JUCAND GOLF CU MORTII
Rafala fostului presedinte CNAS, medicul Lucian Duta: „Nu exista tratamente in spitale. Ne facem ca tratam bolnavii si de aceea mor pe capete. Nu exista in spitale – pentru ca Romania este tratata de Europa ca o colonie – tratamentul salvator: nici anticorpi monoclonali, nici tocilizumab (linia a doua de tratament). Nici macar linia a treia de tratament: Favipiravir sau Arbidol. Drept care medicii trateaza bolnavii cu medicamente ineficiente. Si da, oamenii mor. Iar medic

Genocidul la care regimul Iohannis ii supune pe romani in pandemie este agravat de tacerea medicilor, care nu iau atitudine in fata cruntelor lipsuri din sistemul sanitar.

De exemplu, lipsa din spitale a medicamentelor care deja au dat rezultate in tratarea bolnavilor de coronaviroza. Medicii nu trag de maneca guvernul pentru aceasta penurie, guvern care n-a facut nimic in acest sens in ultimele luni, a acuzat medicul Lucian Duta (foto), fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, vineri, 8 octombrie 2021, intr-o postare pe Facebook.
El a dat si exemple de astfel de substante: anticorpi monoclonali, tocilizumab, favipiravir si arbidol.

In schimb, regimul presedintelui Klaus Iohannis trambiteaza vaccinurile pe toate drumurile. Vaccinurile si-au dovedit eficacitatea doar la protectia in fata unor forme mai grave ale COVID-19, nicidecum in impiedicarea transmiterii coronavirusului, subliniaza Duta, adaugand ca vaccinatii trebuie carantinati la fel ca nevaccinatii. In plus, nimeni nu poate spune nimic despre efectele pe termen mediu sau lung ale vaccinurilor si nici nu garanteaza nimeni daca apar reactii adverse, puncteaza chirurgul.

Alta problema remarcata de fostul sef al CNAS este testarea contra cost, ceea ce face ca multi romani sa nu si-o permita. In schimb, gratuitatea testarii si efectuarea demersului la scara larga ar putea tine mai usor pandemia sub control, mai arata Lucian Duta.

Iata mesajul de pe Facebook al ex-presedintelui CNAS:

„Jucand golf cu mortii

Ne-am astepta cu totii ca medicii sa dea dovada de multa solidaritate cu pacientii si, mai ales, de adeziune pentru stiinta. Faptul ca cei mai multi tac si prefera sa indure calvarul acestei perioade nu face decat sa-i faca complici cu un sistem corupt, incompetent si, mai ales, criminal. Care se va intoarce impotriva lor in curand pentru a-si salva pielea!

1. Toata vara am stat cu curu’ pe camasa (nu pe dosare, ca procurorii zeitei de la Sibiu) si nu ne-am pregatit pentru valul patru. Am jucat golf si nu am avut chef sa facem achizitii de medicamente pentru tratarea bolnavilor de COVID. Pentru ca, deh, aveam vaccinuri si am spus ca am invins pandemia. Iar oamenii au inteles ca nu trebuie sa se mai vaccineze. Si pe buna dreptate a mers fiecare sa joace golf, chiar daca, in realitate, jucau țurca!

2. Valul patru de pandemie a lovit nimicitor. Sute de morti zilnic, iar alaiul jucatorilor de golf da vina pe cei nevaccinati. Care sunt tot romani si care mor fara nici o vina. Pentru ca, in realitate, ar fi putut fi salvati chiar daca nu au jucat golf niciodata. O sa-mi asum eu sa spun o parte din adevar pe care il stim aproape toti in lumea medicala, dar tacem:

a) Nu exista tratamente in spitale. Ne facem ca tratam bolnavii si de aceea mor pe capete. Nu exista in spitale – pentru ca Romania este tratata de Europa ca o colonie – tratamentul salvator: nici anticorpi monoclonali, nici tocilizumab (linia a doua de tratament). Nici macar linia a treia de tratament: Favipiravir sau Arbidol. Drept care medicii îi trateaza pe bolnavii cu medicamente ineficiente. Si da, oamenii mor. Iar medicii tac!

b) Nu se asigura testare gratuita in masa si nici nu se izoleaza pacientii vaccinati, dar care sunt contacti. Ei devin vectori de transmisie a bolii la fel ca nevaccinatii daca nu sunt izolati. Si da, medicii tac!

c) Poate ca pot fi de acord cu faptul ca asa-numitul vaccin e bun. Dar cu o singura conditie – si anume, sa spunem adevarul: va dam acest produs in ipoteza ca veti face o forma acceptabila de boala. Dar veti fi contagiosi, veti putea transmite boala, ar trebui sa fiti izolati daca deveniti pozitivi (la fel ca nevaccinatii), iar efectele adverse pe termen mediu si lung sunt necunoscute, iar responsabilitatea e a voastra. Pentru ca, bineinteles, doar platiti, dar riscurile sunt la voi. Dar sigur pe termen scurt nu muriti. E OK si asa!

3. Marii jucatori de golf din Romania ar trebui sa raspunda la o intrebare esentiala: statul esuat inseamna in traducere libera ca ne lasati sa murim?