Mă sună domnul Constantin Cojocaru, altul, nu economistul, pentru a-mi aduce la cunoștință că m-am pronunțat public, în scris, despre Ludovic Orban și l-am făcut, citez, „imbecil”. Cu majuscula funcției, Imbecil.

Nu știam, am făcut-o fără să vreau și fără să știu, dar nu retrag nici măcar o silabă. „Imbecil” am spus? Dar ce bine i-am spus ipochimenului?! Cu ce ocazie, mă rog?

Și domnul inginer Constantin Cojocaru mă lămurește: a terminat de citit cartea Preoți cu crucea în fruntea Neamului și i-a plăcut foarte mult tot ce a citit, dar cu precădere textul intitulat Ciobănașul mioritic și modelul Christic. I-a plăcut tare mult și-mi amintește, cu cartea în față, fraza „Imbecilii de azi se revoltă: de ce mândrețea aceea de voinic nu s-a apărat? De ce s-a împăcat cu soarta lui, atât de nedreaptă, pe care alții au hotărît-o,?!…”

Și domnul inginer Constantin Cojocaru îmi aduce la cunoștință că unul dintre imbecilii revoltați se numește Ludovic Orban. Care, în dimineața zilei de 17 iunie 2019, la postul de radio România Actualități a vorbit pe parcursul de un sfert de oră al unui interviu despre necesitatea ca Miorița să piară din conștiința publică românească, să dispară din manualele școlare, deoarce are un impact negativ asupra sufletelor noastre, răspândind resemnarea și inactivismul, defetismul etc., etc. Placa deja cunoscută!

Domnul Constantin Cojocaru este un inginer de toată isprava, și istoric, cu lucrări publicate despre plutărit, vestitul plutărit de pe Bistrița, cu care are o relație aș numi-o personală.
Tot inginerește a procedat și în vara trecută când a consemnat intervenția radiofonică descalificantă a prim-șomerului național Ludovic Orban.

Apel public: cum facem rost de înregistrarea acelei emisiuni care merită a fi propagată în alte condiții acum, când „imbecilul” are putere de decizie asupra manualelor școlare și nu numai! Gândirea individului trebuie să ne fie bine cunoscută, mai ales acum când îndeplinește o funcție atât de înaltă pentru care nimeni nu l-a votat! E cazul să ne pară rău?

Ion Coja

Post scriptum – În aceste condiții se impune să re-public pe site textul despre Ciobănașul mioritic.