A murit Marius Albin Marinescu

Jurnalistul Marius Albin Marinescu a trecut la ceruri

Marți 15 decembrie 2020 a murit jurnalistul Marius Albin Marinescu, fondatorul revistei „Justițiarul”, directorul ei și autorul unor investigații jurnalistice de mare profunzime care au contribuit mult la devoalarea faptelor de corupție și imoralității unor politicieni, oameni de afaceri și conducători de instituții publice. Și-a dedicat viața luptei pentru dreptate, adevăr și libertatea semenilor săi. A avut de îndurat represalii colosale ale sistemului ticăloșit, deranjat la culme de investigațiile sale, de articolele pe care le scria și de arhiva publicației „Justițiarul”, unde cititorii revistei și toți cei interesați găsesc adevăruri crude despre faptele unora dintre mai marii societății noastre. A fost acționat în judecată în repetate rânduri, câștigând numeroase procese împotriva unor persoane foarte influente.

Marius Albin Marinescu a fost un om neîndurător cu sine însuși, muncind până în ultima clipă a vieții, în ciuda unei insuficiențe pulmonare evolutive care l-a ros, l-a țintuit în casă, făcându-l dependent de oxigen și, în cele din urmă, l-a răpus.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și fie ca harul lui să fie transmis și altor cât mai mulți jurnaliști, pentru ca ei să îmbrățișeze profesiunea cu aceeași onoare și demnitate severe și drepte cu care a făcut-o Marius Albin Marinescu.

Fie-i țărâna ușoară!

 

Prof. univ. dr. Corvin Lupu