General rus: Moldova e următoarea țință a invaziei rusești

Armata rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbasului și a Ucrainei de Sud și să asigure un coridor terestru către Crimeea, susține Rustam Minnekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central.

El a menționat, de asemenea, că preluarea controlului asupra Ucrainei de Sud va oferi trupelor ruse o altă ieșire în regiunea separatistă pro-rusă a Moldovei, Transnistria, care se învecinează cu Ucraina. Kievul se teme că acest lucru ar putea fi folosit ca rampă de lansare pentru noi atacuri.

La reuniunea anuală a Uniunii Întreprinderilor din Industria de Apărare din Regiunea Sverdlovsk, Minnekaev a declarat:

„Odată cu debutul celei de-a doua etape a operațiunii speciale, care a început în urmă cu două zile, una dintre sarcinile armatei ruse este de a stabili controlul deplin asupra Donbasului și a Ucrainei de Sud.

Acest lucru va oferi un coridor terestru către Crimeea, precum și un control al instalațiilor vitale ale forțelor militare ucrainene și al porturilor de la Marea Neagră, prin care produsele agricole și metalurgice sunt furnizate altor țări. Controlul asupra Sudului Ucrainei ne va permite crearea unei ieșiri către Transnistria, unde populația vorbitoare de limbă rusă este, de asemenea, oprimată.

Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război Patriotic când toată Europa, toată lumea a fost împotriva noastră. Și acum e la fel, nu le-a plăcut niciodată Rusia”.

La începutul acestei luni, Kievul a susținut că un aerodrom din regiunea transnistreană este pregătit pentru a primi avioane și a fi folosit de forțele ruse pentru a deplasa trupe în Ucraina.

Aceste acuzații au fost respinse atât de Ministerul Apărării din Moldova, cât și de autoritățile din Transnistria.

Sursa: Express

*

Nota redacției – Nu cred că rușii vor face o greșeală atât de mare! Nu ar avea nicio motivație! Acțiunea lor specială din Ucraina are o logică oarecare! Ocuparea Transnistriei ar fi complet nejustificată!