Am primit un mesaj telefonic și neoficial din partea Federației Comunităților Evreiești din România, prin intermediul unui „prieten comun”! În alte dăți am primit informații anonime din partea unor evrei „de bine” care erau de acord cu mine, cu textele care abordau „contenciosul româno-evreiesc”! Mesaje evreiești de susținere, uneori garnisite cu informații noi, extrem de utile pentru textele următoare. Am simțit această susținere mai ales pentru textele mele care se refereau la liderii evrei ai FCER, cu nimic mai buni decât liderii noștri, ai majorității: „niște penali”, și unii, și alții!

Subiectul mesajului telefonic de azi: cum va arăta viitorul muzeu al istoriei evreilor din România de pe Lipscani.

Și ce am aflat? Cum că în viitorul muzeu nu se va „rosti” niciun cuvînt despre Holocaust, adică despre Transnistria, și nici despre Abator!… Să stau linștit!

Nu-i rău, am zis, dar este în afara subiectului. Eu, pe urmele contestației făcute de domnul Mihai Tociu la Tribunal, nu m-am referit la exponatele din viitorul muzeu, ci la escrocheria aflată la fundamentul contractului încheiat de „evrei” și Primărie! La faptul că „evreii” vor sub-închiria spațiul excedentar, adică sute de metri pătrați vor fi închiriați la prețul maxim al pieței. Milioane de euro vor intra în buzunarul fără fund al derbedeilor numiți Florian sau Vainer & comp., în loc să intre la bugetul Ministerului Culturii, care este proprietarul clădirii! Iar din bugetul acestui minister unul dintre beneficiarii legiuiți este chiar Comunitatea evreiască! Plătită astfel de mai multe ori! Complet ilegal și imoral!

Stimați concetățeni evrei! Despre asta este vorba! Despre o escrocherie urîtă, care face din istoria dumneavoastr paravanul unei Panamale penibile! Și va aduce multe prejudicii morale Comunității dumneavoastră. Pe artera cea mai circulată din București vor avea românii pe cine să înjure și să mai dea vina o dată!

Sigur că puțin le pasă de asta haimanalelor mai sus pomenite, dar dumneavoastră, ceilalți evrei, evreii cinstiți (contradicție în termeni?!), mai ales că v-ați înmulțit așa de tare în ultima vreme, doar n-o să faceți opinie comună cu niște „jidani” șmecheri buni de anchetat la DNA sau la Cahal!

…Pe de altă parte, chiar vă gândiți la un muzeu de istorie a evreilor din care să lipsească capitolul Abator ianuarie 1941?! Cred că da, se poate scrie istoria evreilor din România și fără referințe la Abator! În definitiv, diversiunea cu „Abatorul” aparține românilor, a fost ideea lor, a serviiciilor secrete românești, în colaborare cu niște comuniști evrei, ca David Constantin, agenți ai Siguranței. Nu ai Mosadului!

Dar și fără Transnistria? Transnistria 1941-44 este un capitol glorios din Istoria Românilor, pe care românii l-au scris împreună cu evreii! Când au fost salvați zeci de mii de evrei, evrei care dacă nu erau strămutați dincolo de Nistru și ar fi rămas în casele lor din Basarabia și Bucovina, riscau să cadă victimă a răzbunării românilor basarabeni pentru ce de nenorociri le-au făcut evreii în anul ocupației sovietice!… Iunie 1941 – iunie 1942! Dar și după!

Dacă mă gândesc bine, și capitolul Abator ar putea rămâne dacă tot v-ați hotărît ca de data asta să spuneți adevărul! Deși prețul cu care vom plăti recunoașterea adevărului mi se pare cam mare! În definitiv, cine mai crede azi povestea cu Abatorul sau cu Holocaustul din Transnistria?!

Așa că mai discutăm la preț! Oferta Primăriei este prea generoasă. Dumneavoastră ce propunere aveți?

 

Ion Coja