L-am susținut de Dragnea și nu am greșit! Cei care l-au trădat pe Liviu Dragnea trebuie excluși din PSD!

2021-10-08T16:50:14+03:008 octombrie 2021|Doctrină naţionalistă|

Domnule ION COJA, îl mai susțineți pe Liviu Dragnea?

Domnule profesor ION COJA, îl mai susțineți pe Liviu Dragnea?!

Nu pot să susțin un om pe care nu-l cunosc! N-am stat de vorbă cu individul, deși am încercat. Nu mi-a răspuns la invitația pe care i-am adresat-o în urmă cu vreo doi ani, atunci când un om serios din PSD, din eșalonul doi, mi l-a lăudat. Nu pun preț pe refuzul său, pe relația personală. Mă interesează prestația politică. Și nu prea m-a dezamăgit!

Nici acum, când bate palma cu UDMR?!

Hai să vedem exact despre ce este vorba! Să vedem (1) ce s-ar întâmpla dacă Dragnea nu apelează la sprijinul UDMR? Foarte probabil moțiunea de cenzură va cădea, dar nu înainte ca UDMR, vînzându-și voturile, să se înțeleagă cu Ponta-Grindeanu să participe la viitoarea guvernare. Deci moțiunea nu va trece dacă UDMR își va vinde voturile tandemului Grindeanu-Ponta! Trebuie înțeles că în situația la care am ajuns, nu se poate face un nou guvern fără participarea UDMR! Oportuniști și lipsiți de onoare cum îi știm, UDMR nu poate să scape ocazia ivită! Întrebarea lămuritoare este Cine le-a oferit această ocazie? Grindeanu sau Dragnea? Nici unul, nici altul! UDMR revine la guvernare pe mâna lui Victor Ponta. Care mereu le-a făcut mari servicii UDMR-ului. Sigur e că atât Dragnea, cât și păpușarii lui Grindeanu, au avut în cap un scenariu. E foarte probabil că aceste scenarii nu intenționau să-i aducă pe UDMR la guvernare!

Nu se știe! Scenariul lui Dragnea e sigur că nu avea în vedere un asemenea rezultat! Ghinion!, cum ar zice cineva!

Eh, acel cineva, Johannis adică, nu se poate să nu aibă vreo legătură cu un scenariu care ar scoate de la guvernare PSD-ul! Cel puțin așa mi se pare logic!

Dar nu totdeauna ce se întâmplă este și logic!

Firește!… Dar să nu uităm care a fost punctul de plecare: înțelegerea lui Dragnea cu Grindeanu ca după 6 luni Grindeanu să se retragă! Dragnea i-a oferit mai multe funcții în compensație, iar Grindeanu le-a refuzat, a ales bâlciul pe care l-a declanșat prin refuzul său de a demisiona! Ți se pare logic acest comportament?

A ales Grindeanu acest bâlci!? Nu cumva n-a avut încotro? Nu cumva a fost obligat, eventual prin șantaj?! Povestea cu casele de la Timișoara înstrăinătate în folosul mafiei țigănești pe semnătura lui Grindeanu era cunoscută la DNA! DNA, conform înregistrării cu Kovesi și Uncheșelu, era pe urmele lui Grindeanu într-un dosar deja întocmit! De ce acel dosar penal nu a fost trimis în instanță? Nu cumva pentru că cu acel dosar a fost cumpărată loialitatea lui Grindeanu față de PSD și față de Dragnea?

Vezi dar că Dragnea nu a ales „să vîndă” Transilvania”! Dacă n-o vindea el, o „vindea” Grindeanu & Ponta! Dacă faci un calcul general al momentelor când UDMR a ajuns la guvernare, vei constata că PSD nu prea s-a grăbit să-i aibă pe udemeriști alături! UDMR a ajuns prima oară în guvern în 1996, pe mâna lui Constantinescu și a Convenției Democratice, a țărăniștilor deci! A urmașilor lui Maniu! N-ar strica să facem o trecere în revistă a acestor momente faste pentru UDMR și nefericite pentru Țară: cine le-a provocat? Cine i-a invitat pe iredentiștii maghiari la guvernare? Fă mata acest calcul și mai vorbim!
Încă un lucru, subliniat corect de Ludovic Orban: nu trebuie să disperăm. Legile votate în Parlament în favoarea UDMR mai pot fi modificate de Johannis și de Curtea Constituțională. Să nu ne grăbim să disperăm și să-i încurajăm pe alde Bogdan Rareș și alți patrioți de conjunctură să vorbească aiurea pe tema trădării Transilvaniei de către românii din Teleorman și alte județe „din sud”! Le pică bine acestor năimiți care transpiră și asudă să facă o breșă cât mai mare între Transilvania și București! Se folosesc de orice ocazie, de orice posibilitate de a răstălmăci înțelesurile! Cine i-o fi plătind?!

