Buta Dumitru
210 aprobate
Dumitrubuta189@yahoo.com
79.115.35.25

MANIFEST PENTRU CERNĂUȚI
22 ianuarie 2023 Romică Adrian VLAD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Frați români din Valahia , Ardeal , Moldova , Dobrogea și Banat … mă adresez vouă , spunându-vă că frații nostri de sânge și credință din Bucovina de Nord , Herța , Bugeac dar și din Banatul Sârbesc de pe Valea Timocului – pământuri străvechi românești aflate nedrept în posesia seminției slave – sunt în mare suferință și prigoană.

Frații și surorile noastre din Ukraina ipocritului și necredinciosului Zelensky sunt supuși terorii de stat… sunt prigoniți și asupriți fără milă de un regim blestemat , care distruge toate etniile din Rutenia , Transcarpatia , Galiția și Donbas . Toți aceștia sunt supuși epurării și terorii , distrugerii sistematice a limbii , culturii și credinței lor .

Asta trebuie să știe şi să priceapă Occidentul , că la Kiev este un regim agresiv și opresiv . Acesta-i adevărul… și trebuie spus clar și răspicat . Bisericile românilor din Ukraina sunt închise , atacate și violate de forțele răului … de forțele lui Zelensky . Școlile copiilor români de acolo sunt la fel , închise , interzise… ca și limba română din Ukraina . Credincioșii români sunt forțați să treacă la cultul bisericii ukrainene , copiii sunt obligați să învețe carte în limba slavă , cu alfabet chirilic . Lăstarele române care au câțiva anișori nu pot merge la școala românească și biserica românească ale neamului nostru pentru că nu vrea Zelensky și clica lui de falși apărători ai Europei . Nu-i spune nimeni acestui om crud și fără inimă că trebuie să înceteze imediat și necondiționat această politică a urii și terorii ?! Actorule , GATA !! Românii de acolo , de pe pământurile noastre … sunt umiliți , asupriți , prigoniți . Noi , cei din România , ce așteptăm ?!… nu se vede clar că regimul de la Kiev este un regim criminal ?…

În alte timpuri Armata Română ar fi intrat imediat în Cernăuți… în Bugeac , Herța și ar fi restabilit dreptatea . Dar astăzi , cine să facă așa ceva ?!?… Chiar nu mai are Țara bărbați de ispravă , demni și curajoși ?!… Aceste ținuturi străvechi ale românilor trebuie eliberate de îndată , fără nicio altă condiție și interpretare . Unde ești tu IOANE , să ordoni batalioanelor să treacă frontierele impuse (…) , și să elibereze bisericile , școlile , satele , cimitirele cu românii morți și vii de pe acolo ?!… Te-au împușcat IOANE la 1 iunie 1946 la Jilava exact acei călăi care îl au ca nepot pe actorul comediant astăzi stăpân crud … peste pământurile noastre din nord … Unde ești tu ȘTEFAN ?!… Tu chiar dormi la Putna … sau veghezi de sub lespedea rece de piatră ce se întâmplă cu neamul tău , cu neamul nostru românesc ?!… Unde sunt ceilalți viteji apărători ai românismului și credinței străbune ?… Sunt morți… dar sunt vii totuși , pentru că și-au facut datoria față de Neam și Țară .

Noi , cei de astăzi , suntem morți sau vii ??… Ne comportăm ca morții… dar dacă suntem vii , atunci să trecem la fapte . Nu uitați că planul de exterminare și asimilare este pus în mișcare și dacă nu vă veți opune, copiii voștri, ai noștri nu vor mai avea viitor . Doar statut de sclavi … Nu uitați că în politică promisiunile nu se respectă … sunt doar amăgiri și minciuni . Nu așteptați să vină Iisus să vă elibereze … că nu va veni . Iisus este în fiecare dintre voi … așa că ridicați-vă !! Lăsați confortul , lasați plăcerile bolnăvicioase… abandonați frica , părăsiți teama și spaima și treceți la acțiune.

Imediat trebuie anulat orice sprijin pentru Ukraina în planul logisticii de război și în plan politic ; poporul ukrainean suferind trebuie ajutat , cum putem și noi … cu puțin , iar pe-ai noștri cu mai mult… cu tot… cu inima … cu arma dacă este nevoie . Poporul ukrainean este și el victimă a aceluiași regim nemernic condus de clica actorului (devenit din comediant , actor dramatic) , un personaj perfid , ipocrit , mincinos și fără Dumnezeu . Politicienii trebuie să asculte de popor … dacă nu , să plece … dacă nu sunt capabili să conducă Țara fără ordine și indicații dinafară , mai ales în asemenea momente grele , complicate , complexe care pot deveni crâncene și tragice .

Crucea ortodoxismului românesc – Crucea Sfântului Apostol Andrei – repuneți-o pe turlele bisericilor românești din Ukraina , precum și icoanele noastre sfinte în altare . Nu vă temeți ! Nu vă fie frică ! Aliatul vostru este Dumnezeu . Dincolo de El nu poate trece nicio armată . Liturghia poporului român trebuie să continue … Amin .

Romică Adrian VLAD