CAZUL NADĂŞ : actualizare la 10.07.2013

La data de 09 iulie 2013 orele 18:00 a avut loc întâlnirea cu sătenii la Căminul Cultural al satului Nadăş. Au venit peste 100 de săteni. Nivelul discuţiilor a fost absolut remarcabil. Dacă cineva s-ar fi aşteptat la explozii emoţionale, văicăreli sau ameninţări ar fi fost crunt dezamăgit. Sătenii lucizi, siguri pe ei, au vrut să ştie chestiuni tehnice, să înţeleagă cum vom acţiona împreună, ce urmează, ce trebuie ei să facă. S-au comportat ca o armată disciplinată de oameni dârzi, neclintiţi, acolo de mii de ani, care au certitudinea că duşmanul va fi respins, vrând să știe doar prin ce procedeu.

Am văzut o manifestare concretă a legendarei dârzenii a neamului nostru. Simţeam hotărâre şi nestrămutarea istorică, am simţit rădăcinile vechi, foarte vechi ce numai un nebun îşi poate imagina că pot fi învinse. Li s-au luat păşunile şi au rămas fără vite, stau sub ameninţarea ca în orice moment pot fi executaţi silit şi aruncaţi din grădinile şi casele lor. Aşa sărăciţi şi intimidaţi de forţele statului asmuţite împotriva lor, de judecători aflaţi de partea crimei organizate de mare anvergura naţionala, stau neclintiţi.

M-am simţit onorat să fiu în subordinea interesului lor care este parte în interesul neamului nostru la scara istorică. Am o împlinire existenţială să pot fi de folos. Dă sens vieţii mele. Nu cred că poate fi ceva care să dea un mai mare sens vieţii decât să poţi fi de folos real neamului tău.
Am fost cu Lt. (r) Alexandru Gheorghe, jurnalistul Marcel Barbatei de la Cotidianul.ro, dnă Avocat Coroiu Vasilica, dna. Mihaela Evelina Mitrea şi dl. Ionuţ Frâncu din comitetul de iniţiativă.

Am arătat că noi ştim cum să ne opunem cu mijloace legale acestui abuz. Sătenii nu au fost parte din dosarul în care întreg satul a fost dat familiei Colteu şi astfel ei nu pot fi obligaţi să se supună acestei hotărâri căci dreptul lor de proprietate constituit prin legi şi măsuri interbelice nu au fost niciodată anulate.

Am arătat că de vor fi supuşi unei încercări de a se intra pe pământul lor, vom veni lângă ei în orice situaţie şi ne vom opune oricărei acţiuni prin care s-ar încerca îndepărtarea lor de pe pământul strămoşesc.

Am arătat că au fost supuşi unei veritabile ambuscade juridice, dar, ca în orice ambuscadă, victimele au fost iniţial copleşite, dar s-au trezit din confuzie, se dumiresc, primesc întăriri şi contraatacă. Iar noi acum contraatacăm.

Am arătat că există sute de alte cazuri ca ale lor la nivelul întregii ţări şi întreaga ţară e supusă unui nou tip de război pentru care este normal să nu fie pregătiţi : duşmanul nu mai scoate sabia din teacă, ci pixul şi ştampila din servietă, nu aruncă cu bombe, ci cu cereri la instanţe cu care declanşează forţa întregului stat cu scopul de a impune nelegalitatea, nedreptatea.

Constatăm că azi nelegalitatea se impune de acei puţini judecători care dispun în sentinţele lor că instituţiile statului să acţioneze contrar prevederilor legii întrucât s-a instalat un obicei, deosebit de nelegal, că judecătorii să nu răspundă când emit dispoziţii contrare legii.

Am lămurit chestiunile legale, am lămurit că noi nu vrem nimic decât ca să se facă dreptate şi să arătăm că se poate, să încurajăm şi alte victime ale abuzului judiciar să acţioneze, că nu permitem ca pământul ţinut cu sângele strămoşilor să fie luat de la neamul nostru. Pentru acest pământ au murit cei mai buni dintre oameni noştri şi cu orice preţ el nu va fi înstrăinat.

Noi doar am reconfirmat sătenilor că ei sunt o forţă şi că ceea ce fac şi ce vor este ce trebuie să fie şi că se poate.

A doua zi, 11 maşini cu peste 50 de săteni au venit la Tribunalul Arad. Am umplut sala. Completul de judecată a permis să fotografiez. Avocatul familie Colteu, un anume Crăciun, trimis de mafia din Bucureşti beneficiarii reali ai acestei nelegalităţi gigantice, el însuşi un fost judecător cu o reputaţie înfiorătoare, s-a referit la săteni că fiind “oieri şi porcari”. Preşedintă de instanţă i-a făcut observaţie cu fermitate să se comporte respectuos. Preşedintă s-a comportat exemplar şi în alte două cazuri de abuz al acestui avocat în acesta şedinţă de judecată. Doamnă Preşedinte de altfel, are reputaţia de a fi o persoană extrem de corectă.

Instanţa a stabilit că Tribunalul să emită adresă către Arhivele Naţionale în care să se ceară ca această instituţie să confirme dacă actele pe care s-a bazat cererea de revizuire se află în posesia Arhivelor sau nu. S-a dat termen pentru 04 septembrie 2013 orele 09:00.

Pentru prima dată sătenii au fost în sala în grup mare. Cei mai mulţi nici nu au ştiut că se poate. Erau intimidaţi de justiţie. Noi i-am convins că nu e cazul. Justiţia nu face dreptate automat, dar e locul unde prin luptă inteligentă poţi găsi dreptatea. Şi această este contribuţia noastră smerită la lupta lor.

Luptăm în continuare şi nu avem nici un dubiu că vom câştiga. Şi în acest caz dar şi în multe altele care vin în atenţia noastră pe parcurs. Chiar la termen au venit 3 familii din alt sat şi ele victime ale unei procedeu abuziv juridic de acelaşi tip. Ne vom ocupa şi de ei.

Urmăriţi şi articolul de mâine din cotidianul.ro al domnului Marcel Barbatei, EMISIUNEA DIN 09 IULIE 2013 ORELE 21:00 la BARICADA TV din Arad, serialul ce urmeaza a fi facut de Realitatea TV si Cotidianul dspre abuzurile retrocedarilor incepand cu Cazul Nadas saptaman ce vine, emisiunile facute de dl. Profesor Ion Coja pe site-ul sau ioncoja.ro.

Mulţumim Domnului pentru Neamul şi puterile, averea şi teritoriul miraculos de frumos pe care ni le-A dat !

Avem obligaţia să apărăm Neamul, tezaurul genetic, tezaurul natural, averea naţională şi să le sporim întru binele urmaşilor. Orice altceva facem este greşit.

Oricine simte şi gândeşte la fel, să ni se alăture în orice formă poate. Vrem ca urmaşii să fie mândri de noi aşa cum suntem noi mândri de predecesori.

Doamne-ajută !

vedeti si aici: http://www.cotidianul.ro/o-zis-primarul-da-le-pace-ca-s-niste-prosti-si-niste-imputiti-217855/

arh. ADRIAN GRIGORIU