Merci, Clotilde!

 

Madam Clotilde nu este o femeie proastă. E chiar foarte deșteaptă! Și atunci cum se explică declarația făcută pe un subiect atât de clar în mentalul colectiv românesc, declarându-se împotriva ridicării Catedralei Mântuirii Neamului pe care toată suflarea românească o așteaptă de atâta amar de vreme?!

 

Este evident că făcând asemenea declarații reprezentanta Partidului Salvați România aduce mari prejudicii electorale partidului! Deșteaptă cum e, madam Clotilde nu putea să facă acest gest aproape sinucigaș din proprie inițiativă și nici cu voia sa. Nici Nicușor Dan nu putea să aibă inițiativa acestei declarații, acestei atitudini!… Unde mai pui că mult dorita catedrală este deja construită în proporție de peste 60%. E aproape toată ridicată „la roșu”. Ce să mai întrebi la referendumul râvnit?!…

 

Singura explicație posibilă este că madam Clotilde și musiu Nicușor nu prea fac de capul lor ce fac, căci dacă ar fi sincer angajați la proiectul politic cu care se laudă nu ar fi dat drumul în eter acestei pietre de moară care va atârna de piciorul lor și al partidului, prăbușindu-i! Cine va mai vota cu ei, dacă lor le pică atât de greu catedrala noastră?!

 

Firește, vor fi niscai rătăciți care îi vor vota taman pentru asta! Dar aceia nu pot fi decât câțiva, nicicum 5% dintre noi!… Și atunci care cap a conceput această ieșire nu riscantă, ci sigur perdantă?!

 

E limpede acum pentru mine, sper că și pentru alții, pentru toată lumea: se află cineva în spatele dumnealor Clotilde & Nicușor, cineva, persoană sau structură, care este prea puțin interesată să-l vadă pe Nicușor senator! Îi este mult mai la inimă să tulbure apele consensului național care există în privința Catedralei! Vor fi având ei un plan pentru o diversiune care să se pună în lucru de îndată ce opinia publică va da ceva semne, reale sau inventate, de sciziune, de divizare a opiniilor pe acest subiect! Nu le convine că lucrările merg bine, sunt în grafic și vor prilejui momentul culminant al anului când vom serba Centenarul Unirii în interiorul Catedralei. Oricât va fi Ea de mare, drăguța, nu ne va putea cuprinde pe toți!

 

Doamne, ajută!

 

Ion Coja

 

2 august 2016