Fără voia mea mi-aduc aminte de discursul lui Grindeanu, zilele trecute, la Timișoara, în fața susținătorilor săi. La un moment dat a încercat să susțină că membrii PSD din Banat ar fi de altă calitate decât ceilalți români. Lor nu le este frică…

Voila de vezi!

20 iunie 2017

A consemnat Nikita Vlahos

*

Post scriptum 2021 – Public din nou un text din vara anului 2017, text de susținere a domnului Dragnea. Îl ascultasem când și-a prezentat programul de guvernare, program a cărui realizare depindea de existența unui prim ministru care să-l susțină. În mod normal acel prim ministru trebuia să fie chiar Liviu Dragnea. Dar s-a opus nemernicul de Johanis, care nu accepta un prim ministru penal! Măcar că el însuși era un președinte mai penal decât mulți penali, inclusiv Liviu Dragnea a cărui vinovăție încă nu a fost dovedită nici până azi. În schimb, justiția care l-a declarat penal și i-a pus cătușele se dovedește a fi ticăloșită rău! Cine sunt magistrații care l-au condamnat pe nedrept pe LiviuDragnea?! Ei se dovedesc a fi în cârdășie cu Johanis, iar la un loc se vede clar că fac parte dintr-o structură mafiotă, a statului paralel, a statului organizat de serviciile secrete și trădătoare de Țară. Vinovați de condamnarea nedreaptă a lui Dragnea se fac și tovarășii săi de partid, în frunte cu Gabriela Firea, care a jucat rolul de disidentă, punând în discuție stilul de președinte de partid a lui Dragnea! A pus sămânța desbinării în PSD și a pregătit îndepărtarea grupului de PSD-iști patrioți. E util pentru PSD să stabilească cine l-a trădat pe Dragnea! PSD are nevoie de o epurare la nivelul cel mai înalt, pe criteriul trădării lui Dragnea! Trădătorii trebuie excluși din PSD!

ion coja

3 Comments

 1. anonim 9 octombrie 2021 la 10:25 am - Raspunde

  Un protestatar evreu din Belarus a fost prezentat in toata media internationala ca patriot belarus . Andrei Zelter evreu din Belarus angajat la o companie americana a ,,protestat” cu o pusca in mana si a fost impuscat de fortele de securitate belaruse dupa ce a omorat un ofiter.
  Pai care e legatura intre Andrei Zelter si Dragnea ? Va spun eu : avem o pleiada de asa zisi patruoti si asa zisi nationalisti stalpi de ambasada care au actionat in Romania ca agenti de influenta ai Israelului prezentati astazi si mediatizati ca ,,nationalisti” in vederea pastrarii conrolului pe segmentul de votanti nationalisti.
  In Securitate exista o schema psihologica aplicata cu succes in anii 50 in care in fata unui fenomen care nu putea fi blocat se mergea pe infiltrare, pe preluarea controlului si pe eliminarea elementelor care prezentau un pericol pentru sistem. Pe ideea asta nationalismul romanesc e sub control total cu o pleiada de pseudo-nationalisti sub semnul Mosadului in care un monument national a fost profanat chiar in feuda lui Dragnea din Romania: monumentul hidroavionului Getta….
  De cand e dragnea patriot? De cand au intrat contrainformatiile in el si a ajuns pe schemele Securitatii la puscarie pentru un motiv banal? Daca luati tot PSD-ul in ansamblu o sa vedeti ca nu e decat o feuda a Israelului in Romania astazi in protocoale semnate cu partida sionistului Basescu…. Ani de zile am trecut prin abuzurile PSD-ului aici in Constanta in cardasie cu un milionar israelian de care tatal meu ca fost sef in Securitate spunea ca a fost ofiter israelian! Toata mizeria asta politica o spun pe ani de zile de abuzuri a fost in politie politica pe origine in antiromanism ! PMP, PSD, PNTCD au fost si sunt si astazi partide sub semnul Mosadului alaturi de PNL si de USR! In acte de politie politica pe origine pentru care institutia avocatului poporului printr-un reprezentant din partea PNTCD-ului mi-a zis clar ca nu intra la politie politica …..
  Astazi Dragnea ii i-a apararea sionistului Traian Basescu care a declarat un holocaust in furturi de dosare si fara nici o proba concreta si ii ia apararea lui Ioana Basescu condamnata pentru coruptie si pentru strangeri de taxe de protectie pentru care locuieste intr-o vila de milioane de euro, conduce o masina de 300000 de euro si e milionara! Dragnea , patriotul Dragnea , ii ia apararea lui Traian Basescu care isi trimite nepotii la scoli sioniste cu taxe de 10000 de euro pe an in timp ce copiii romanilor merg la scoli cu WC-ul in mijlocul curtii si merg la ore morti de foame….. ca in lumea a treia!
  Din viloiul lui de milionar s-a trezit patriot dupa o vizita in ambasada Israelului? Nu se poate! Ca roman si ca fiu de fost sef in Securitate care s-a ocupat de mosadisti si de arestari de mosadisti pentru dosarele legionarilor spun astazi ca totul nu e decat o mizerie in care cei care au girat acte de politie politica pe origine in antiromanism sunt prezentati si mediatizati ca patrioti si nationalisti! In batjocura, cu cladiri devastate si prabusite in ura si cu monumente profanate in ura si in antiromanism! Rusine!https://www.timesofisrael.com/death-of-jewish-dissident-in-belarus-prompts-protests-and-arrests/
  https://static.timesofisrael.com/www/uploads/2021/10/zeltzer-640×400.jpg

