Cine i-a spus „Net” lui Moșanu la București?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului.
Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acum cîțiva ani, după ce-a luat sfîrșit Congresul PNL-ului din Moldova, la mijlocul unei mese pline cu delegați și invitați, domnul Alexandru Moșanu a făcut o destăinuire de Suflet. Ochii lui erau triști. Gura lui rostea, ca pe-un testament, următoarea confesiune: „La începutul anilor ’90, în fruntea unei delegații puțin numeroase, am plecat la București.
La Iliescu. Trei zile am așteptat la hotel. Nu avea timp să ne primească. Aveam impresia că știa motivul sosirii noastre la București. În a patra zi ne-am întîlnit.
I-am spus tranșant că în Parlamentul de la Chișinău există posibilitatea reală a votării Reunirii cu Patria-Mamă. Aveam lista deputaților care  și-au dat acordul verbal pentru acest act istoric. I-am arătat-o lui Iliescu. I-am spus că România trebuie doar să fie pregătită pentru acest Act și să reacționeze imediat ca atare.Nu a fost prea entuziasmat de veste. S-a uitat la listă și a scanat-o cu privirea. S-a ridicat repede și a zis că trebuie să se consulte cu cineva. În a cincea zi urma să ne dea un răspuns. Răspunsul Patriei-Mamă, mai bine zis. În ziua următoare, sună paradoxal, dar n-a găsit timp pentru noi. În a saptea zi m-a chemat numai pe mine la el și mi-a spus-o ca din mitralieră:” Nu se poate! Am vorbit cu Moscova. Mi s-a spus: „Net!”
Moșanu a plecat la Chișinău și tot drumul a plîns.Și neavînd altă șansă, a votat cu toți deputații Pro Reunire Independența Republicii Moldova față de mama ei ocupantă—Rusia! Și România a fost prima țară din lume ce a recunoscut acest act. Cu „a” mic, totuși. A recunoscut Independența fiindcă a avut permisiune de la Kremlin?