Nu va mai amagiti

Lumea s-a schimbat de la 1900….

Bucureşti a fost primul oraş din lume cu sistem de iluminat public, bazat pe kerosen. 

La Câmpina a fost înfinţată prima şcoală de maistri sondori din lume.- altii aveau universitati si gimnazii la anul 1000

România a fost primul exportator de benzină din lume, în anul 1900.- altii o numeau gaz lampant

image.png

 

On Tue, Oct 23, 2018 at 8:48 PM Gheorghe Iovan <george.iovan98@gmail.com> wrote:
                                                                   Nu spoliați România!

Material documentat, dar trebuie remarcat faptul că România anului 2018 nu mai este România anilor 1989 sau chiar 1998. Ca să fiu concret, capabilitatea României de a mai fabrica utilaje de exploatare marină alăturată specialiștilor, în cea mai mare parte ieșiți la pensie, este, astăzi, mult redusă, practic inexistentă. 

 Să nu se înțeleagă greșit că sunt pentru secătuirea României, însă mă văd obligat, pentru revenirea la realitățile zilelor noastre, să readuc în discuție dezvăluirile d-lui Liviu Pleșoianu pe această temă, care vine cu propunerea de repunere pe tapet a Legii Petrolului din 2004 (mutilată de Călin Popescu Tăriceanu prin Ordonanță de Urgență, la sfârșitul mandatului de prim-ministru), care prevedea ca 45% din producția rezultată din exploatarea zăcămintelor să revină României (Olanda, spre exemplu ia 40% din producția realizată!).
 Specialiștii în domeniu, pot decide!!!!
 Intervenția d-lui Pleșoianu a fost făcută ca urmare a acțiunii inițiatorului furtului, Călin Popescu Tăriceanu et Co. (numit „tartorul” de d-l Cojocaru) odată cu lansarea problematicii zăcămintelor din Marea Neagră, care nici mai mult, nici mai puțin, dorește ca românii să se aleagă cu „praful de pe tobă”!!! În fapt demersurile lui Tăriceanu se pliază exact pe cele ale insului de la Cotroceni, fiind criminale! Singura autoritate care poate dejuca acest demers al lui Tăriceanu et Co. este Parlamentul! 
 
 Simptomatic este faptul că mass-media, și nu numai, vine cu praf în ochii românilor lansând probleme false gen Elena Udrea și, mai mult, zor nevoie mare, îi scot lideri în cursa pentru președinția României, pe cine credeți, pe insul de la Cotroceni și pe Călin Popescu Tăriceanu!!! Să arunci cu căcila-n câini și nu alta!!!
 Mai grav, unii „specialiști”, ce apar la televizor, pledează cu inconștiență problematica avantajelor României ce ar trebui valorificate din exploatare zăcămintelor și optează chiar pentru cedarea în fața Multinaționalelor, cum că „ce contează câteva miliarde în plus sau în minus??”. Păi dacă este așa, să dea din averea lor nu din cea care aparține României!?!?!?
 
Sigur că sugestia d-lui Cojocaru de unire a Măriei Sale Poporul Român pentru zădărnicirea crimei pe cale s-o producă Tăriceanu și insul de la Cotroceni, este capitală!!!!
  Cât privește pe d-l Tăriceanu, Varujan Vosganian et Co., pe insul de la Cotroceni, singura cale pe care o pot urma este aceea de DEMISIE, ei nemaireprezentând interesele poporului român!!!
  Parlamentari! Judecați bine și nu trădați interesele României cedând presiunilor insului de la Cotroceni și Multinaționalelor și a șantajului practicat de Călin Popescu Tăriceanu et Co.!!
     G. Iovan