 2. CD 8 octombrie 2021 la 7:58 pm - Raspunde

  BIDEN SI XI JINPING URMEAZA SA SE INTALNEASCA
  de CD

  Miercuri 6 octombrie consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan a purtat discuții de șase ore cu membrul Biroului Politic Chinez Yang Jiechi, in Zurich, mitingul a fost apreciat de ambele administratii ca: „constructiv și propice pentru consolidarea înțelegerii reciproce.”

  Acum este evident ca urmeaza, cat de curand, o intalnire Joe Biden – Xi Jinping, care sa dea o orientare navigabila corabiei greoaie si parazitata de speculanti, ce stau agatati de corabie in apele tulburi pe care ei le iubesc si vantul puternic iscat de tendinta Chineza. Tendinta, orientarea Chinei nu este asa cum o descrie presa occidentala in mod rauvoitor, de a conduce ea Lumea, ci este o tendinta de a iesi de sub dominatia regulilor dure si inechitabile impuse de Pax Americana si de a se merge pe concepte verificate si apreciate de majoritarea tarilor in relatiile si tranzactarile internationale, respectiv pe principiile cooperarii, colaborarii cu avantaj win-win/reciproc, a ajutorului si a neamestecului in treburile interne.
  Acest vant de libertate atat de larg raspandit si care creaza atatea ecouri pozitive nu este ceea ce isi doreste capitalismul hiperimperialist in peisajul sau cand nevigheaza cu puterea militara afisata in varful catargului cu multa trufie.

  Desi lucrurile par aranjatae de aceasta intalnira de la Zurich sa mearga uns si fara probleme, totusi americanii desi sunt renumiti sa ceara sa se joace cu toate cartile pe masa(expresie tipic americana), totusi ei vin intotdeauna cu cel putin o carte in maneca. O carte ce ar putea fi o conditie, care daca ar fi pusa de la inceput pe masa, ar face ca China sa nu mai ia loc la masa tratatiivelor.

  China priveste ca nerealista solutia unei cooperari selective si interferenta in afacerile ei interne. Pe de alta parte s-a stabilit ca marea intalnire porneste de la premiza ca nici o parte nu poate cere celeilate sa reduca viteza si nivelul dezvoltarii economice si stiintifice.
  Desi presa occidentala in ultima perioada nu mai este atat de conflictuala si subliniaza in orice ocazie posibila ca Washingtonul nu vrea un “nou Razboi Rece”, China si-a facut clara pozitia sa ca nu va accepta pretentiile SUA de a vorbi”dintr-o poziție de forță”.

  Administratia Biden da toate asigurarile ca vrea sa previna ca competitia pe plan economic sa escaleze intr-o confruntare. Si ca un semn de buna relationare a ridicat starea de arest la domiciliu a directoarei de la Huawei, Heng Wanzhou.
  Pe de alta parte americanii raman ca lupul cu naravul si au pornit o noua alianta saxona, militara in zona, AUKUS, in vederea “intaririi” pozitiei lor in aceste negocieri. Americanii raman usor previzibili in manevrele lor si de aceea vulnerabili si usor de cotracarat, asa cum s-a si intamplat de altfel prin primirea ca membru plin a Iranului in Organizatia de Cooperare de la Shanghai, alt grup militar in aceiasi zona geografica.

  Organul de presa central chinez, Xinhua, a susținut că discuțiile de 6 ore au avut loc într-o „manieră sinceră, iar cei doi diplomați au avut un schimb de opinii cuprinzător și aprofundat cu privire la relațiile bilaterale, precum și la chestiunile internaționale și regionale de interes comun. Yang și Sullivan au convenit să ia măsuri, urmând spiritul convorbirii telefonice dintre șefii de stat chinezi și americani din 10 septembrie, să consolideze comunicarea strategică, să gestioneze în mod corespunzător diferențele, să evite confruntarea și conflictele, să caute beneficii reciproce și rezultate reciproce și să câștige rezultate și să lucreze împreună pentru a aduce relațiile China-SUA înapoi pe calea cea bună a dezvoltării solide și constante.”

