MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (XIV)

 

În episodul trecut am adus în discuție o serie de declarații ale celui care se pretinde președintele tuturor românilor și ale ministrului sănătății. Din cîte îmi aduc aminte, am evitat să le caracterizez.

Dar primul-ministru Ludovic Orban nu putea să se lase mai prejos. A avut două ieșiri virulente, acuzînd-o pe Renate Weber nu numai de atac împotriva intereselor fundamentale ale României, dar și de crimă.

Citiți singuri:

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24217567-ludovic-orban-reactie-dura-dupa-renate-weber-atacat-ccr-legea-carantinei-pare-atac-impotriva-intereselor-fundamentale-ale-romaniei.htm

https://www.aktual24.ro/premierul-orban-o-acuza-de-crima-pe-renate-weber-actiune-impotriva-vietii-si-sanatatii-romanilor/

Dragă Ludovic, hai să îți explic cum văd eu lucrurile.

Tu vrei ca toți asimptomaticii care sînt testați pozitiv prin acele teste a căror acuratețe nu o crede nici măcar ministrul tău al sănătății și care au dat rateuri în serie să fie internați, împotriva voinței lor, pentru 48 de ore printre infectați real cu covid (nu mai precizez și 19, că se știe). Nu îi lași să stea izolați în casele lor, tu îi vrei neapărat în spital. În 48 de ore aceștia pot fie să ia cu adevărat virusul de la alții și dacă sînt bătrîni sau cu boli cronice să moară, sau să ia microbii, bacteriile sau alți viruși și să moara cum au murit atîția dintre internații de la “Colectiv” (cei pe care îi plângea cu lacrimi de crocodil Iohannis declarînd “corupția ucide”, deși în acel dosar nu s-a găsit nici un act de corupție). Însă într-adevăr, corupția ucide – corupția voastră. Dar ați avut grijă să puneți în fruntea parchetelor slugile voastre șantajabile, care vă vor apăra pînă în pînzele albe.

Ludovic, cu un cinism inimaginabil, tu vrei să ucizi bătrînii ca să faci economii la sistemul de pensii? Tu ești criminalul, nu Renate (vă cunosc pe amîndoi, așa că îmi permit să fiu familiar cu voi).

Iohannis găsise vinovații pentru pandemie: PSD, CCR și 10 % dintre români care nu îl ascultă. Ludovic a identificat și el un (o) vinovat(ă), Avocatul Poporului.

Am citit un articol, și am tras o concluzie, care poate să fie o glumă, dar poate să fie și o explicație reală, corectă, științifică.

https://karensmithdotblog.wordpress.com/2020/08/08/un-studiu-arata-legatura-mortala-intre-purtarea-mastii-hipoxie-si-cheagurile-de-sange/

Principalul agent electoral al PNL (Klaus Iohannis) dar mai ales primul ministru și membrii guvernului, sub pretextul apărării vieții noastre, bat țara în lung și lat făcînd de fapt o campanie electorală deșănțată și practic ilegală. Au tras învățămintele cuvenite din gafele fără mască petrecute la Palatul Victoria, la Bruxelles, la nunți și cumetrii, așa că au fost nevoiți să poarte mască. Și se pare că le-au purtat prea mult.

Nu i-a dat niciodată afară din casă prea multă minte, dar totuși așa un tsunami de tîmpenii ca în ultimele zile nu au produs niciodată. Și atunci mă întreb dacă nu cumva purtatul excesiv al măștii i-a tîmpit în acest hal.

x

Nu îmi dau cu părerea asupra utilității purtării măștii, dar vreau să aflați că în lumea scandinavă există alte opinii decît la noi. Din mai multe motive, în loc să comentez diferite situații și articole, prefer să va prezint unele link-uri (poate titlul vă este suficient, sau poate vreți să le citiți integral).

https://karensmithdotblog.wordpress.com/2020/08/08/danemarca-refuza-mastile-pe-strazi-sau-in-mijloace-de-transport-nu-avem-nici-o-dovada-ca-ele-ajuta-in-afara-spitalului/

https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2020/08/02/nimeni-nu-poarta-masca-la-copenhaga-stockholm-sau-oslo/

https://www.activenews.ro/externe/Nordicii-continua-sa-navigheze-contra-curentului.-Castigarea-bataliei-anti-Covid-19-fara-masca-miza-tarilor-scandinave-care-nu-au-impus-obligativitatea-purtarii-mastilor-162481

