Marius Lulea (AUR): Am spus clar lui Bolojan, este exclus să trimitem tineri români în războiul din Ucraina. Nu avem ce căuta dincolo de granițe
Photo of Cimpoi Adrian Cimpoi Adrian27/02/20250 1.640 1 minut de citit
În cadrul întâlnirii dintre delegația AUR și președintele interimar, pe tema reprezentării României în contextul războiului din Ucraina, Marius Lulea a transmis un mesaj ferm privind neutralitatea României și refuzul de a implica tinerii români într-un conflict străin.
„Înțelegem că este un război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Însă acesta este, în esență, un conflict între marile puteri, care în cele din urmă se vor înțelege. Iar noi vom cădea între ele dacă nu ne protejăm interesele. Am spus clar lui Bolojan și tuturor celor care vor să arunce România într-o aventură militară: este exclus să trimitem tineri români în război. Nu avem ce căuta dincolo de granițe,” a declarat Marius Lulea.
AUR a subliniat că România trebuie să rămână precaută și să evite orice implicare care ar putea transforma țara într-un teatru de confruntare între marii jucători geopolitici. Lulea a criticat tendințele unor politicieni de a urma orbește directive externe, fără a pune în balanță consecințele asupra românilor.
România trebuie să își apere interesele naționale
Liderul AUR a atras atenția că, în loc să discutăm despre cum să protejăm cetățenii și economia națională, politicienii din PNL și PSD par mai preocupați să fie pe placul unor interese străine. „Nu trebuie să ne lăsăm folosiți ca pioni pe tabla de șah a marilor puteri. România nu trebuie să devină câmp de luptă pentru interese care nu sunt ale noastre,” a mai spus Marius Lulea.
În acest context, AUR solicită guvernului să adopte o poziție clară de non-intervenție și să garanteze că niciun tânăr român nu va fi trimis să lupte într-un război care nu ne aparține. România trebuie să își protejeze securitatea, să își consolideze apărarea, dar să evite orice escaladare care ar putea atrage țara într-un conflict periculos.
Marius Pulea pare a avea interes l;a tinereiii aia……
(hai siktir tigane!)
Lulea fumeaza lulea!
Lulea ori nu stie ori se face ca nu stie faptul ca Putin nu va accepta o forta militara cu capacitate de lupta completa (tancuri, blindate, artilerie, aviatie etc) in UKR, pentru ca acest lucru il deranjeaza, el gandind asa: eu am inceput acest razboi sa neutralizez intentia UKR de a intra in NATO si acum ce fac? Vine NATO in UKR!? :))
Plus ca cei 150 000 militari, rotaționali – deci inca 300 000 in stare de asteptare, reprezinta cam 25 de brigazi 100% Gata de Lupta (nu stiu de unde le aduna?!) si inca 50 in masura sa le introduca in cateva zile!
*Teoretic hartia suporta orice calcul, calculele practice demonstreaza ca liderii UE sunt rupti de stiință militara la nivel minim, mai ales ca UKR are acum aproximativ 118 Brigazi in lupta, iar rusii cam 380!
Si ca sa vedeti cu cine avem de-a face: o lidera din Țările Baltice declara mizerabil ca țara ei va sprijini UKR cu Tc si Av! Bine-bine, dar voi nu aveti nici Tc si nici Av, i s-a replicat! Da, este adevarat, dar exemplul conteaza! Du-te doamna la Balaceanca!
Spania, care nu prea a donat nimic UKR acum vrea sa sprijine Forta Europei din UKR!?
**Fara US Army astia au doar vise umede…UK, FRA, DEU (UK are doar o Brigada de Tc, Franta nu a mai fabricat un Tc de 10 ani!, economia si industria DEU iși trage sufletul precum muribundul)
***Probabil va trebui o rezolutie ONU sau OSCE pt constituirea si implementarea in Zona de Conflict a unei forte internationale, din tari altele decat cele cu interese in zonă: Africa, America de Sud, Australia, Noua Zeelanda, India..etc (in astfel de cazuri practica interzice participarea vecinilor cu forte si mijloace); constituirea pe teritoriul lor a unor hub-uri internationale de sustinere a Castilor Albastre este posibila si recomandata (POL, ROU), cu conditia sa nu mai dam cu jula!
intrebarea este : oare romanii sunt in stare sa face pentru patria muma ceea ce au facut ucrainienii pentru ucraina ??? EU CRED CA NU. TU JIGODIE COMUNISTA CE CREZI ?? MAI TII PARTEA RUSILOR ??
