Comentariu la articolul „intrarea in eurozonä-o loviturä fatalä”

Mesaje primite
x
22:05 (Acum 1 oră)

către eu
Don profesor!
Sä shtitzi cä intr-o foarte mare proportzie din cele sustzinute de cätre autor,realitatea europeanä, cea de fie care zi, ii dä absolutä dreptate; tocmai de aceea ar fi fost mult mai potrivit titlul: „lovitura de gratzie”.
Eu nu sunt economist ca sä mä exprim ca atare, vreau numai sä vä dau un exemplu concret dar shi foarte edificätor despre ce s-a intimplat in germania dupä introducerea „euroilor” precum shi ceva legat de grecia care ar avea shi perfectä valabilitate in cazul romäniei;
In zilele noastre, un volkswagen „Golf” cu 2 ushi, 1200cc, cel mai mic deci, modelul de pornire a gamei,cu ceva „dotäri” fireshti la ziua de astäzi, costä cam 25.000 de euro, adicä 50.000 de märci!
Nimai cä, cu 50.000 de märci, cu cätava zile inainte de convertirea la euro, se putea cumpära un BMW seria „5”, sau un mertzan barosan, shi vorbesc de mashini noi, pe mine m-a costat 40.000 o toyota „supra”, o mashinä care se putea compara numai cu un porsche „911”.
Dacä grecia ar fi rämas la drachme, puterea acesteia o putea hotäri „Isariopoulos”, adicä isärescu grec, de ex. cänd in fiecare varä grecia e invädatä de turishti sträini, s-ar fi putut merge cu o drachmä „tare”, in schimb iarna, pentru stimularea exporturilor, s-ar fi mers cu o drachmä „slabä”, in ambele cazuri, cel care ar fi decis, ar fi fost „isaropoulos”, numai cä, dupä intrarea greciei in eurozonä, acesastä s-a trezit in fatza faptului cä toate hotäririile valutare shi monetare privind intreaga zona „euro”, se iau de cätre marionetele mafiote din luxemburg.
Shi, dupä mine argumentul forte shi absolut CONTRA euro ar fi urmätorul:
Dacä euro ar fi asha de benefic, de ce nu l-au adoptat marea britanie shi norvegia, tzärile care, impreunä cu elvetzia,care, oricum n-are euro, detzin cele mai puternice shi cele mai stabile monezi natzionale din europa?
 Vlahos