Vasilică Militaru – Asociația Neamul Românesc
militarupetruvoda@yahoo.com
86.124.120.154
În opinia comentatorului Nicu Pândaru, documentele de arhivă nu mai au valoare pentru că cercetarea și publicarea lor a fost finanțată de George Soros sau de Institutul Elie Wiesel. Tocmai i-am relatat domnului profesor Ion Coja faptul că istoricii români n-au fructificat acest fond arhivistic, deși a fost publicat din anul 2003. Mai mult, este o rușine pentru miile de profesori români de istorie care nu s-au aplecat asupra arhivelor românești înaintea celor care le-au publicat. Am descoperit aceeași frică de arhive a istoricilor români, în pregătirea studiului „Pogromul de la Iași între falsificare și adevăr istoric”.
Există documente militare de arhivă extraordinare publicate de Ottmar Trașcă, datele recensământului din aprilie 1941 publicate de Viorel Achim sub egida INSHR. Există cărți cu date documentare excepționale despre ceea ce s-a întâmplat în Transnistria.

Nici un istoric român nu s-a obosit să studieze critic lucrările antiromânești ale lui Matatias Carp, Eduard Mezincescu, Jean Ancel și alții. Acolo se găsesc publicate și documente de arhivă valoroase. În afară de unii temerari precum domnul profesor Ion Coja și domnul Constantin Olariu Arimin (care mi-a trimis pe email o lucrare cu studii personale privind istoria evreilor din România) istoricii calificați ai României au refuzat să ia taurul de coarne în problemele privind situația evreilor din România din anii 1940-1944.
Frica de reacția evreiască (acuza de antisemitism) și frica de reacția românească (acuza de a fi critic al lui Ion Antonescu) i-a ținut departe pe istoricii români. CSIER deține o arhivă impresionantă cu documente despre evenimentele de la Iași din iunie 1941 și despre problema Transnistreană
Îi sugerez domnului care semnează Nicu Pândaru să-și aloce timp pentru a studia toate aceste arhive și să le publice gratis și pe blogul Ion Coja și pe incorect politic acolo, unde eu am fost blocat la comentarii. Eu oricum am în lucru studierea a mii de pagini descoperite pentru a afla noi elemente despre aceste evenimente din Istoria României. Urez mult succes la muncă sisifică trântorilor care comentează fără rost.