Anunț publicitar: Tiraj nou la ȘEITANII

 

 

Stimați prieteni,

Am reușit să scot al doilea tiraj al trilogiei ȘEITANII. Încerc să-l difuzez prin prieteni și cunoscuți, așa cum am procedat și cu primul tiraj.

Mi-am făcut următorul calcul pentru dumneavoastră: se apropie Crăciunul și Anul Nou, când fiecare are de rezolvat problema delicată a cadourilor. Vă invit să luați în calcul și varianta / posibilitatea de a oferi cadou celor dragi trilogia ȘEITANII.

O puteți procura contra sumei de 60 de lei, la jumătate din prețul de librărie. Mi se pare un cadou cu care veți rămâne în casa destinatarului ani mulți! Poate chiar și în suflet!… Iar mie îmi faceți un mare serviciu prietenesc.

Puteți intra în posesia trilogiei în felul următor:

 

  1. Dacă sunteți din București sau aveți drum prin Capitală, mă sunați la telefonul 0744 90 38 90 și ne întâlnim la cafeneaua NEWS CAFE, pe colțul din stânga primăriei Banu Manta, sector 1. Vă dau și autografe dacă doriți, mai schimbăm o vorbă. Sunt disponibil la orice oră doriți. Convenim prin telefon. Dacă doriți, puteți obține trilogia prin fan courier, la domiciliu, cu plata curieratului.
  2. Dacă nu sunteți din București, vă trimit cărțile prin fan courier la adresa pe care mi-o indicați printr-un E MAIL de răspuns – la ioncoja13@gmail.com, în care precizați exact adresa poștală, dar adăugați și un nr de telefon. Plata se face la courier. Firește, prin fan courier putem trimite și la adrese din București. În E Mail puteți preciza dacă doriți autografe, pe ce nume.

 

Apelez la acest sistem de difuzare ad hoc imaginat pentru a evita rețeaua de librării care încarcă mult prețul, practic dublându-l. În plus, returnarea banilor se face extrem de anevoios. Cu speranța că veți avea înțelegere pentru motivele care mă fac să procedez în acest fel, vă fac și cuvenitele urări!

La Mulți Ani Frumoși!

 

Al dumneavoastră,

Ion Coja

 

3 noiembrie 2016

 

*

 

Pentru edificare și corecta informare adaug două păreri avizate, ale unor scriitori, un fost student și un fost coleg, persoane remarcabil de onorabile în lumea literară: domnii DAN CEACHIR și NICOLAE PÂRVULESCU.

 

DAN CEACHIR: „Șeitanii este un roman frescă în care – și prin asta autorul a fost foarte inspirat, personajele apar cu numele lor real. Petre Țuțea, protagonistul, este remarcabil redat în dimensiunea sa de personaj teatral și în toată splendoare sa unică. Nu pot uita fraza rostită de Marieta Sadova după ce personajul Cicerone Poghirc a dat mâna cu Petre Țuțea: „ai strâns mâna celui mai înțelept român, după Nae Ionescu.”

Nu lipsește din frescă nici Nea Nae, chelnerul de la Athenee Pallace, anticomunist convins, pe care am avut și eu prilejul să-l cunosc, admirator al lui Petre Țuțea și al atâtor oameni de valoare care au făcut fala României și pe care acest om simplu îi trata cu deferență și respect.

După Petru Dumitriu, Ion Coja pune în lumină un loc mitic: holul de la Athenee Pallace. După cum pune în valoare și specificul Bucureștiului din epoca vîntului de liberalizare al anilor 60!”

.

 

NICOLAE PĂRVULESCU: „Imagine a societății românești proiectate pe fundalul întregii lumi, cu aspirațiile de dinaintea înfăptuirii României Mari, entuziasmul și frământările de după Marea Unire, suferințele din timpul celui de-al doilea Război Mondial, războiul rece care i-a urmat, deschiderea (dătătoare de mari speranțe) din anii  ”60, reînghețul, mult trâmbițatul post-comunism, adevăratele relații dintre români și evrei, norocul de a fi avut personalități precum Corneliu Zelea Codreanu, Ion Antonescu și Petre Țuțea, multiplele virtuți ale iubirii, nimic semnificativ din ultima perioadă mai lungă de un veac nu lipsește din aceasta construcție romanescă pe cât de impunătoare, pe atât de nuanțată, comparabilă – din literatura română postbelică – numai cu Cronica de familie de Petru  Dumitriu și Cel mai iubit dintre pământeni de Marin Preda.”

 

Iată și două vorbe din partea autorului subsemnat:

Șeitanii este un roman în mare parte autobiografic, despre mocanii veniți din Ardeal în Dobrogea, despre constănțeni, despre lumea universitară, despre Petre Țuțea și camarazii săi, despre primejdiile și provocările pe care azi ni le pune în cale condiția de român, despre temeiurile îndreptățirii noastre ca națiune și stat în fața lui Dumnezeu și a Istoriei. Multe personaje sunt persoane reale, publice, incluse în trama romanului cu numele lor real și, parțial, cu faptele lor, reale. Multe dintre aceste fapte reale, până azi necunoscute, vor părea incredibile. Altele, desigur, sunt imaginate. În termeni tehnici, genul proxim este romanul de „auto-ficțiune”…

Am ținut și cred că am reușit să dau narațiunii o desfășurare captivantă, palpitantă, după regula supremă a literaturii: să nu plictisească!…

 

i.c.