Mișcarea Legionară din Romanați

2021-07-19T11:14:47+03:0019 iulie 2021|Doctrină naţionalistă, Legionarii în eternitate|

A apărut lucrarea „Mișcarea Legionară în Romanați”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

A apărut lucrarea „Mișcarea Legionară în Romanați”.

Aceasta cuprinde peste 600 de documente din arhivele locale și centrale și urmărește destinele unor personalități locale precum Virgil Carianopol, Petre Stroe, Ion Nicola, Sofia Cristescu Dinescu și ale unor binecunoscuți „sfinți ai închisorilor” din Romanați: Dumitru Uță, Gheorghe Jimboiu, Atanasie Stefanescu, etc.

Lucrarea conține și biografiile a 52 de preoți romanațeni ce au suferit detenție politica sub comuniști. Este prezentata și activitatea a cinci grupuri de rezistență armată anticomunistă din fostul județ. Un capitol tratează condițiile de viață din lagarul de la Caracal, primul lagar al gulagului comunist din România. Lucrarea conține 641 de pagini format A4 și este prima ce tratează activitatea legionară în fostul județ Romanați.

Un comentariu

  1. Mark 21 iulie 2021 la 11:14 am - Raspunde

    Este un nou motiv (printre numeroase altele) sa recomand autoritatilor romane sa initieze adevartul MUZEU AL COMUNISMULUI plasat langa cel al holocaustului (Bucuresti – Calea Victoriei).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top