surena
65 aprobate

surena_surena@outlook.com
92.85.42.202
Domnule G -Ucraina prin președintele ei este ipocrită atunci când spun că vor să mai semneze un act în care să protejeze minoritățile.
Ucraina a ratificat în 1998 Convenția Cadru privind Protecția Minorităților Naționale în cadrul Consiliului Europei, iar în 2005 a ratificat Carta Europeană a Limbilor Regionale și Minoritare, tot în cadrul Consiliului Europei, în plus are acorduri bilaterale cu România în care s-a angajat că respectă drepturile românilor bucovineni. Deci, ce să mai semneze Ucraina?
Ucraina NU A RESPECTAT NIMIC din angajamentele asumate la nivel european, lipsa de respect a formatului de la Minsk a constituit și pretextul, motivul intervenției Rusiei.
Despre ce vorbim? Vorbim de un stat ex sovietic, cinic, eșuat, condus de servicii și oligarhi în care drepturile minorităților sunt încălcate din 1991. Rusia e mic copil pe lângă Ucraina sub aspectul drepturilor minorităților, dimpotrivă în Rusia se respectă limbile, școlile minorităților, în Rusia problema e dictatura lui Putin și nu asuprirea minorităților.
Acest președinte mincinos o să se adreseze Parlamentului și o să ne spună ce vor face ei pentru românii din Ucraina…