Prima Pagină » Sfinții Închisorilor » ✝️ Mărturisitorul Nicolae Purcărea: “Experimentul Piteşti se aplică continuu, se aplică şi astăzi. Vă pot spune că astăzi trăim tot un fel de Piteşti”
✝️ Mărturisitorul Nicolae Purcărea: “Experimentul Piteşti se aplică continuu, se aplică şi astăzi. Vă pot spune că astăzi trăim tot un fel de Piteşti”
29/08/2023 – Posted in Sfinții Închisorilor by admin – PermalinkDistribuie: Twitter Facebook
✝️ Mărturisitorul Nicolae Purcărea: “Experimentul Piteşti se aplică continuu, se aplică şi astăzi. Vă pot spune că astăzi trăim tot un fel de Piteşti”
„Principiul în care am fost noi crescuți a fost să fim în linia creştină, nu paraleli cu ea: rugăciunea şi poezia ne-au fost nouă flacără!”
Nicolae Purcărea s-a născut la 13 decembrie 1923 în Braşov.

A fost arestat de trei ori: în 1942, martie 1945 şi 1 iunie 1949.

Ştiindu-se urmărit, s-a ascuns de Securitate şi a fost membru într-un grup de rezistenţă armată din munţi.

A fost condamnat la 7 ani de închisoare şi a fost închis la Craiova, Piteşti, Poarta Albă, Peninsula, Jilava, Gherla, Codlea.

După eliberarea din 29 mai 1956 a primit domiciliu obligatoriu într-un sat din Câmpia Bărăganului. De acolo a fost iar arestat pe 12 septembrie 1958 şi a fost închis până pe 29 iulie 1964.

A fost una dintre victimele experimenului Piteşti.

A învăţat să sculpteze în închisoare şi a fost sculptor tradiţional în lemn.

Data adormirii: 25 Septembrie 2015.

*
NR. L-am cunoscut pe Nicolae Purcărea și m-am bucurat de norocul întâmplării. Un român dintr-o bucată! Mi-a dăruit o bâtă ciobănească cu încrustații meșteșugite pe care o păstrez la loc de cinste.