  Interpretarea data de presa americana a discuțiilor de la Zurich este nu tocmai defensivă, ca sa satisfaca publicul intern probabil, totusi consemneaza declaratiile făcute recent de președintele american Joe Biden că partea americană nu are intenția de a limita dezvoltarea Chinei.

  Cel mai important comunicat facut de reprezentanta pentru comerț a SUA, Katherine Tai, că SUA vor purta „conversații sincere” cu China privind comerțul în viitorul apropiat. Discuțiile vor include faza unui acord comercial, dar Tai a spus că acestea nu sunt destinate să „inflameze tensiunile comerciale cu China.”
  Interesant este că Tai a vorbit și despre „un proces țintit de excludere tarifară” pentru scutirile de la tarifele vamale impuse mărfurilor chinezești în valoare de 370 de miliarde de dolari pe an de către fosta administrație Trump.

  „Războiul tarifar” al lui Trump s-a dovedit a fi contraproductiv și a afectat consumatorii și producătorii americani. SUA nu au putut găsi alternative pentru produsele chinezești și nici nu au putut forța lanțurile industriale să se mute din China. Privind în perspectivă, tarifele nu vor face decât să slăbească eforturile administrației Biden de a combate inflația.
  Tai a anuntat că nu este intenția administrației Biden de a căuta o decuplare economică de China și, în schimb, va lucra pentru o „recuplare” care va aduce mai multe beneficii întreprinderilor americane, inclusiv un acces mai mare la piața uriașă a Chinei.

  Fără îndoială, există contradicții profunde în aceasta relație, care nu vor dispărea prin organizarea unei reuniuni la nivel înalt. Ceea ce speră insa Biden să realizeze în acest stadiu, este un obiectiv mai puțin ambițios, doar de stabilizare a relațiilor și de inversare, dacă este posibil, a spiralei descendente periculoase din ultima vreme. Asta înseamnă crearea unui loc de manevră diplomatică.

  Desigur, aceasta implică adoptarea de către SUA a unei noi abordări pragmatice, menită să evite escaladarea gratuită a tensiunilor.
  China nu poate fi învinuită pentru eșecul Washingtonului de a se adapta la ascensiunea sa. Concentrarea excesivă asupra lărgirii NATO începând cu anii 1990, suprasolicitarea costisitoare a războaielor din Orientul Mijlociu din ultimele două decenii și toate acestea, în timp ce, eșecul îngrozitor de a aborda problemele interne iminente, inclusiv infrastructura în descompunere și educația publică șovăielnică etc . – China nu poate fi învinuită pentru niciuna dintre acestea.

  Cu toate acestea, opinia că China este principalul concurent al SUA și chiar adversarul a devenit larg răspândită și înrădăcinată în America. Când vine vorba de China, un fel de consens bipartizan solid alaturi de cel anti-rus în Congres poate sa nu-l impedice pe Biden, dar intervenția nedorită a Congresului nu poate fi exclusă.
  Ecourile presei occidentale preluate de presa romaneasca a creat si la noi aceasta atitudine sinofoba si rusofoba care nu este in primul rand justa si nici productiva.

  Partea bună este că aliații europeni ai SUA vor susține angajamentul lui Biden față de China. Multe guverne ale UE recunosc, de asemenea, rivalitatea sistemică inerentă relației cu Beijingul, dar majoritatea europenilor nu văd China ca pe o amenințare la adresa modului lor de viață și doar o foarte minusculă parte a opiniei publice crede probabil că China ar conduce lumea.
  Ar fi bine daca si Romania ar impartasi acest punct de vedere European si ar inceta propaganda sinofoba si s-ar reangaja in relatii economice sanatoase, reciproc avantajoase cu partea chineza

  Evident, nu este un lucru ușor de realizat sa potivesti panzele corabiei aproape inamolite de speculantii profitori, ce nu au curajul sa se arate pe punte și manevra necesită nu numai mâini puternice dar și o precizie de gândire si o coordonare perfectă de tipul celei care nu există inca între Washington și Beijing.

 3. Cristescu P. Radu 8 octombrie 2021 la 7:51 pm - Raspunde

  tradatorii dlui Dragnea nu trebuie exclusi din PSD. Cui i-ar servi un PSD curat ? Nimanui. Nici celor care l-au moshit si nici celor care-l dezavueaza.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top