ETNOCENTRISMUL EVREIESC
De Lance Welton

În starea actuală a discursului american, este extrem de periculos să critici sau chiar să observi organizațiile evreiești și activitățile lor. În consecință, acestea nu sunt pur și simplu obisnuite sa fie examinate/judecate.
Dar poate fi parțial o funcție a psihologiei evreiești. O literatură de specialitate cu oconsiderabilă cazualitate sugerează că evreii sunt mai “modesti” în corectitudine decat albii.
Corectitudinea este imparțiala și poate fi privita doar ca tratamentul sau comportamentul fără favoritism sau discriminare. Aceasta este o valoare morala care cere să se puna deoparte nepotismul, etnocentrismul și chiar câștigul personal, în favoarea acestui obiectiv abstract. Deci, pe această bază, ne-am aștepta ca evreii să fie la fel de buni în „corectitudine” cat albii, nu’i asa?
Nu. În primul rând, există dovezi abundente că evreii sunt mai etnocentrici decât albii; ceea ce înseamnă că cooperează puternic cu propriul popor și sunt ostili altor popoare. Evreii sunt stereotipi, fiind extrem de etnocentrici de’a lungul istoriei lor, asa cum Kevin MacDonald a arătat în cartea sa din 1994 “Un popor care va locui singur”. Există dovezi copleșitoare că stereotipurile rasiale, la fel ca toate stereotipurile, tind să fie adevărate; de aceea se dezvoltă – “Percepția socială și realitatea sociala”, – Lee Jussim, 2012.

Acest lucru merge foarte adânc. Copiii evrei reacționează cu o oroare mult mai mare la străinii unui alt grup etnic decât copiii germani – “Securitatea infantila-mamă, -tatăl și – atașamentele metapelet printre copiii israelieni crescuți în Kibbutz”, de Abraham Sagi et al., Monographs of the Society for Research in Child Development, 1985.
Datele sondajului MIDUS, de la Universitatea din Wisconsin, sondaj pe vârstă mijlocie, americanii au demonstrat că printre albi există o corelație pozitivă între cât de religios ești și cât de grup orientat esti. Cu toate acestea, același studiu a constatat că evreii sunt grupul religios cel mai etnocentric – orientat spre grup – chiar dacă erau cel mai puțin religios grup dintre cei intervievați.

Când factori precum inteligența, care tinde să-i facă pe oameni mai puțin etnocentrici și nivelul de religiozitate au fost controlați, evreii erau încă mult mai etnocentrici decât grupurile albe. Acest lucru este discutat si în “Religiositatea ca indicator al favoritismului în grup și între grupurile religioase”, de Curtis Dunkel & Edward Dutton, “Personalitate și diferențe individuale”, 2016).
Dacă luați în considerare numărul de evrei dintr-o populație în comparație cu numărul de albi, atunci măsura în care evreii „se căsătoresc in afara grupului” este mult mai mică. Evreii au de aproximativ 49 de ori mai puține șanse să se căsătorească cu cineva de altă credință decât protestanții, de exemplu. Acest lucru este discutat în cartea “Narațiuni antievreiești”, de Nathan Cofnas, Philosophia, 2021. Cea mai evidentă explicație pentru acest lucru, în contextul celorlalte cercetări: etnocentrismul. Evreii par a fi evoluat pentru a fi mai mari în etnocentrism, ceva care ar fi sporit de lotul lor de gene mici; cu oameni care tind să fie mai etnocentrici atunci când fondul genetic este mic – “Istoria naturală a Inteligentei Ashkenaze”, Gregory Cochran et al., Journal of Biosocial Science, 2006.
Acest etnocentrism mai mare i-ar face mai puțin capabili să suprime instinctele etnocentrice în favoarea creării de corectitudine decât sunt neamurile albe.

În plus, există dovezi că evreii sunt perfect fericiți pentru ca o situație să fie nedreaptă. Un studiu a comparat grupurile religioase din SUA – baptiști, catolici, metodiști, evrei și atei / agnostici – și i-a întrebat pe oameni ce cred că este cel mai important pentru a trăi o „viață bună”. Evreii, spre deosebire de toate celelalte grupuri, au subliniat „bani în plus”. „Pentru mâine murim”? – Testarea acurateței stereotipurilor despre atei și agnostici, de Edward Dutton & Curtis Dunkel, Mankind Quarterly, 2019.
Ei consideră că este important să fie mai bogați decât alți oameni într-un mod în care albii nu o fac, ceea ce implică faptul că sunt mai puțin preocupați de o situație posibil nedreaptă atâta timp cât ei beneficiază. Și, fiind mai “inteligenți” decât albii în medie (așa cum a arătat Richard Lynn în cartea sa Poporul ales) ar fi bine să poată raționaliza obținerea unui astfel de avantaj, deoarece oamenii inteligenți sunt de obicei mai buni în a găsi modalități de raționalizare a prejudecăților lor – “De ce oamenii inteligenți nu sunt mai buni la transcenderea opiniilor lor părtinitoare”, de Tauriq Mousa, The Big Think, 13 iunie 2012.

Evreii sunt mai puțin stabili mental decât albii. Evreii ashkenazi au niveluri semnificativ ridicate de tulburare bipolară și schizofrenie, ambele putând face oamenii paranoici – Genome-Wide – “Association Study of Schizophrenia in Ashkenazi Jews”, de Fernando Goes et al., American Journal of Medical Genetics, 2015.
Când oamenii sunt paranoici, ei sunt mai puțin interesați de ceea ce este „corect” – sunt interesați pur și simplu să supraviețuiască chiar daca acest lucru poate implica să fie foarte „nedrept”. Persoanele cu personalități paranoice tind să fie ipocrite și care caută doar de sine – “Înțelegerea Paranoiei:, de Martin Kantor, 2004, p.71.
În acest sens, se poate spune că oamenii inteligenți, dar paranoici, nu se „cunosc pe ei înșiși” – ceea ce înseamnă că trăiesc într-o lume fantastică în care nu este nimic în neregulă cu ei; numai cu alții.
Acest tip de personalitate va vedea lumea plina de persecutori ostili, care doresc să ii distrugă, mania persecutiei.
Acest tip de personalitate se va angaja, de asemenea, în „proiecții paranoice”, prin care să găsească un aspect al lor care le displace si sa-l proiecteze în alții, făcându-i să disprețuiască acești oameni. „Îi urăsc” devine „Mă urăsc”, bazându-se pe găsirea unor dovezi minore în acest sens. Prin urmare de aici vine obsesia de stânga cu modul în care isi trateaza adversarii, „plin de ură” si exagerat. – “8 trăsături cheie ale gândirii paranoice”, de Shahram Heshmat, Psihologia azi. februarie 24, 2016.

Egocentricitatea și nedreptatea implicită a lumii fantastice in care ei traisc ii fac ca ei sa se manifeste ca perpetue victime, cautand razbunarea ca finalitate a vendetei si propagand defaimarea altora de frica sa nu fie ei descoperiti asa cum sunt ei cu adevarat.
Lance Welton este pseudonimul unui jurnalist independent care trăieste în New York.
https://vdare.com/articles/did-the-adl-think-it-could-get-away-with-hypocrisy-on-great-replacement-in-us-vs-israel-answer-it-probably-didn-t-think-at-all
Traducerea CD