„In ce forma va fi, Dumnezeu va randui.“

Cuvantarea Monahului Teodot de pe 21 iunie 2014,

la mormintele din Tiganesti ale lui Radu Mironovici si Corneliu Georgescu

Precucernici parinti si dragi camarazi,

Dumnezeu ne-a ajutat si anul asta, 2014, un an care se anunta destul de greu, ne-a ajutat si ne-a luminat sa pomenim această mare si importanta zi pentru neamul nostru romanesc, pentru biserica, una sfanta, soborniceasca si apostoleasca, cea ortodoxa, aceasta zi de 24 iunie 1927, cand a fost infiintata Miscarea Legionara. Noi facem pomenirea deci azi 21, sambata, pentru ca sambata de regula, stiti cu totii, putem sa mai lasam grijile lumesti si sa ne mai gandim si la cele ceresti.

Eu vreau sa spun mai intai ca trebuie sa avem cu totii convingerea ca miscarea legionara a fost de la Duhul Sfant, n-a fost o lucrare omeneasca, sau o lucrare datorita unor interese sau datorita unor ranchiunuri sau razbunari sau dorinta de lupta cu altii, de alt neam si de alta credinta, care lupta cu neamul nostru de sute si de mii de ani, ci a fost o lucrare a Duhului Sfant.

Miscarea Legionara, din cate am studiat, din cat ne-am rugat, din cat am vorbit si cu parintele Iustin, si a afirmat foarte clar si parintele Gheorghe Calciu, Miscarea Legioanra a fost de la Duhul Sfant, prin slujitorul credincios al Preasfantului Duh, care este Sfantul Arhanghel Mihail. Lumina mireanului este calugarul, iar lumina calugarului este ingerul. Dar iata ca aicea cu acesti tineri, cu Capitanul Corneliu Zelea Codreanu, cu Ion Mota, cu Radu Mironovici si Corneliu Georgescu, Tudose Popescu si Ilie Garneata, cu cei sase care au fost impreuna cu ei, cu tatal Capitanului, iata ca aici, Sfantul Arhanghel Mihail, care asculta desavarsit de Duhul Sfant, i-a luminat ca sa infiinteze aceasta organizatie, care in fond si la urma urmei a fost o organizatie de ridicare a bisericii, de ridicare a neamului de fapt, nu a bisericii, a neamului la linia bisericii, o spune Capitanul, ridicarea neamului la linia bisericii.

A fost nevoie de aceasta organizatie, pentru ca din pacate, in interior, clerul nu-si prea facea datoria. Asta este adevarul! Si atunci acest student, luminant de Dumnezeu, s-a ridicat impotriva Diavolului, cu puterea Crucii, cu Garda de Fier, care stiti cu totii ca inseamna Crucea ingradita de o aparare, pentru ca crucile se dadeau jos de pe bisericile din Rusia si urma si la noi acest tavalug comunist. Comunismul a fost inaintemergatorul a ceea ce traim noi, si anume, a neocomunismului si a inceputului satanismului.

Acuma la noi in tara si in intraga lume isi desfasoara din ce in ce activitatea acest curent numit satanism, si anume inchinarea la lucifer. Elita mondiala, cu unul dintre ei, pe nume David, nu mai stiu cum ii este numele, a spus foarte clar ca elita luciferica care conduce lumea, urmareste reducerea populatiei, unii zic cu 90%, altii cu 50% si nimeni nu va intra in noua era daca nu va avea o initiere luciferica si daca nu se va inchina lui lucifer. Asta este masoneria. Inchinarea direct la diavol.

Noi, avandu-i in spatele nostru, ca sa spunem asa, pe acesti mari mucenici legionari, care sunt cu totii sub aripa Sfantului Arhanghel Mihail, noi acuma suntem datori sa mai salvam ce se poate salva, si anume in primul rand sa salvam sufletele noastre, de ispite, de pacate, de tot felul de caderi, apoi sa ajutam pe cei din jurul nostru sa ducem mai departe aceasta Sfanta Miscare Legionara, asa cum putem noi, in masura posibilitatilor noastre.

