Protestantul Mișu Croitoru și ortodoxul Surena, doi vechi combatanți pe acest site, în dispută teologică. Dumnezeu să vă ajute!
Contains Link

Stan Pățitu1 8 hours ago
.
domnule Coja,

deși cam tîrziu, m-am hotărît totuși să-i dau drumul mesajului pe care l-am scris încă de la apariția articolului.

Atît protestanții cît și ortodocșii români, uită că protestanții români au fost ortodocși, convertiți la protestantism de vitregiile sorții, care s-au abătut de-a lungul timpului asupra românilor.

Identitatea națională, nu înseamnă numai istorie și limbă, ci înseamnă și religie. Nu degeaba sîntem creștini, și nu am devenit islamici sau budiști. Atît protestanții cît și ortodocșii sînt creștini înainte de toate. Din păcate ei uită și se lasă tîrîți în mizeria discordiei care ne costă foarte mult. Dezbinarea este ce vor mai marii lumii care au pus stăpînire pe România. Divide et impera!

Ăsta-i mesajul meu pentru protestanții și ortodocșii români:

Mesaj de la Mihai Viteazul și Bălcescu prin Stan Pățitu

Măi Rumînilor! Măi creștinilor! Taman acum cînd vitregiile sorții ne zdruncină din temelii, istoria, limba, deci identitatea, nu numai viața, v-ați găsit să dați apă la moară și vitregiei religioase. Păi, ce-or fi protestanții, dar catolicii?! Nu tot creștini?! Or fi islamici ori budiști?!

Mai mult ca niciodată avem nevoie să fim uniți și să nu ne lăsăm dezbinați, pentru că acum ni se strecoară doi șerpi în sîn, nu doar unu, unul economic iar altul religios.

Asist cu mare tristețe și îndurerare cum sînteți tîrîți în discordie. Fiți înțelepți așa cum au fost creștinii în evul mediu sau renaștere, chiar dacă s-au urît, au luptat împreună împotriva otomanilor islamici, și luptați și voi împreună! Uniți-vă forțele într-o alianță în spiritul concordiei(!), așa cum în a doua jumătate a secolului XIV cruciații din estul Europei au făcut-o, Polonia, Ungaria, Sîrbia și Valahia, au plecat să-i întîmpine pe otomani înainte ca ei să ajungă la Cosntantinopol, iar Roma dormea. ”Ce-a dorit acel apus? Floarea Europei? Iar mai tîrziu în secolul XVI cînd otomanii au avansat în Balcani, s-au unit din nou indiferent de rit sau confesiune. Ce-i important e că au fost uniți într-o coaliție creștină împotriva islamului, fie ei catolici, protestanți, greco-catolici, unitarieni sau ortodocși, toți au fost creștini.

Fără a fi uniți între noi și uniți cu creștinii vecini, vom fi o pradă ușoară în calea islamului, care ne va mînca pe toți, încetul cu încetul ca un cancer.

Fiți uniți și uniți-vă și cu ungurii, polonezii, sîrbii, bulgarii, iar dacă se poate și cu grecii! Vestul, floarea Europei, e mîncat deja de islam. Nu mai așteptați nimic din vest! Istoria se repetă.

Bălcescu ne-a lăsat cu limbă de moarte pe drapel: Dreptate și Frăție, iar Cristos: să ne iubim aproapele! Din păcate n-ați înțeles nimic nu numai din istorie dar nici din Biblie, însă v-ați găsit arțag din cine-i mai creștin decît toți creștinii și papa de la Roma. Alelei, pui de lei!

Fără să-ți iubești aproapele întru frăție și fără să aspiri la dreptate prin unitate, nu vom cîștiga nimic, ba din contră vom fi învinși de cei doi șerpi care ni se strecoară-n sîn cu iuțeală, globalizarea și islamizarea.

Cu Sfîntu Gheorghe înainte(!), care-a călcat șarpele-n copitele calului și l-a străpuns cu sulița.

Români treziți-vă!

PS Dacă eu nu vă spun nimic prin Nihil Sine Deo, poate vă convinge
Bălcescu?! https://www.youtube.com/wat…
Și nu uitați să fiți români, înainte de a fi daciști sau latiniști în 2018, la 100 de ani de la unire și nici în 2019 la aniversarea a 200 de ani de la nașterea lui Bălcescu, dacă nu vreți să mă lepăd de voi, așa cum Bălcescu s-a lepădat de Vasile Alexandri.