Mâna lui Dumnezeu și inima doamnei Nicoleta Șimadan

2019-05-05T00:34:59+03:005 mai 2019|Doctrină naţionalistă, Textele altora|

Viaţa unei fetiţe din Ucraina, schimbată complet după apariţia la emisiunea În Premieră

Atunci când Dumnezeu face o minune, e adesea ajutat de oameni minunaţi. Echipa emisiunii ÎN PREMIERĂ a descoperit, într-o comunitate uitată de lume, un copil sărman, condamnat la moarte de o boală grea. Viaţa ei s-a schimbat complet după difuzarea reportajului. Iată povestea unei salvări emoţionante.

Undeva departe, dincolo de graniţa noastră cu Ucraina şi chiar dincolo de teritoriul de odinioară a României Mari, trăieşte cea mai misterioasă comunitate de români.

Fetiţă din Ucraina, lăsată să sufere din cauza sărăciei

Oameni care, până nu demult, îşi spuneau volohi şi nu ştiau nici că vorbesc româneşte, nici că au o ţară-mamă.

Auzeau radioul şi acolo se spunea ”Radio Bucureşti”. Şi aşa spuneau şi ei, că-s de la Radio Bucureşti.

Nici ei nu ştiau de noi, dar nici noi de ei. Pâna acum un deceniu, când au fost descoperiţi, cam cum a descoperit Columb indigenii din America.

De atunci, în comunitatea lor au început sa vină români, care şi-au făcut o misiune din a le arăta că nu sunt ai nimănui. Şi încet-încet, s-a făcut lumină.

Fetiţa din Ucraina şi-a rupt gâtul la o vârstă fragedă

Polul sărăciei, însă, tot la ei a rămas. Fusese înfipt în cele câteva sate de români-volohi încă de la înfiinţarea lor. Şi tot aici era la sosirea echipei noastre.

La războiul pentru bomboane n-am zărit-o însa şi pe Kamila. Aveam s-o cunoaştem mai târziu, în casa familiei ei, şi am înţeles de ce uliţa satului nu putea fi locul ei de joacă.

La trei ani, copilul şi-a rupt gâtul. Nimeni nu i-a acordat atunci ajutor medical, aşa că micuţa trebuia să-şi susţină capul cu umărul, altfel durerile ar fi fost atroce.

Galina Kanaloş, mama Kamilei: N-aveam atunci bani nici pentru pâine şi am lăsat-o pe Kamila aşa. Am zis: „Doamne, să se facă voia Ta, că noi nu avem bani”

Misionarii John şi Gabriela au dus-o apoi la diverşi medici din România şi din Ucraina. Degeaba însă.

Gabriela Pătraş, misionar: De fiecare dată au spus foarte clar: „Jumătate de an, maximum un an, dacă va mai trăi în situaţia asta”

Galina Kanaloş, mama Kamilei: Au zis: „Mergeţi acasă, că o să moară”

Fetiţa din Ucraina, nimeni nu-i mai dădea şanse

Aşa că fetiţa a continuat să se uite oblic la lume. Până-ntr-o zi când lumea s-a îndreptat. O tânără din Arad a văzut reportajul nostru și, fără să stea pe gânduri, a trecut la fapte.

Nicoleta Şimandan: Povestea Kamilei a fost ca un răspuns la rugăciunea mea: Cât trăiesc pe Pământ vreau să fac voia Ta. Vreau să aduc speranţă, vreau să aduc zâmbet

Ca printr-o minune, Nicoleta a găsit în Ungaria singurul chirurg care a avut curajul să o opereze pe Kamila. Apoi, a declanșat o campanie pentru a strânge suma necesară intervenţiei.

Gabriela Pătraş, misionar: Au donat familiile noastre, prietenii noştri şi oameni necunoscuţi

Doar că, aflând povestea fetiţei, chirurgul a renunțat la onorariul său.

Prof. Dr. Barzo  Pal, directorul Institutului de Neurochirurgie din Szeged, Ungaria: Am vrut să tratăm această fetiţă pentru că ne-a afectat emoţional. E o fetiţă foarte bună, e ca şi fiica mea

Galina Kanaloş, mama Kamilei: A doua zi după operaţie, doctorul acela, profesorul, a văzut-o şi a zis că nimeni nu mai văzuse aşa ceva. Că după aşa operaţie grea, ea pe picioare s-a sculat

John Pătraş, pastor Ucraina: Este o minune. Da, noi oamenii am făcut cât am putut, dar până la urmă Dumnezeu a lucrat

Fetiţa din Ucraina şi-a revenit miraculos

Așa arată Kamila astăzi. Cântă şi aleargă pentru prima data în viaţa ei. Face totul cu pofta omului care a înviat şi cu fericirea celui care l-a ţinut de mâna pe Dumnezeu.

Doar că lupta ei nu s-a încheiat. Medicii din Ungaria au descoperit că fetița suferă şi de tuberculoză osoasă.

Viaţa în sărăcia de acasă i-ar fi îngreunat recuperarea. De curând, Kamila s-a mutat în România, iar Nicoleta, tânăra din Arad, o creşte ca pe copilul ei.

Fetiţa din Ucraina are în continuare nevoie de ajutor

Aşa că micuţa încă mai depinde de bunavoinţa noastră. Putem să scriem împreună o poveste cu final fericit.

Dacă vreți să o ajutați pe Kamila, puteți dona orice sumă în conturile deschise la ING BANK, pe numele Nicoleta Șimadan

RON: RO81INGB0000999907245353

EUR: RO59INGB0000999907846664

USD: RO58INGB0000999907846682

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top