.

 

Johannis al sistemului

 

 

E atâta confuzie „în stradă” și printre cei care, la televiziuni, comentează lipsa de coerență a manifestanților!…

Cel mai mult mă intrigă impresia pe care o au mai toți despre Johannis. Îl privesc ca și când ar fi picat cu hârzobul din cer și n-ar avea nimic comun cu cei din jurul său, cu „sistemul” mai ales. Cu sistemul pe care, speră naivii, Johannis ar fi persoana cea mai potrivită să-l schimbe! Johannis versus sistemul politic din România? Versus clasa politică?!… De unde, domnilor, de unde, Doamne, atâta naivitate, atâta prostie?!

Oameni buni, cum să mergeți la Johannis să-i cereți să pună capăt corupției?! Lui Johannis care a ajuns președinte cu atâtea tinichele penale zăngănind la fiecare pas pe care-l face?!   Parcă avea un proces la Brașov, urît de tot, cu niște acte false prin care el și familia s-au făcut stăpâni pe un imobil aflat în proprietatea primăriei din Sibiu! Adică Johannis, ca primar, s-a înfruptat din proprietățile primăriei! S-a încheiat pocesul? N-am văzut nicio dezbatere, la toate televiziunile, pe acest subiect!…

Bașca alte, vreo zece, matrapazlîcuri în care a fost băgat după 1990. În unele pentru câteva mii de mărci, când era un „biet” profesor, în altele, când a ajuns primar, pentru câteva milioane de euro! Chiar zeci de milioane. Probele acestor infracțiuni există și pot fi oricând puse pe masă! Nu imunitatea prezidențială îl apără pe Johannis de răspunderea pentru aceste infracțiuni, ci îl apără faptul că aparține integral sistemului! Este o creație a sistemului corupt, a caracatiței mafiote din România și din UE! Credeți că el nu știe?!

Pun prima întrebare: cine este mai penal? Johannis sau Ponta?

Pun și  a doua întrebare: cât timp va trece până când strada va cere demisia lui Johannis?

 

Ion Coja

 

8 noiembre 2015