Merită numitul Șerban Nicolae un răspuns? Mai degrabă un sfat: demisia!

Mai mulți cunoscuți mi-au pus aceeași întrebare: De ce nu-l pun la punct pe senatorul Șerban Nicolae pentru afirmațiile iresponsabile făcute în Senat la adresa rezistenței din munți?! Alții m-au întrebat daca Asociația Foștilor Deținuți Politici a reacționat în vreun fel…

…Pe acest cetățean îl cunosc doar de pe ecranele TV, unde vorbește cam prea des în numele PSD! Vorbește prostii, de regulă, dar tot m-am mirat să aflu că a ajuns și la nivelul de josnicie al afirmațiilor făcute în comisia juridică la adresa unui fenomen istoric ce ține de excelența prestației noastre românești în istoria contemporană: rezistența anticomunistă din munți! Am scris mult pe acest subiect! Și încă suntem departe de a afla totul! Mulți dintre cei implicați în această luptă s-au stins după 1990 ducând cu ei în mormînt informații pentru totdeauna pierdute, sărăcind baza documentară necesară unei reconstituiri cât mai fidele. Bunăoară abia cu câteva luni în urmă am dat de o informație extrem de utilă: Ion Antonescu a dat ordin în primăvara lui 1944 să se înceapă pregătirile necesare unei rezistențe militare în munți, după modelul sârbesc, care să se declanșeze atunci când România va fi ocupată de Armata Roșie și se va instaura în Țară un regim comunist!

Ca să spui ce a spus acest vorbete în Parlamentul României nu e de ajuns să fii josnic la caracter și puțin la minte, mai trebuie să fii și ignorant! Să nu ai un minimum de cunoștințe curente printre concetățenii tăi!… Mi-am dat seama că despre asta este vorba căutând pe internet „cuvîntarea” caraghiosului. Ce mizerie! Ce să-i răspunzi unui asemenea specimen?!

Din păcate, constat că oameni de bună credință, care nu au putut tolera măgăria huidumei, au comentat incidentul reacționând mai mult emoțional decât rațional! N-am să stric orzul pe gâște și n-o să fac o analiză pe text, a tuturor enormităților fonfâite sub cupola mult prea îngăduitorului nostre Parmanent, și am să comentez o singură frază, saturată de prostie și neștiință.
Citez așadar: „n-am cum să fiu de acord cu cei care l-au omorât pe Nicolae Iorga şi să spun că erau partizani anticomunişti sau că erau luptători pentru libertate”.
…Dar cine ți-a cerut să spui așa ceva, copil nefericit al ignoranței?! Conține o asemenea enormitate proiectul de lege depus de deputatul liberal? Mi-e imposibil să cred! Despre cei care l-au asasinat pe Nicolae Iorga s-a spus că au fost legionari, dar că au fost falși legionari, infiltrați de NKVD în Mișcarea Legionară! Alții au susținut că Traian Boieru și echipa sa erau în slujba perfidului Albion, ba chiar au fost identificate interese germane, naziste, în producerea asasinatului! Erau mulți adversari ai Neamului românesc interesați să dispară marele savant, marele naționalist Nicolae Iorga. Istoricii care au comentat acest trist episod nu au reușit să identifice însă care a fost interesul Mișcării Legionare în producerea acestui asasinat care i-a compromis aproape definitiv!

Am fost martor, înt-un fel, la mijlocul anilor 70, când, la un parastas al lui Virgil Madgearu, văduva acestuia le-a declarat celor de față că pe soțul ei nu l-au asasinat „băieții”! Adică legionarii!…

Sunt tot mai mulți cei care refuză să mai accepte diversiunea în termenii promovați de cei care au executat-o. Adică ideea că acei legionari erau chiar legionari și că au acționat cu acordul altor legionari, eventual cu acordul conducerii legionare, nu mai este susținută de niciun om serios! O dovadă, pentru mine suficientă, este ce am văzut cu ochii mei la sesiunea științifică de la Academia Română, ultima dedicată lui Iorga, comemorativă, la care cinci referate academice au fost prezentate, și niciunul dintre cei cinci autori nu au scos o vorbă de incrimnare a legionarilor pentru asasinarea lui Iorga!

Mă, proasto!, îmi vine să-i zic acestui senator de doi lei perechea. Scoate-ți prunele din gură și încearcă să gândești! Poate vei descoperi singur cât ai fost de „neadecvat la realitate” și te prezinți nesilit de nimeni în fața electoratului PSD-ist să-ți ceri iertare că l-ai făcut de rușine!… De demisie nu-ți spun nicio vorbă! Cred eu în omul ca ființă perfectibilă, dar știu că asta e adevărat în anumite limite în lumea noastră politică!

Dar mai știi? Poate te ajută ceilalți colegi, din întreg Parlamentul, indiferent de culoare politică, și-ți dai totuși demisia! Cine știe ce minune îți mai fată tărtăcuța cea atât de teșită!

Ion Coja

PS Citind mai multe comentarii pe marginea ignobilei prestații, trag o concluzie: Când scrii despre măgăria cuiva, nu ai voie să fii mai măgar decât măgarul care te-a stârnit!