Stimate domnule profesor,

Am primit aceasta reactie sfasietoare la moartea lui Paul Goma, din partea scriitorului Mihai Cosmin Serban .
Ne alaturam cu tot sufletul .

Scrisoare primita pe data de 26/03/2020 de la scriitorul :

Mihai Șerban

Azi am aflat că a murit imensul și neegalatul naționalist român și dizident, Paul Goma. Ne părăsește cel mai mare și asumat scriitor român al sec. XX. Probabil un semn al acestor vremuri de ieșire din matcă, de părăsire a luptei pentru pământul strămoșesc. A fost Dizidentul absolut, deopotrivă împotriva regimului Comunist și a celui Capitalist – Bestia cu două capete flămânde -, fiind probabil singurul intelectual de asemenea calibru care a combătut „regimul mesianic” oriunde s-a aflat acesta, chiar și în Franța, unde și-a încheiat călătoria printre străini. Străini ajunși străini chiar și de ei… dar asta este altă poveste. Ciclul infernal unui pribeag uitat de semeni care se va sfârși, dacă este să credem sursele oficiale (eu cred că e o răzbunare post-mortem!), într-un vulgar borcan de cenușă… Asta e răsplata indiferenței, camarazi?! Totuși, sper că cenușa Omului-martir, la câte a dus pe umeri acest brav cavaler al continuității sufletului românesc autentic, să fie iertată, reîntregită și să se ridice unde îi este locul, chiar lângă Iisus Hristos. Un lucru este cert, țineți minte: am pierdut titanul memoriei noastre care, din păcate, trage să moară înăbușită în „democrație”. De nu trebuia să plâng, poate că trebuia să râd. Azi, de dimineață, o lumânare am aprins și a fost foarte greu, un gust amar m-a încercat. Am simțit mâhnire și dezgust în același timp. Dar trebuie să mergem înainte. Rămâi în sufletele noastre, Camarad!
Nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să te ierte, Paul Goma. Dumnezeu să ne ierte și pe noi, Paul Goma…

Mihai Șerban

***********************

Stimate Maestre ,

Numai un suflet si o minte pe masura poate recunoaste diamantele neamului nostru si le poate invoca sa revina si sa ramana printre noi prin neuitare, asa cum o faceti domnia voastra cu „imensul si inegalabilul” Paul Goma,”dizidentul absolut”, cum foarte precis l-ati definit .
Va multumesc pentru memorial , voi aprinde o lumanare si ma voi ruga pentru iertarea pacatelor , pentru odihna sufletului sau si pentru trezirea neamului pe care si-a dorit-o nobilul nostru cavaler.
De asemeni ma voi ruga sa va dea bunul Dumnezeu un optimism cum numai batranii neamului stiu sa se roage Domnului pentru copiii lui .
Nu conteaza ce se va intampla !
Conteaza doar victoria morala a binelui in viata asta !
Iar noi stam de partea binelui caci binele a fost totdeauna cu noi si ne-a definit sufletele noastre de buni romani .
Da Doamne sa nu-l uite romanii pe Paul Goma, mare dar de la Dumnezeu pentru romani si pentru intreaga omenire, caci nu-s multi oameni ca el in istoria universala!
Doamne ajuta !

Rodica Stefania Bratulescu-Jackson