surena
surena_surena@outlook.com
86.126.110.215
Instanța de judecată prezumată a cunoaște dreptul și implicit sancțiunile aplicate naziștilor, fasciștilor și colaboratorilor lor nu era românească? Procuratura ce ar fi trebuit să atace acea sentință nelegală, netemeinica, contra legem nu era a statului român? CSM ce trebuia să se autosesizeze in legătură cu derapajul, prostia, corupția, servilismul judecătorilor nu era format din români?
Nu l-am amintit pe ministrul justiției că este politic, dar restul ce ar fi putut și trebuit să intervină nu erau dependenți politic.
Unde sunt ONG ce luptă pentru respectarea drepturilor incălcate politic? Punctul de vedere al Academiei, al Asociației istoricilor din România unde a fost?
Deci, România a fost oarbă și surdă iar Surdul a fost pedepsit nu pentru că a comentat, luat atitudine, ci pentru că nu a putut explica, dovedi șmecheria in instanță. Dar, a fost istoricul Surdu in instanță cu 20 de istorici, academicieni și ” tona” de documente? Nu a fost! A tratat cu superficialitate, așa cum ” doar a zis” despre forum. Nu a avut verbul și tonalitatea lui Iorga, argumentația nu a lui Xenopol, ci a colegului Buzatu, pe care in problema Mareșalului l-a combătut cu veselia, deci istoricul Surdu a inceput un razboi istoric nepregătit și (s)-a (fost) liniștit.
Judecătorii cu păcatele lor, cu corupția lor au grijă să-și acopere rahatul cu hârtii, ei judecă pe documente și fapte, așa că le va fi foarte ușor să se eschiveze. Un colaj de o pagină al principalei sentințe a Tribunalului Internațional de la Nurenberg și a celui de la Tokio ar fi fost suficient ca judecătorii să „se liniștească” in privința „ordinilor” primite de la ofițerii lor superiori.
Mai există și acum o cale extraordinară de atac, nu este apanajul istoricilor ci al juriștilor, deci, dacă se dorește răul făcut poate fi îndreptat.
P.S Ion Iliescu a reieșit la rampă declarând că este nevinovat de devalizarea României şi a românilor știind cine a furat valuta țării, dar a uitat să spună că fiind complice la un jaf e la fel de vinovat precum tâlharii. S-a sesizat vreo instituție a statului eșuat?
Nu şi nici nu o va face. Este simplu şi ține de prima lege de funcționare a acumulării primitive de capital in capitalismul sălbatic sau incipient.
Aceeași axiomă este valabilă pentru toate restituirile de terenuri, proprietăți şi privatizări din 1990 incoace. Formarea capitaliștilor din foști nomenclaturiști, colaboratori ai naziștilor şi alți urmași ai trădătorilor de țară ori infractorilor.