Sa nu ne intristeze sau sa ne nedumereasca si sa ne aduca in impas faptul ca suntem putini. Acuma cine vorbeste despre legionari public, intra sub incidenta unei legi care vor s-o dea si anume de pedepsire, pentru ca aceeasi conducere iudaica este si dupa 89 si pare ca va fi, dar parca sunt si niste nadejdi si anume ca vreau sa aduc in fata dumneavoastra, ca sa va mai dau putina incredere si nadejde, o prorocire a unui sfant care a fost praznuit ieri. Sfantul Sfintit Mucenic Metodie al Pasarelor. Iata ce spune.

El a trait in vremea prigoanei cand era lupta cu Origene si a fost ucis de adeptii lui Origene. Ce spune acest Sfant Metodie. Ca dupa caderea Turciei, Filip al VI-lea cu 18 mii sau neamuri va da razboi in Constantinopol in care va curge sangele pana la glezna vitelului si acest razboi va fi oprit de un inger si tot un inger va pune un conducator ortodox in acest Constantinopol, care va fi predat grecilor si va veni o perioada de pace, el spune 32 de ani, dupa acesti 32 de ani alti imparati mai nebuni, vin si inca 12 ani, dupa care are loc intronizarea lui antihrist.

Ei, noi acum stim ca in decursul istoriei Dumnezeu ori a prelungit anii, ori i-a scurtat, a depins de pocainta oamenilor, dar este aceasta nadejde ca dupa acest razboi, la care se pregatesc azi toate neamurile, razboiul acesta cumplit, va exista o perioada in care va birui ortodoxia. Asa mi-a zis si parintele Iustin, cand traia. Noi acuma, nu stim voia lui Dumnezeu, numai prorocii, numai la cei smeriti cu inima li se descopera in amanunt, cat vrea Dumnezeu sa descopere oamenilor, dar noi trebuie neaparat sa ne continuam, sa ne ajute Dumnezeu sa ne ducem la bun sfarsit credinta ortodoxa si Miscarea Legionara, care in ce forma va fi, Dumnezeu va randui, dar niciodata din neamul nostru eu cred ca nu vor lipsi oamenii care sa-si puna sufletul sa se jertfeasca pentru Christos si pentru neamul nostru.

Si atunci, Corneliu Zelea Codreanu, din cate am citit, el si-a inceput aceasta Miscare in seara zilei de 24 iunie, deci o zi in care este nastrea Sfantului Ioan Botezatorul si a inceput Miscarea Legionara cu un cuvant puternic, si anume, “sa vina dupa mine cel ce crede nelimitat, cine se indoieste sa ramana in afara. Si va dau timp de gandire” celor cinci care au fost cu el, printre care a fost si Radu Mironovici si Corneliu Georgescu, ca sa va hotarati.

Credinta nelimitata, aceasta este si va fi singura salvare a noastra in toate incercarile care vor veni si asupra neamului nostru si asupra noastra in particular. Credinta nelimitata in Dumnezeu! Prin acesta credinta ortodoxa, ma refer, este cea adevarata, prin acesta credinta, noi vom putea trai, noi vom putea sa supravietuim, numai prin acesta credinta ne vom putea mantui. Pentru rugaciunile tuturor sfintilor martiri legionari, ale Sfantului Arhanghel Mihail si Gavril, mai ales ale Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor, Doamne Isuse Christoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pre noi, Amin.”

***************

Acest text l-am scris dupa filmul de pe youtube, adica l-am oprit si dat inapoi pana a ametit si textul, si eu. De asta n-am putut evita unele mici inadvertente, din cauza unor pasaje care nu au fost foarte clare si le-am mai luat si dupa ureche. Sa nu sara nimeni in sus pentru asta. Iar daca cinva crede ca poate face munca asta mai bine, s-o faca.

********

Nota redacției: Îi datorăm domnului CĂLIN KASPER transcrierea acestui text, deloc ușor de efectuat! Patria recunoscătoare, domnule Călin.