M-am întâlnit cu CĂLIN GEORGESCU

Domnule profesor ION COJA, zilele trecute v-ați întâlnit cu domnul CĂLIN GEORGESCU! Pot să vă cer detalii?

Cu domnul CĂLIN GEORGESCU mă întâlnesc de fiecare dată când avem ceva important a ne spune. Ne-am întâlnit și așa am aflat ce a făcut în ultime vreme. Vești bune. Proiectul său politic avansează. Este un proiect în care români ca mine își pun mari speranțe!

Ce înseamnă „români ca Ion Coja”?

Adică așa cum sunt majoritatea românilor: voitori de bine pentru destinul neamului românesc. Domnul CĂLIN GEORGESCU  se străduiește în acest sens și toți românii „ca Ion Coja” trebuie să-i fie alături.

Până acum păreați un susținător al AUR-ului! L-ați ales pe CĂLIN GEORGESCU ca portdrapel al naționalismului românesc?

Țin la GEORGE SIMION. Sper să-i iasă bine nunta! S-a înhămat la o probă grozav de dificilă. Dovedește că are un spirit organizatoric ieșit din comun. Este bun de prim ministru! Cu CĂLIN GEORGESCU președinte al României ar forma tandemul de care Țara are nevoie azi! Sper să se refacă punțile între cei doi. Eu voi încerca să trag sforile în acest sens, fără să le cer voie celor doi lideri! La alegerile viitoare românii serioși, care știu pe ce lume trăiesc, vor avea de ales între CĂLIN GEORGESCU și GEORGE SIMION! PSD și PNL n-au niciun motiv să mai conteze pentru electoratul românesc! Și-au dovedit neputința funciară de a face ceva bun și trainic pentru viitorul românesc. Problema, atât pentru CĂLIN GEORGESCU, cât și pentru GEORGE SIMION,  este să adune în jurul lor oameni performanți, competitivi, de valoare, atât la nivel local, cât și la nivel central, cu care să candideze la alegerile viitoare, cu care să ocupe locurile din Parlament și din structurile guvernării.

Nu credeți că GEORGE SIMION  a mai și greșit în ultima vreme, greșeli neforțate, cum se numesc în tenis!

De exemplu?

A dat declarații de susținere a deciziei guvernului de a plăti sume importante pentru așa zișii „supraviețuitori ai Holocaustului” din România.

Nu știam. Trebuie să văd despre ce este vorba. Dacă este cazul evreilor din Transilvania ocupată de Unguri, care au fost duși la Auschwitz, acei evrei trebuie ajutați, chiar dacă normal ar fi s-o facă bozgorii de la Budapesta! Dacă este vorba despre evreii care au supraviețuit Holocaustului din Transnistria, atunci GEORGE SIMION face o mare greșeală girând astfel marea minciună numită „Holocaustul din Transnistria”! Dar este tînăr, mai poate să i se îngăduie o greșeală, două. Desigur, nu mai are timp pentru multe greșeli, sper să fie mai atent, să nu se mai pripească!

Ce v-a mai spus domnul CĂLIN GEORGESCU?

Mi-a povestit ce pași importanți a mai făcut, ce urmează în viitorul apropiat să mai facă. M-a pus pe gânduri distincția pe care domnia sa o face între naționalist și suveranist! Nu m-am gândit la dimensiunea pe care conceptul de suveranism o afirmă în mod explicit și în plus față de ceea ce conține ideea de naționalism. Suveranismul, pentru CĂLIN GEORGESCU, are în vedere și persoana umană, respectul pentru excelența ființei umane ca persoană, ca ins cu o individualitate puternică, al cărei loc distinct în contextul național trebuie asigurat și protejat. În definitiv, la judecata de apoi, ne vom prezenta fiecare cu propriul CV, cu palmaresul personal! Acesta nu poate fi despărțit cu totul de contribuția la binele colectiv, comunitar, național. Eu m-am străduit de când mă știu să fiu „un naționalst”, dar a fi suveranist se pare că este pasul firesc pe care trebuie să-l facem fiecare dintre noi. Discuția cu CĂLIN GEORGESCU a fost agreabilă, ca între persoane care gândesc cam la fel în marile probleme care ne frământă.

Cum vi se pare proiectul său de țară, intitulat HRANĂ, APĂ, ENERGIE?

Când a lansat acest proiect mi s-a părut cam hazardată alăturarea celor trei elemente. După zece ani, se vede că a cam nimerit-o. România și, în general, omenirea se confruntă cu aceste crize legate de ENERGIE, în primul rând și în modul cel mai stringent. Penuria de HRANĂ și APĂ ne pândește la cotitură. Domnul CĂLIN GEORGESCU  a dovedit că este informat și aplicat la realitate. E singurul politician care ne pune în față un proiect de țară. Am gândit și eu în acest sens, dar n-am reușit să ajung la o formulă succintă atât de valabilă! Sper că electoratul român să aibă în vedere existența lui CĂLIN GEORGESCU și ce vrea domnia sa să facă pentru români! Doamne, ajută!