Administratia TRUMP nu va interveni in ROMANIA in cazul Georgescu pentru ca este in interesul lor ca acesta situatie sa se prelungeasca cit mai mult. Cu un candidat la Presedentia ROMANIEI care a cistigat alegerile aflat in puscarie si cu altul nelegitim la Cotroceni, Administratia TRUMP va putea arata in permanenta Comisiei Europene ca la Bucuresti Comisia Europeana a instalat un Regim ca a lui Aleksandr Lukasenko in Bielorussia. Situatia ar servi de minune razboiului ideologic care se duce azi intre Administratia TRUMP si Regimurile dela Bruxelles, Paris is Berlin. Cu toate acestea, deosebirea dintre Guvernul Ocupat de Globalisti dela Bucuresti care este un Guvern Banditesc si Guvernul Lukasenko dela Minsk e ca in timp ce Lukasenko a lucrat si lucreaza in permanenta pentru interesele Poporului Bielorus, Guvernul Banditesc dela Bucuresti lucreaza in permanenta in ultimii 35 de ani la Implementarea Agendei Globaliste Davos si la distrugerea din temelii a Statului ROMAN. Globalismul, care este cea mai Totalitara Ideologie Politica, daca iese invingator, are posibilitatea sa genereze si sa implementeze forme de tiranie necunoscute Omenirii pina acum.
Hai la Lupta Impotriva Globalismului!
Hai la luppta impotriva globalismului. Sa continuam de la rezistenta in munti a legionarilor, sa ne aparam tara si copiii de ciuma rosie mondiala. Hai la lupta impotriva globalismului!! Hai la lupta pentru credinta crestina, libertate si pentru independenta Romaniei!! Votati patrioti!!!
Marius Lulea vorbește ca orice politician uneori doar ca să se afle în treabă. Dacă ar avea habar de istorie,respectiv de istoria recentă,și anume dilema din 1941 cu trecerea Nistrului ar înțelege că acum,ca și atunci, există posibilitatea ca interesele politice, economice,strategice să primeze cu argumente….
Mareșalul Antonescu a oferit atunci scepticilor destule argumente iar liderului liberal Dinu Brătianu i-a scris: ”“L-am trecut din proprie voință, fiindcă așa îmi impuneau atât teama de consecințele politice care ar fi putut decurge din oprirea la Nistru, cât și interesele de ordin economic și militar”
Punctul de vedere al Mareșalului, așa cum apare în Declarația Consiliului de Miniștri din iulie-septembrie 1941, este:
”Putea să fie generalul Antonescu de un miliard de ori mai priceput și soldatul român de un miliard de ori mai brav: Basarabia și Bucovina nu le luam de la ruși. Și după ce le-am luat, cu ajutorul Armatei Germane, puteam să mă opresc la Nistru ? Puteam eu să spun ca și doi țărani, care pun ce au împreună ca să-și are locul și după ce unul și-a arat, să spună celuilalt:
Eu nu te mai ajut, fiindcă mi-am făcut treaba mea. Dar aceasta n-o fac nici doi țărani. Și atunci cum mi se poate pretinde să fac eu aceasta, pe plan militar ? Ar însemna să dezonorez și Armata și Poporul Român, pe veci. Ar fi o dezonoare pentru noi, să mă fi dus până la Nistru și să le fi spus nemților apoi : Eu mi-am luat partea mea, mă opresc aici ? (…) Ar însemna să dezonorez și Armata, și poporul român, pe veci. Ar fi fost o dezonoare pentru noi să mă fi dus până la Nistru și să le fi spus nemților apoi: la revedere! (…) Se înșală cine crede că ne-ar fi dat cineva Basarabia și Bucovina, dacă nu ne-am fi bătut pentru ele cu rușii.
Vedeți în ce stare de decadență se găsește conducerea acestui Stat, dacă se găsesc între conducători oameni cu o astfel de mentalitate, care ne cer să lăsăm pe nemți să se bată și noi să așteptăm de la englezi Basarabia și Bucovina.
Se înșală cine crede ca ne-ar fi dat cineva Basarabia și Bucovina, dacă nu ne-am fi bătut pentru ele cu rușii. Ba poate că atunci ne-ar fi întors foaia și ne-ar fi spus că am făcut o rea politică, pentru că nu ne-am bătut”
Pe lângă punctul de vedere al românilor există și punctul de vedere al ”partenerului strategic”, respectiv Germania în 1941 prin Fuhrer:
”Relațiile noastre cu România sunt bune, dar nimeni nu știe ce vor fi ele în viitor. Noi trebuie să luăm în considerare acest fapt și să ne facă, în consecință, să determinăm frontierele noastre.
Nu trebuie să depindem de bunăvoința altor popoare. Relațiile noastre viitoare cu România vor trebui să fie stabilite după acest principiu”.
Orice asemănare cu modul de gândire al lui Trump sau UE de azi nu este deloc întâmplătoare,așa gândesc marile puteri.