Ponta îl acuză pe Iohannis că slujește interese

străine: „E un interes din afară pe care a trebuit

să-l pună în aplicare”

De Adriana Duţulescu17 Iul, 20150 Comentarii213 Vizualizări
sursa foto Facebook Victor Ponta

sursa foto Facebook Victor Ponta

Victor Ponta a lansat vineri seara la RTV acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis, despre care a spus că servește interese străine care nu doresc ca România să aibă o economie puternică. „Nu se dorește ca România să fie puternică economic. Eu cred că datoria mea și a Președintelui e să apărăm România, nu pe cei care pierd bani dacă se întărește România. Pierdem mult ca țară, încrederea și investițiile”, a spus Victor Ponta la RTV.

Întrebat ce motive a avut Klaus Iohannis să nu promulge Codul Fiscal, Ponta a spus că acesta trebuie să explice: „Eram așa de bine economic, și social și cineva ne-a pus o piedică, să explice Iohannis”.

Premierul a spus că Președintele nu și-a exprimat până astăzi opoziția față de Codul Fiscal și că invocarea opoziției BNR ca argument pentru respingerea reducerii taxelor a fost „o minciună”. „Era evident o minciună, mă bucur că purtătorul de cuvânt al BNR a elucidat foarte clar această problemă. Timp de 3 ani am lucrat cu Mugur Isărescu și cu conducerea BNR, mi-au dat sfaturi, niciodată nu mi-au spus faci așa sau invers”, a declarat Ponta.

Acesta a mai spus că el a ales  interesul românilor, în vreme ce Iohannis a ales MTO (deficitul structural).

Ponta susține că șeful statului urmărește „să ia toată puterea sau este un interes din afară pe care a trebuit să-l pună în aplicare deși știe că o să piardă”.

„Prin acest gest politic oprim o direcție de dezvoltare a României, ne-au trebuit 4 ani ca să ajungem aici, nu vreau să o luăm de la capăt”, a mai spus premierul, anunând că miercuri poate emite o ordonanță pentru a trece Codul fiscal.