Johannis: sluga dumneavoastră, domnule președinte  Băsescu!

 

 

Ultimele declarații, cu totul anti-constituționale, ale lui Johannis, dovedesc că vrea să fie și el un președinte jucător! Adică un președinte care nesocotește statutul fixat funcției sale prin Constituția Țării. Vrea să se amestece în activitatea Parlamentului, tulburând mersul firesc al activității legislative. A declarat – de data asta n-a mai citit, că are nevoie de un alt guvern, un guvern „liberal”, condus de Dobrinoiu, condus adică de Vasile Blaga. În termeni mai exacți, condus din umbră de Traian Băsescu.

 

Cum se poate ajunge la schimbarea de guvern? Simplu: prin manevre de culise, adică prin șantaj și momeli politice, care să-i determine pe cât mai mulți parlamentari de doi bani duzina să părăsească barca guvernului și să voteze alături de PD, de cei pe care Țara i-a rejectat în 2012 ca pe niște gunoaie!

 

Aceste gunoaie politice le reciclează acum Johannis, printr-un procedeu care poartă marca bine cunoscută, inconfundabilă, a lui Traian Băsescu: soluția imorală, cea care l-a adus la guvernare pe Boc în 2008 fără ca partidul său să fi câștigat alegerile parlamentare! Ce a urmat, cunoaștem cu toții! Evident, nu atât de bine cum se cunoaște la DNA opera de guvernare a lui Boc.

 

Johannis al dumneavoastră, stimați români care l-ați votat și stimați români care ați sperat că Johannis ar putea fi un președinte bun – din această ultimă categorie am făcut și eu parte câteva săptămâni, până la numirea lui MRU în funcția de consilier prezidențial!, Johannis al nostru se dovedește că este mai mult al lui Băsescu și al pedeliștilor decât al nostru. A promis că va merge până la capăt cu combaterea corupției și prima lui grijă este să-i readucă la guvernare pe oamenii lui Băsescu! Și mai ales să-l salveze de ștreang pe Băsescu, insul cel mai corupt, mai nociv și mai venal de la Carol al II-lea încoace!

 

Îi trebuie lui Johannis un nou guvern? Ideea pare rezonabilă! Ideea ar fi de bun simț în măsura în care Johannis ar propune un guvern într-adevăr nou și legat de speranțele noastre că noul președinte este un om normal, capabil și decis să ofere un parcurs nou și corect pentru România! Am sperat că Johannis are în vedere un guvern nou care să rupă legăturile cu corupții din clasa politică, să pună capăt dependenței și servituții față de clanurile mafiote, un guvern de tehnocrați și, în același timp, de uniune națională.

 

Din fericire pentru societatea românească, din mai multe direcții a venit propunerea, sugestia că un asemenea guvern s-ar putea constitui în jurul lui CĂLIN GEORGESCU! A ținut Johannis seamă de această idee, promovată mai ales în mediile internaute, tinerești? L-au informat consilierii săi că există pe lumea asta un CĂLIN GEORGESCU cu care ar fi de bun augur să se întâlnească și să stea de vorbă?

 

Am sperat că Johannis la o asemenea schimbare de guvern visează! Dinaintea acestei perspective nu este exclus ca Ponta însuși să cedeze și să demisioneze. Gestul acesta însă Ponta nu-l poate face ca să-i aducă la guvernare pe cei pe care votul popular din 2012 i-a trimis la plimbare, i-a scos de la guvernare prin cel mai răspicat rezultat electoral! Cu șuturi în spate!…

 

Proiectul lui Johannis de a crea o nouă majoritate parlamentară, proiect gangsteresc la nivel politic, în condițiile în care actualul guvern are o susținere parlamentară atât de mare este mai degrabă un vis decât un proiect realist! Un vis nesăbuit care va avea un singur efect: dezbinarea și mai adâncă a societății românești! Tulburarea apelor, suspendarea pentru câteva luni a activității parlamentare propriu zise!

 

Va fi însă și ocazia ca să ne dăm seama cât de mult am greșit când ne-am pus nădejdile în acest Johannis!… Această hologramă, inventată de Băsescu, fără existență reală, există numai virtual, pe internet, acolo unde a și fost omologat ca politician. Pseudo-creație internaută, a unui tineret sătul de clasa politică, ușor de păcălit de șulfele îmbătrânite în rele din subordinea și anturajul lui Băsescu.

 

Sauf de mieux, în lipsă de ceva mai bun, copiii noștri l-au vrut pe Johannis. Imediat după aflarea rezultatului mi-am zis că e poate mai bine așa! Ponta președinte era o pălărie prea mare pentru liderul încă imatur al PSD. Dar rămânerea la guvernare a lui Ponta nu pica rău! Era clar că Ponta, atât cât va depinde de el, știindu-se supravegheat de un președinte respectat de electorat, se va strădui să nu greșeacă, să nu mai facă jocuri de partid, ci să-și vadă propriu zis de treabă!

