În data de 15 ianuarie 2015, 11:50, Pliuta Corneliu <cpliuta.p@gmail.com> a scris:

 Reactie documentata la mesajul lui Iohannis, frumos, dar ipocrit de ziua lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului romanesc

 • Marius Albin Marinescu · Follow ·  Top Commenter · Sibiu, Romania · 211 followers

  IPOCRIZIE MAXIMAKlaus Iohannis a evacuat cunoscuta Librarie Mihai Eminescu chiar la 15.01.2001, cand se omagia ziua poetului national. Johannis a adus chiriasi cu dare de mana, printre care si o banca de renume, care i-a platit chirie aniticipata pe trei ani, de 60.000 dolari. 

  Primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania, a reusit sa inhate in urma cu sase ani, printr-un certificat de mostenitor masluit, doua imobile imense, situate in buricul Sibiului, cotate pe piata imobiliara la suma de 1.000.000 de euro. Curtea de Apel Brasov a decis, acum, in mod irevocabil, ca certificatul de mostenitor al primarului este nul de drept, a dispus radierea din cartea funciara a imobilelor luate cu japca si a obligat statul roman, prin Ministerul Finantelor, sa faca demersurile pentru ocuparea succesiunii vacante.
  Vanatorii de case
  De circa sase ani, actualul primar al municipiului Sibiu s-a pus stapan pe doua imobile somptuoase, situate pe strazile gen. Magheru 35 si Nicolae Balcescu 29, in urma a doua falsuri ordinare, comise de secretarul unei comune si apoi de un notar public. Cele doua imobile din buricul targului au fost preluate de stat in anii comunismului. Anii urmatori Revolutiei, au constituit pentru unii o adevarata oportunitate pentru vanatoarea de imobile nerevendicate. S-au dezvoltat adevarate mafii. Unii au recurs la metoda invierii unor morti pentru a pune mana pe case, altii s-au folosit de coincidente de nume, pentru a se erija in mostenitori. In cazul de fata, lucrurile au fost mult mai simple. Totul a plecat de la o adeverinta falsa, nr. 168/12.03.1998, emisa de secretarul Primariei comunei Porumbacu de Jos, Liviu Munteanu, care atesta ca defunctul Nicolae Bastea ar fi fost unicul mostenitor al defunctului Eliseu Ghenea. Falsa adresa, nesustinuta de nici un document din arhivele primariei, a avut ca scop legitimizarea ca mostenitor a lui Ioan Bastea, ca pretins succesor al lui Nicolae Bastea, decedat in 1993.
  Fals la notar
  In actiunea de revendicare a celor doua imobile, lui Ioan Bastea i s-au alaturat Carmen Johannis (sotia primarului Sibiului) si Georgeta Lazurea (soacra primarului), care au invocat niste testamente olografe, prin care s-a pretins ca de pe urma defunctilor Eliseu Ghenea si Nicolae Bastea li s-ar cuveni jumatate din cladiri. Hotarati, cei trei au initiat o actiune judecatoreasca, in urma careia, prin sentinta civila nr. 6011/20 iulie 1998 a Judecatoriei Sibiu, pronuntata cu maxima usurinta si pe baza falsei adrese a Primariei Pormubacu de Jos, s-a dispus scoaterea statului roman din pozitia de proprietar din cartea funciara a celor doua imobile. Cu sentinta in mana, neatacata in termenul legal de juristii Primariei Sibiu (parte in proces) pentru ca aceasta sa ramana in mod premeditat definitiva, Ioan Bastea impreuna cu sotia si soacra vecinului s-au dus la notarul Radu Gabriel Bucsa din Sibiu, pentru a li se elibera certificatul de mostenitor. Prefacandu-se ca nu realizeaza ca nu are competenta teritoriala, deoarece autorul Nicolae Bastea nu a locuit niciodata pe raza Sibiului, ci a murit in comuna Vistea, judetul Brasov (situatie in care competent era numai un notar din zona respectiva), notarul Radu Gabriel Bucsa a eliberat Certificatul de mostenitor si legatar nr. 90 din 01.06.1999, bazandu-se pe sentinta judecatoreasca anterior mentionata si pe adresa falsa a Primariei Porumbacu.
  Magistratii sibieni complici la fraude
  Toate plangerile penale si civile intentate de locatari familiei primarului, notarului si secretarului Primariei Porumbacu de Jos s-au lovit ca de un zid, magistratii sibieni fiind solidari cu problemele edilului sef al municipiului. Dupa numeroase jalbe, procurorii i-au aplicat, cu mare greutate, o nesemnificativa amenda administrativa de 1.000.000 lei secretarului Liviu Munteanu, pentru infractiunea de fals, scotandu-l ilegal de sub incidenta legii penale pe motiv ca falsurile acestuia (mai multe la numar decat cele relatate in prezentul material) „nu au generat consecinte juridice”. Primarul Klaus Johannis incaseaza azi bani grei din chirii. El a evacuat cunoscuta Librarie Mihai Eminescu chiar la 15.01.2001, cand se omagia ziua poetului national. Johannis a adus chiriasi cu dare de mana, printre care si o banca de renume, care i-a platit chirie aniticipata pe trei ani, de 60.000 dolari.
  Justitia brasoveana demasca impostura
  Daca la instantele sibiene locatarii n-au avut nici o sansa, minunea a venit de la instantele brasovene, unde unul dintre procese a fost stramutat. Curtea de Apel Brasov, prin decizia civila nr. 310 din 30.06.2005 (dosar 520/R/2005) a respins recursul rubedeniilor primarului Johannis si a stabilit ca irevocabila decizia Tribunalului Brasov pronuntata la data de 01.02/2005, care daduse castig de cauza unor locatari pe care Johannis tot incerca sa-i evacueze. Astfel, judecatorii brasoveni au declarat nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor nr. 90 din 01.06.1999, au dispus rectificarea cartii funciare in sensul radierii dreptului de proprietate a lui Ioan Bastea, Georgeta Lazurca si Carmen Johannis si a obligat statul roman, prin Ministerul Finantelor, la intocmirea formalitatilor de preluare a succesiunii vacante. Cu alte cuvinte, s-a dovedit irevocabil ca primarul Klaus Johannis si familia lui au inhatat fara drept, si detinut sase ani, cele doua imobile, de pe urma caruia au stors sume grele de bani.