LECH WALESA ÎN SLUJBA SERVICIILOR SECRETE ?
Trebuie să afirmăm de la început că răspunsul la această întrebare este: Da. 
.
Mișcarea Solidaritatea  nu putea să ia ființă, nici să funcționeze fără acceptul Serviciilor secrete din Polonia, dar și cu cel al KGB-ului sovietic. S-a scris mult pe tema asta în Polonia și nu numai, cu dovezi și documente în regulă și de aceea nu voi intra în detalii. Cei care se îndoiesc nu au decât să caute sursele și să se lămurească. Internetul este plin de astfel de date.
.
Dacă a fost cu acceptul KGB-ului, este firesc să ne întrebăm dacă serviciile secrete occidentale au știut de această manevră sau nu. Răspunsul  este și acum tot: Da.  Venise sfârșitul comunismului și trebuia pusă în scenâ detrămarea lui. 
.
Trebuie să amintesc aici că în 1990 înainte de alegerile prezidențiale din Polonia, participând la New York la o demnstrație anti-Iiescu și anti-FSN, am întâlnit un grup de polonezi care fuseseră invitați de orgnizatorii români să participe la acest protest al românilor. De la acești polonezi am aflat că Lech Walesa era (fusese) agent al serviciilor secrete, iar diaspora poloneză nu-l dorește ca președinte al Poloniei, susținând un candidat din exil (diasporă). Deci se știa bine de atunci. 
.
Prin urmare, așa stau lucrurile. Pe de altă parte, comparând cu situația din România, Lech Walesa a fost polonez, chiar dacă a fost un muncitor fără educație, nu a făcut nici un rău Poloniei (din câte știu), servindu-și cu credință poporul din care face parte. Asta chiar cu acceptul KGB-ului.
.
La noi după 1990 au fost scoși în față tot felul de alogeni care au făcut tot răul de care au fost în stare pentru distrugerea României. Aceste detalii trebuie să dea de gândit românilor. Că rușii nu ne iubesc absolut deloc se poate deduce și de aici. Asta a fost atunci, acum cca 30 de ani. Schimbările de atunci n-au adus nimic bun românilor. Acum, odată cu alegerea lui Donald Trump la președenția SUA, istoria va înscrie noi schimbări majore. Sântem  pregătiți să ne cerem drepturile măcar acum? 
.
Mihai Vinereanu
.
.
Nota redacției: Faptul că la noi organizatorii „revoluției” s-au bazat numai pe alogeni care mai apoi au făcut atâta rău Țării nu demonstrează că rușii „nu ne iubesc pe noi românii”! Asta mai poate însemna că înainte de 1990 rușii nu au găsit români români care să li se alăture, împotriva regimului Ceaușescu! Primele cozi de topor, care au semnat pactul cu Moscova, au fost alogeni, foști cominterniști! Care aveau din start motive să nu susțină „naționalism-comunismul” lui Ceaușescu.