Neoprotestanții români sunt dușmanii politici ai ortodoxiei? Nicidecum. ( Mișu Croitor răspunde lui Dan Diaconu)

Mesaje primite

Misu Croitor

08:15 (acum 2 ore)

către Ioneu

 Această postare( vezi aici:  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1301673206851307&id=100010259195793 ) este ușor  inexactă
în sensul că nu reușește să înțeleagă nici să  explice poporului adevărata natură a conflictului… nu indică adevăratul dușman al ortodoxiei(și al lumii creștine în general, al libertății religioase din intreaga lume, de fapt). Adevăratul dușman al ortodoxiei al creștinismului în general este Antihristul (ca INSTITUȚIE).. a se studia mișcarea ecumenistă a Consiliului  Vatican II… care așteaptă cu „brațele deschise” pe credincioșii de orice confesiune, ortodocși sau protestanți, să apuce colacul „salvator” al ecumenismului „salvându-se” (doar așa)  DIN FAȚA TĂVĂLUGULUI NEOMARXIST… sau ateist etc. (problemă + reacție = soluție).

Aamșadar, nu ați înțeles, d-le Diaconu (oare până când?), natura  HEGELIANĂ a conflictului dirijat cu măiestrie din umbră de Ordinul Iezuit… ei vor obține sinteza FINALĂ ecumenistă. Creează conflicte..  pentru a  obține REZULTATE… Divide et impera  prin ecumenismul „world peace”.

Așadar, neomarxismul este doar un pion pe tabla se șah, o ANTITEZĂ dirijată din umbră cu scopul se a „netezi” terenul ortodox ( sau orice formă de creștinism fundamentalist) împingându-i astfel să îmbrățișeze colacul „salvator” ecumenic al Consiliului Vatican ll.

Aceasta e adevărata MIZĂ a conflictului, nu ce ați scris dvs. … cu inexactitate.

Repet pentru toată lumea(pentru a câta oară ?) că aici este vorba de anticul PROCEDEU dialectic de manipulare al maselor folosit cu succes de-a lungul istoriei .. PROBLEMA + REACTIE = SOLUTIE…

Așadar…  avem neomarxismul ca PROBLEMĂ … iar creștinismul amenințat va căuta o soluție..  iar soluția oferită este unitatea ecumenică a tuturor creștinilor uniți pentru a face față inamicului COMUN… împotriva neomarxismului, secularismului etc….

Asemeni lui Iuda, Antihristul trebuie cautat în interiorul Bisericii creștine (nu în afară)…

Așadar, Antihristul nu este neomarxismul sau ateismul etc.(aceștia sunt dușmanii PE FATĂ ai crestinismului, și atacă din exterior) …ci, Antihristul… este falsul creștinism: ecumenismul de la Roma… care se pune bine și cu ateii, dar sărută (ca Iuda)  și pe toți creștinii, deși îi dirijează „discret” pe unii împotriva altora obținând din aceasta ciocnire  SINTEZA mult dorită :unitatea mondială cu orice preț(vezi Consiliul Vatican ll).

TEZĂ + ANITEZĂ = SINTEZĂ

Cazul din România…
E adevărat, neoprotestanții l-au sprijinit la vot pe Iohannis dar nu cu scopul de a avea un sprijin împotriva ortodocșilor… ci pentru a avea un sprijin în salvarea valorilor creștine și a familiei tradiționale(evident și împotriva „PSD” :))) 🤣😂  )

Asta au vrut neoprotestanții de la Iohannis.  Motivația lor a fost bună… numai că, odată ajuns la Cotroceni, a trădat principiile creștine, ale familiei tradiționale…
Trădarea a fost sesizată imediat de neoprotestanții care asteptau de la Iohannis sprijin în favoarea familiei tradiționale (nicidecum sprijin în lupta împotriva ortodoxiei… după cum afirmați dvs. d-le Diaconu).
Mie personal, m-ați demonstrat  prin aceasta postare că nu reușiți nici acum să înțelegeți adevărata natură a conflictului… dar nici adevaratul dușman al ortodoxiei: VATICANUL cu multiple fațete ecumenice, dușmanul secular al Europei(apropo … Europa va fi „recreștinată” sub baghetă ecumenică… nu doar Iohannis, ci si ceilalți lideri de state europene au fost la Vatican și au discutat despre reîntoarcerea Europei la „rădăcinile creștine”… cine sunt „rădăcinile…” e lesne de inteles..).

Neoprotestanții sunt dușmanii politici ai ortodoxiei în România???

Nu cred că un neoprotestant CU CAPUL PE UMERI ar îndrăzni să gândească că ar fi „ingenios” să foloseasca de brațul politic pentru a ataca creștinismul în forma lui ortodoxă. Nu cred ca în România ar exista lideri de opinie neoprotestanți care ar accepta așa ceva. Neoprotestanții sunt apărătorii libertății religioase și de conștiință.

Ca urmare a trădării lui Iohannis față de valorile creștine… liderii neoprotestanți s-au sesizat repede și se distanțează de el.  Doar una din dovezi o pun mai jos….

„… Viorel Iuga, presedintele Uniunii Baptiste din România, i-a trimis o scrisoare președintelui României, chiar astăzi, când acesta din urmă își aniversează ziua de naștere. Din păcate, nu e o scrisoare de felicitare, ci chiar una în care i se cere să „nu mai insiste pe ideea menţinerii stării de alertă şi pe o izolare absurdă”, ci să înțeleagă că pentru credincioși sănătatea sufletească este chiar mai importantă decât cea trupească.

Redăm mai jos Scrisoarea postată de Viorel Iuga pe contul său de Facebook.

„Domnule Preşedinte,

De câteva zile mă tot gândesc să vă scriu, dar îmi este greu să-mi aleg cuvintele. Aş vrea să vă pot adresa un mesaj plăcut, dar vreau să fie şi sincer.

M-aş bucura mult să vă pot spune că apreciez ceea ce aţi făcut şi faceţi pentru poporul român, dar nu vreau să mint. Realitatea sufletească îmi este alta.

În timp ce mă încred în Dumnezeu şi sunt convins că nimic nu se întâmplă fără voia Sa, nu pot să nu fiu deranjat de atitudinea dumneavoastră faţă de această naţiune şi în mod special faţă de credincioşii acestei țări.
Am încercat în mai multe ocazii să vă atragem atenţia că în România sunt destul de mulţi creştini care doresc să se închine lui Dumnezeu împreună în lăcașele de cult. Acesta nu este un moft al nostru, ci vine dintr-o convingere biblică. Aşa înţelegem noi învăţătura Sfintelor Scripturi şi relaţia corectă cu Dumnezeu. (Dacă aţi fi dorit să cunoaşteţi realitatea aceasta vă puteaţi consulta măcar cu Secretariatul de Stat pentru culte.) Vă spuneam, destul de clar zic eu, că pentru noi sănătatea sufletească este mai importantă decât cea trupească. Că relaţia noastră cu Dumnezeu determină toate celelalte relaţii şi că doar în felul acesta putem fi aşa cum ne dorim: familişti şi cetăţeni buni…
Sperăm ca într-o zi, cât mai curând, să înţelegeţi mai bine specificul naţiunii în care trăiţi şi să încercaţi să lăsaţi în urma dumneavoastră ceva frumos…”

https://www.qmagazine.ro/presedintele-baptistilor-catre-klaus-iohannis-nu-sabotati-aceasta-tara/