Victor Grigor
387 aprobate
grigor.victor@yahoo.com
188.27.146.1
.
Dupa haplogrupul Y AND al genomului sau (E1b1b), Hitler are toate sansele sa fi fost evreu. Se impune un studiu suplimentar pentru a se stabili si subclasa . German n-a fost sigur. Din fericire pentru noi, anul trecut, amicii nostri unguri nu s-au putut abtine sa nu studieze ADN-ul Corvinestilor, carora sperau sa le afle o origine cumana ( conform opiniei exprimate in Acta Orientalia Academiae Scientiarum Hungariae, pag 425, 427). Studiul genetic cu pricina (Neparaczki ,2022) concluzioneaza :” Archeogenomics anaysis indicated that the Corvins had an ancient european genome compozition”. Dureros, nu-i asa?

Haplogrupul este acelasi ca si in cazul lui Hitler _ E1b1b, dar subclasa nu este cea intalnita la evreii askenazi si sefarzi, ci V13, adica una aparuta in neolitic in Europa, in zona Balcanilor, zona in care si azi ea are cea mai mare frecventa . In Rom^nia E-V13 prezinta in medie o frecventa de 15% , in Muntenia si Oltenia fiind chiar dominanta!

Deci, mitul originii cumane a Corvinestilor s-a f^s^it. Motiv pentru care nimeni de la noi nu face caz de acest studiu genetic.

Daca insa ieseau haplogrupurile _N, Q, sau cel putin din R1a, vreo subclasa asiatica sau esteuropeana macar, toata presa libera ne-ar fi asurzit astaszi cu minunata veste. Dar pentru ca s-a obtinu doar rezultatul care a fost obtinut, ma vad silit sa fac eu anuntul .

Concluzia:” Acording to must contemporany sources, ( Huniady Janos) was the member of a noble family of Wallachian ancestory”.

Propun, prin urmare, autoritatilor rom^nesti, locale sau chiar centrale, sa instaleze macar o placuta, cu o inscriptie care sa se mentioneze acest lucru, pe soclul statuii de la Cluj a lui Matei Corvin, intr-un cadru cat mai solemn , ceremonie la care s-o invite neaparat si pe distinsa doamna presedinta a Ungariei, Nowak Katalin. Ar fi, in mod sigur, un moment inaltator si de neuitat! Sau, daca nu sunt fonduri suficiente pentru realizarea unei atat de costisitoare placute din bronz, sa se instaleze macar o opincuta din piele pe fatadele din Cluj ale cladirilor unde Consulatul Maghiar si UDMR-ul isi au sediile . Poate asa o sa-si mai incapa-n piele si domnii aflati la conducerea acestei atat de traumatizate natiuni.