Johannis se plânge că având șef de guvern un adversar de idei nu-și va putea urma proiectul său politic! Proiectul său de țară!… Un proiect care, se vede tot mai clar, are ca principală țintă salvarea lui Traian Băsescu!… În rest, apă de ploaie, nu proiect de țară!

 

Se vede tot mai clar că alegerile prezidențiale au fost câștigate de un candidat mai neavenit chiar și decât Ponta. Johannis a câștigat printr-o diversiune electorală extrem de abilă însă. Peste ani de zile, la masteratele din domeniul serviciilor speciale, se va cerceta pas cu pas diversiunea prin care a fost posibilă cacealmaua din noiembrie 2014. Dovezile privind matrapazlâcurile oamenilor lui Băsescu din diasporă încep să se adune. Unele au ajuns și la mine, fără să le caut. Vor deveni curând folclor! Minciuna are picioare scurte, cum bine se știe!

 

Încolțit din toate părțile, Traian Băsescu este în stare să provoace orice tulburare în țară, orice eveniment de destabilizare politică favorizând proasta funcționare a justiției! Favorizând infractorul prezidențial.

 

Zic unii că Băsescu are sprijinul americanilor! Care americani? Numai americanii care fac pe ascuns politica Moscovei l-ar putea susține pe Băsescu!

Există oare această categorie de politicieni americani? Există politicieni, înalți funcționari de stat americani care se află în slujba Moscovei?

 

Pentru mine existența acestei categorii de politicieni americani sau europeni este singura explicație logică pentru sprijinul acordat de americani și UE lui Băsescu! Asta dacă cumva acest sprijin chiar este real, iar nu o fumigenă de-a lui Băsescu! Cum să sprijine America un individ atât de odios?! De sordid, cum i s-a spus de curând!

 

Adică Băsescu ar fi omul Moscovei?…

 

Asta se știe la Constanța dinainte de 1990. Nu v-ați întrebat de ce oare, de câte ori a candidat la alegerile pentru Parlament, Băsescu nu a candidat la Constanța, acolo unde multă lume îl știe câte parale face?…

 

În ianuarie 1990, colegii și subordonații lui Traian Băsescu din Portul Constanța l-au demis din funcție cu huiduieli și înjurături ca la gura portului. La ministerul respectiv, din toată țara au venit 40 de propuneri de demitere a unor directori, la cererea „oamenilor municii”! Din cele 40 de cereri, primul ministru Petre Roman a fost de acord cu 39, iar pe una nu a acceptat-o și l-a păstrat în funcție pe directorul respectiv, al dumnevoastră Traian Băsescu.

 

Peste câteva luni, același Petre Roman, kgb-ist din tată-n fiu, l-a făcut ministru pe directorul alungat din funcție de colegii săi…

 

Acesta este mentorul, cel care l-a inventat pe Johannis, pentru a-i continua opera malefică din fotoliul de la Cotroceni!

 

Flota noastră a fost înainte de 1990 ținta unor sabotaje, din partea URSS, contrariată de faptul că România deținea nu numai cel mai mare port maritim, dar și cea mai mare flotă din Marea Neagră!… Ce n-au izbutit acele sabotaje kgb-iste până în 1990, a reușit de minune agentul Traian Băsescu după 1990! Firește, nu singur! Nu de capul său!… E și el, mai departe, slugă!

 

Așadar, avem un președinte, pe numele său Johannis, slugă la altă slugă. A cui slugă este Băsescu?… Asta n-o mai știu! La cât este el de pezevenchi și de poltron, cred că are mai mulți stăpâni! Numai în slujba României nu a conceput să fie!

 

Ion Coja

 

25 ianuarie 2015

 

Post scriptum. Un prieten din SUA se întreba de ce nu au fost probleme cu votul din noiembrie și în State. Și tot el răspunea în locul meu: pentru că în SUA nu s-au putut trimite autobuze cu „turiști electorali” scandalagii și puși pe harță. Aveau nevoie de viză de intrare în SUA…

Dispariția ștampilelor, un detaliu neînsemnat, care a însemnat, la unele secții de vot, dublarea timpului necesar votării, în vina cui cade? Nu a guvernului, ci a ambasadorilor care, NOTA BENE!, au fost numiți toți de Băsescu!… Erau și unii mai sunt oamenii lui Băsescu, aflați la ordinul Guvernului, după lege, dar în fapt sub ascultare de Băsescu!… Slugi ale lui Băsescu! Pe aceștia ar trebui să-i ancheteze procurorii!