SIE ungar cumpără Ardealul!

Iar tocmai acest nou triunghi informativ Viena – Budapesta – Moscova a și dus la situația umilitoare din Republica Moldova, acolo unde elita politică, dar mai ales piața bancară, cea medicală, practic cea mai mare parte a economiei de peste Prut a încăput în mâinile Informacios Hivatal! În timp ce autoritățile române încă își dau cu tesla în ajutoarele umanitare trimise în câteva rable de autocamionae ale MApN la Chișinău, plătind pentru acestea taxe cât suma produselor donate! Iar după ”companiile austriece” care cumpără cu banii HI tot ce mai este de vânzare prin ”coloniile economice” maghiare din Ardeal, acum Guvernul de la Budapesta a ajuns să facă pe față investiții directe majore în domenii cheie precum sport, educație sau sănătate!

Ministrul de Externe maghiar Peter Szijjarto își face concediile cu cancelarul austriac Sebastian Kurz

Sutele de milioane de euro ajungând în ”colonii” prin pomparea din bugetul oficial al Ministerului Afacerilor Externe de la Budapesta, cel care răspunde de implementarea acestui proiect. Prin mijlocirea directă a Informacios Hivatal, de doi ani de când serviciul este parte integrantă a MAE ungar. În timp ce statul român ”contraatacă” aceste agresive operațiuni financiare ca în Evul Mediu, cu câteva structuri militare ale DGIA pregătite pentru ambuscade prin munți! Structura contrainformativă a MApN alocând sume importante antrenamentelor cu baioneta în dinți prin casele conspirative din județul Mureș, de zici că nu suntem țări aliate cu Ungaria în cadrul NATO! Și deci soluția militară va fi oricum una imposibil de aplicat!

Mai stăm mult cu ”fustița” ridicată?

Aceasta este întrebarea care îi frământă pe ofițerii de contrainformații care încă nu au uitat că au depus jurământul militar doar în fața statului român! Mai ales că situația este deja una greu de digerat, după ”ranga în dinți” administrată sistemului contrainformativ românesc după autorizarea agenților de informații ai Informacios Hivatal de a derula acțiuni operative pe teritoriul românesc, în chiar nordul Ardealului, într-un caz ”de nimic” privind un oarecare președinte de Consiliu Județean!

Noi cu demonstrațiile militare, ei cu investițiile

Și chiar dacă ne aflam în acel moment la apogeul ”Binomului”, tot rămâne extrem de interesant cine a autorizat nu oferirea la schimb de informații spionilor maghiari, ci permisiunea acordată acestora de a desfășura acțiuni operative pe teritoriul statului român! Mai ales că agenții informacios Hivatal au venit, dar nu au mai plecat! Ei coordonând ca și funcționari ai MAE de la Budapesta proiectul de investiții financiare în Ardeal! Unul care, dacă va continua în acest ritm, s-ar putea solda și cu o autostradă directă între Miercurea Cius și Budapesta, înainte chiar ca statul român să fie în stare să facă barem un drum expres care să traverseze Carpații!

Czukor. Jozsef Czukor…

Agențiile de informații americane au atras disperate atenția cu privire la trecutul mai mult decât îngrijorător al fostului spion maghiar din perioada comunistă, Jozsef Czukor. Cel care a activat ani buni de zile sub acoperire în Austria și Germania. Fiind de asemenea apoi om de legătură al serviciilor comuniste maghiare cu KGB-ul rusesc! Și apoi cu temutul FSB! Iată însă că Guvernul de la Budapesta s-a șters undeva cu avertismentele partenerilor americani și l-au numit pe spionul Jozsef Czukor în fruntea spionilor maghiari! Un spion șef peste spioni, o rețetă a succesului care își dovedește acum pe deplin succesul.

Mai ales că, profitând de vechile sale relații de când activa la Viena, dar și de relațiile de prietenie personală între ministrul maghiar de Externe – șeful său direct- Peter Szijjarto și cancelarul austriac Sebastian Kurz, Czukor și-a ”acoperit” propriile firme operative sub paravanul unor companii austriece. Iar cum acolo unde vorbim de expanisunea pragmaticelor companii austriece vorbim în bună măsură și de aportul financiar al oligarhilor ruși sau chiar direct al FSB-ului, România pare în acest moment ”strânsă” ca niciodată în ”triunghiul” austriaco – ungaro – rus. Mai ales că americanii sunt mult prea departe și prea dezinteresați de aceste ”amănunte” ca să putem spera la o intervenție promptă a Washington-ului pentru a destructura această ”învăluire” informativă.

Noi cu ”nunceag”-ul, ei cu ”shopping”-ul !

Se spune că putem vorbi cu adevărat de un spirit patriotic și în România de-abia atunci când la meciurile Naționalei de fotbal zecile de mii de suporteri nu se vor mai poticni deja în versurile de la a treia strofă a imnului național! Da, doare, dar acesta este crudul adevăr! Ca și cel în ceea ce privește riposta statului român la operațiunile stricte de ”intelligence” prin care statul ungar subminează autoritatea celui român în Ardeal. Dar nu prin ”fumigenele” unor lozinci și alte provocări, ci prin investiții financiare majore. Unele care după ce au început în zonele cu majoritate maghiară se derulează acum intensiv în cele mixte. Astfel că în câțiva ani, copiii români se vor bate să prindă câte un loc în școlile, pe terenurile de sport sau în sălile de cultură construite de guvernul ungar pentru etnicii maghiari.

În timp ce supradimensionata Direcție Generală de Informații a Armatei păstrează o puternică ”falangă” operativă sub acoperire în mai multe zone din Ardeal. Acolo unde DGIA dispune de la case conspirative și alte importante mijloace logistice impresionante, până la trupe cu adevărat de elită, care i-au impreionat până și pe pușcașii marini. Numai că, după cum susțin sursele noastre, în timp ce agenții Informacios Hivatal recurg la un ”shopping” tot mai agresiv în Ardeal, partea română se mulțumește în a își instrui forțele speciale ale Armatei ”dizlocate” în zonă pentru demonstrații spectaculoase cu baioneta în dinți și cu ”nunceag”-ul în mână!

Și nu este nicio glumă, chiar ”contraatacăm” ofensiva financiară ungară, una puternic sprijinită de Viena și Moscova cu demonstrații de luptă cu nunjag-ul! Fără a exista însă nici măcar o singură structură inter-instituțională care să se ocupe, indiferent de acoperire, strict de blocarea extinderii ”coloniilor economice” maghiare din Transilvania! Mai ales că, după cum deja se vehiculează informații de ultimă oră, Informacios Hivatal tocmai ce este pe cale să le facă o nouă aroganță structurilor contrainformative românești, prin activarea unui ”centru HI” pe deplin operațional în ”colonia economică Oradea