Mircea Popescu

2 apr. 2019, 21:01 (acum 16 ore)

către WRCIMPACTUNIRE
Prieteni,
Prin această postare, doresc să începem inițierea dezbaterilor ON-LINE privind viitoarele acțivități CMR pe care am putea să le introducem în planul de acțiune CMR 2019-2020 ce va fi aprobat la Conferința CMR din Septembrie de la București.
Fiind vorba de propuneri de interes național, consider că la dezbatere pot participa și cei care, până în acest moment, nu sunt membri CMR.

Despre educația națională

Am sugerat ca la Conferința Anuală a CMR din Septembrie, unul dintre punctele pe care am putea să le avem în vedere, ar fi organizarea sub egida CMR împreună cu diverși parteneri, de cursuri pentru educația națională și, eventual, civică, a tineretului școlar.

Cred că muți dintre noi au constatat la noile generații (și nu numai) o totală lipsă de cultură național-patriotică și civică.
Sigur, această acțivitate a CMR pare un pas mic și nesemnificativ, dar trebuie luat în considerare că tocmai astfel de pași mici sunt necesari pentru a evita, sau cel puțin întârzia, pierderea conștiinței naționale.

Fără discuție că în condițiile impunerii de noi valori culturale și morale globalizatoare, ne vom izbi de multe obstacole și atacuri. Tocmai de aceea vor fi bineveniți toți cei dispuși să contribuie sub diferite forme la demararea și menținerea acestui proces. Iar un mediu important pentru desfășurarea acestei activități o constituie
chiar școlile din țară (practic acolo unde avem filiale) care vor fi dispuse să se implice.

Dacă acest experiment, bazat pe voluntariat, reușește, să sperăm că poate fi extins și în Basarabia. Chiar și în alte zone limitrofe țării.

Sper ca să primim cât mai multe sugestii, critici constructive și propuneri, inclusiv de la organizații și instituții guvernamentale.