Netrebnicii care o atacă pe doamna Maia Sandu cu tot ce le vine la gură, aud că fac acum caz de faptul că doamna Maia a noastră nu are copii!… Mai ticăloasă țintă de atac politic e greu de imaginat!… Îmi pare rău pentru doamna Maia Sandu că aceasta este situația! Pentru suflețelul dînsei, nu mi-e greu să-mi imaginez suferințele frustrării pe care le aduce unei femei maternitatea neîmplinită!…

Nu insist!

Mă retrag tăcut și mă refer mai departe la aspectul strict politic. Simplificând lucrurile pe înțelesul dodonilor, voi spune că poate fi un mare avantaj pentru doamna Maia statutul de …orfană, îmi vine să spun! O femeie fără copii pentru mine este o mamă orfană!… Așa mă gândesc eu la persoanele mie cunoscute și dragi aflate în această situație! Cu această compasiune pe care o rezum prin sintagma părinți orfani!

Și care ar fi avantajul, reversul acestui statut nefericit? Păi un om politic, dacă nu are copii, nu prea are pentru cine să fure!… Pentru cine să riște! Precum Ion Iliescu al nostru! El, dînsul, domnia sa, tovarășul Ilici, nu prea a furat! Căci n-a avut cui să lase cât ar fi putut să fure!…

Și, neavând cui să-i lase ce a furat, domnul Iliescu nu a furat!… Simplu!

Deci nici doamna Maia Sandu nu are motive să fure cot la cot cu ceilalți oligarhi care, în fața conștiinței lor precare, au totuși această scuză: „Am copii de crescut! Pentru ei fur!… Pentru nepoți și strănepoți, până la a șaptea generație!… A șaptezeci și șaptea!”

Deosebirea între Ion Iliescu și doamna Maia Sandu este însă totală: Ion Iliescu n-a furat, dar i-a lăsat să fure pe toți cei aflați în preajma sa! Ba chiar și pe adversarii politici! De ce? Pentru că Ion Iliescu este vulnerabil, este șantajabil! Când își vor da drumul la gură tovarășii și adversarii lui Ion Iliescu, povestind ce știu ei despre decembrie 1989, despre cum a  fost pregătit decembrie 1989, despre mineriade, despre lista celor care au murit apoi în condiții suspecte de asasinat politic – vezi cazul lui Șerban Săndulescu și atâția alții, Ion Iliescu nu are ani destui ca să fie iertat de executarea integrală a pedepsei!

Ca și Ion ILiescu, doamna MAIA SANDU nu are motive să fure! Dar doamna MAIA SANDU nu are motive nici să tolereze în preajma sa corupția, hoția endemică, care a sufocat România!

Basarabia, dându-și votul doamnei MAIA SANDU, se va afla din nou în avant-posturile românismului, descoperind persoana președintelui de Țară capabilă să NU FURE, dar deopotrivă SĂ NU TOLEREZE HOȚIA! Aceasta va fi doamna MAIA SANDU în funcția de președinte al Republicii Moldova!

Doamne, ajută!

 

ION COJA