Măsurile abuzive și criminale impuse de acești incompetenți au adus mult stres, jale, lacrimi în toate părțile țării. Dar lor nu le pasă, ei se gîndesc la alegeri și sub influența purtatului excesiv de mască Ludovic Orban a mai trîntit o mostră din puțul gîndirii:

https://www.activenews.ro/stiri/Orban-ameninta-cu-prelungirea-starii-de-alerta-dar-continua-sa-sustina-ca-alegerile-pot-avea-loc-%E2%80%9EDin-punctul-meu-de-vedere-la-numarul-actual-de-cazuri-se-pot-organiza-alegerile-nu-exista-niciun-fel-de-problema-162486

Dacă nu există nici un fel de problemă, de ce vreți să prelungiți starea de alertă? Să puteți voi fura în continuare nestingheriți? Să împiedicați românii să protesteze împotriva nemerniciilor voastre?

Este adevărat, nu o să se strîngă niciodată o Dunăre, un Olt, un Jiu de lacrimi, dar asta vreți voi, trădători criminali și corupți ce sînteți? Aveți voi habar cîtă întristare ați adus în atît de multe case, cîți din “dragii români” ai lui Iohannis și-au văzut părinții murind cu zile fiindcă “Iohannis, guvernul lui și autoritățile statului” și-au făcut datoria?

Ca simplu om, ca simplu român, m-am cutremurat citind multe povestiri triste de care probabil că “salvatorii patriei” nu au auzit. Nu le-am salvat, sper însă că poate există cineva care să fi făcut asta. Vă dau cîteva exemple.

https://www.observatorulph.ro/exclusiv/2577448-o-familie-din-prahova-nu-si-a-ingropat-tatal-timp-de-o-luna-am-reusit-sa-dovedim-ca-nu-a-murit-de-covid-asa-cum-l-au-declarat

https://www.activenews.ro/stiri/Inca-o-victima-a-psihozei-in-care-traim.-Bolnava-de-cancer-o-femeie-a-fost-lasata-sa-moara-pentru-ca-avea-coronavirus-medicii-refuzand-transferul-ei-la-ATI-162464

x

Acest an a oferit două premiere.

Prima este munca la domiciliu. Pentru patroni, ar fi reprezentat un avantaj, mulți ar fi economisit banii plătiți drept chirie pentru sedii. Dar s-au confruntat cu o problemă, scăzuse ingeniozitatea, creativitatea! Acestea se manifestau doar în colectiv, prin discuții, polemici, schimburi de opinii, dezbateri în cadrul colectivului și nu stînd acasă și bînd bere în fața calculatorului.

A doua, școala on-line. Se discută chiar despre generalizarea acesteia. Arăt două poziții edificatoare ale lui Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române.

https://www.activenews.ro/stiri/Presedintele-Academiei-Romane-%E2%80%9EAutoritatile-ar-trebui-sa-spuna-clar-si-precis-ca-normalitatea-este-scoala-fata-in-fata-si-nu-scoala-online.-Un-invatator-face-mai-mult-decat-10-laptopuri-162450

https://www.activenews.ro/stiri/Academicianul-Ioan-Aurel-Pop-%E2%80%9ECum-sa-ne-imaginam-noi-ca-vom-face-scoala-la-distanta-Sa-transmiti-acest-lucru-ca-si-cum-ar-fi-ceva-normal-mi-se-pare-o-exagerare-si-o-lipsa-de-respect-pentru-acest-popor.-Scoala-trebuie-facuta-fata-in-fata-162430

Am ascultat mai mult decît uimit, la RRA, o elevă care critica vehement guvernul. De ce? Fiindcă interzice elevilor dreptul constituțional la educație. Cum le interzice? Prin faptul că nu oferă elevilor leptopuri gratuite, conectate la internet gratuit!

Fătucă dragă, tu habar nu ai cîte generații dornice de a învăța, au învățat fără leptop. Eu am învățat, fără leptop (și fără alocație de stat, și fără bursă, și fără transport gratuit, și fără drepturi speciale ale elevilor sau studenților) cît nu o să înveți tu într-o viață întreagă, fiindcă déjà cam înțeleg ce este în mintea ta. Vrei să înveți? Pune mina pe carte și învață. Nu ne pune pe noi sa-ți plătim noi leptopul și abonamentul la internet ca să te uiți tu la filme porno.

Am cam abuzat de link-uri dar, așa cum am scris, am avut mai multe motive.

Iarăși, pauză.

Dan Cristian Ionescu