Prin voceau lui Nicu Popescu a fost destăinuită politica separatist-statalistă a actualei guvernari. Un fel de curvie politică.
Se recomandă lui Nicu Popescu, Ministrul de Externe al RM să privească acest filmuleț.
Amintim, că Nicu Popescu la la postul de radio „Эхо Москвы” în calitate de Ministru de Externe a făcut publică pozitia separatist-statalistă (👎👎👎) a actualei Guvernări. Prin asemea declaratii abuzive în lipsa rezultatelor unui eventual referendum a făcut declarații ticaloase, pecum că cetătenii Republicii Moldova nu-și doresc reUnirea cu România.
● La fel, acest ticălos Nicu Popescu mai are și alte abateri deocheate, declarând, că în ’92 în Transnistria a fost un conflict civil, nu războiul ruso-moldovenesc. Asemenea declaratii josnice umilesc demnitatea nationala a cetățenilor Republicii Moldova, denigrează adevărul istoric, umileste cinstea si onoarea veteranilor de război si a eroilor cazuti pe câmpul de lupta. Ca urmare asemenea declaratii sunt favorabile doar ocupanților ruși care duc un război hibrid în terenul Republicii Moldova și care au drept scop dispersarea societății din interior, înadușirea patriotismului, a dragostei de neam și tară, distrugerea cultului eroilor și a identitătii naționale românești.
● Prin voceaui lui Nicu Popescu a fost destăinuită politica separatist-statalistă a actualei guvernari. Un fel de curvie politică, cu poziții dubioase,
👉 când ceea ce declari la Moscova nu se potriveste cu ceea ce declari la Bucuresti sau Bruxel;
👉 când ocupantul își are tancul la tine în grădină, dar tu îi faci declarații de dragoste, și declari jubileu de prietenie;
👉 când ai conductă pentru gaze la Ungheni și vecinul este dispus sa-ti ofere gaze, dar tu te conectezi la prohabul rusesc… Bă, politicienilor, voi sunteți teferi la cap?
SIRIA REVINE ÎN LIGA ARABĂ
Agregat de CD
Țările arabe au ajuns la un acord după 12 ani de obstrucționare, Siria va participa la summitul Ligii Arabe, care va avea loc în Algeria în martie 2022.
Știrea a fost anunțată de site-ul baladi-news.com, si in publicația qatareză Al Araby Al Jadeed.
Revenirea Siriei în Liga Arabă poate fi justificată de faptul că decizia de înghețare a calității sale de membru în 2010 a fost greșită. A fost făcută cu încălcarea Cartei Ligii. Al Araby Al Jadeed a declarat că decizia nu a fost conformă cu Carta Ligii Arabe din 22 martie 1954. Articolul 8 din Cartă prevede că fiecare membru al Ligii respectă sistemul de guvernare existent în alte state ale Ligii, consideră că acesta este un drept al acestor state și se angajează să nu ia nicio măsură pentru a schimba acest sistem.
În plus, decizia de a suspenda aderarea Siriei la Liga Arabă nu a găsit aprobarea unanimă a membrilor săi. Trei din 22 de țări – Siria, Liban și Yemen – s-au opus, iar Irakul s-a abținut de la vot, ceea ce a contrazis și Carta, care în acest caz necesită consens.
Potrivit unei surse din Liga Arabă, Egiptul și Emiratele Arabe Unite și-au asumat rolul principal în rezolvarea situației, care este de interes personal pentru președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi. Acesta din urmă a promis Rusiei să rezolve această problemă prin coordonarea cu Emiratele Arabe Unite și cu alte țări.
Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a confirmat că Siria ar putea reveni în Ligă în timpul următorului summit, în cazul în care statele arabe vor ajunge la un consens cu privire la proiectul de rezoluție, indicând dorința mai multor țări de a face acest lucru.
El a menționat că Algeria, Irakul și Iordania sunt deosebit de dornice ca Siria să revină în Liga Arabă.
Presa arabă indică faptul că dorința de a readuce Siria în lumea arabă este legată de două aspecte:
• pentru a scăpa Siria de influența Iranului,
• să beneficieze de reconstrucția postbelică a țării.
Vizita ministrului de externe al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed, la Damasc, în noiembrie, a venit ca un semnal pentru a-l recunoaște pe Bashar al-Assad drept președintele legitim al Siriei. În plus, luna trecută a avut loc o convorbire telefonică între Assad și regele Iordaniei, Abdullah al II-lea.
Contestatarii sunt Qatarul și Arabia Saudită, dar Qatarul este pregătit pentru întoarcerea Siriei. Cotidianul saudit Asharq Al-Awsat a publicat săptămâna aceasta un „document promovat de Iordania” privind reintegrarea Siriei în Liga Arabă.
POTRIVIT DOCUMENTULUI, STATELE UNITE, COALIȚIA INTERNAȚIONALĂ DIN SIRIA ȘI IRAN VOR TREBUI SĂ-ȘI RETRAGĂ TRUPELE DIN REPUBLICA ARABĂ.
Retragerea se va desfășura în conformitate cu o abordare etapizată care lucrează pentru a limita influența Iranului în anumite părți ale Siriei și recunoaște interesele legitime ale Rusiei.
Potrivit documentului, există mai multe aspecte pentru a merge mai departe:
• Dezvoltarea unei abordări etapizate a unei soluții politice bazate pe Rezoluția 2254 a Consiliului de Securitate al ONU care subliniază că viitorul Siriei va fi determinat de poporul sirian.
• Apelați la sprijinul necesar din partea partenerilor regionali și internaționali care împărtășesc aceeași viziune, care încearcă să armonizeze această abordare cu Rusia.
• Luarea deciziilor privind mecanismul de interacțiune cu regimul sirian.
Articolul spune că regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a discutat acest document cu președintele american Joe Biden, cu președintele rus Vladimir Putin, precum și cu lideri arabi și străini.
Documentul a schimbat cerința initiala de schimbare a regimului la schimbarea treptată a comportamentului regimului sirian.
Presa arabă indică faptul că Statele Unite se opun în continuare inițiativei. Secretarul de Stat american Anthony Blinken și omologul său qatarez Mohammed bin Abdulrahman Al Thani au declarat vineri, într-o conferință de presă, că nu iau în considerare posibilitatea ca situația să se normalizeze.
„Nu susținem normalizarea și, din nou, am dori să le punem accent prietenilor și partenerilor noștri să ia în considerare semnalele pe care le transmit”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken.
În lumea arabă, acest lucru se cheama ca sa dat lumina galbenă.
Siria trăiește sub sancțiuni dure din partea SUA, care împiedică investițiile, de oriunde ar veni, iar cea mai mare problemă a Siriei este redresarea economică.
După Primăvara Arabă, susținută de țările din Golf și Turcia, Siria a fost practic împinsă din Liga Arabă.
O serie de țări arabe ar putea vedea acum de la sine că autoritățile siriene și poporul sirian au reușit să supraviețuiască tuturor necazurilor și încep să-și schimbe poziția față de Siria.
În al doilea rând, țările arabe au putut vedea, de asemenea, că forțele care s-au opus lui Bashar al-Assad s-au transformat în grupuri transnaționale care au început să deranjeze si țările vecine.
Pentru a încununa totul, retragerea pripită a SUA din Afganistan a arătat guvernelor arabe aliate ale SUA că nu ar trebui să se bazeze complet pe Washington.
Semnalul principal a venit de la liderii Emiratelor, care au declarat că doresc să ajute Siria să o readucă la viață,