Stimate domnule Radu Cristescu,
Pentru informarea și acțiunea dvs. pe tărâmul dezvăluirii publice a uneia din măgăriile la care ar fi recurs „amicul” dvs. PARADITORUL TRAIAN BĂSESCU, supun atenției dvs. acest incitant text care circulă pe internet.

Cu deosebit respect,
Prof. Toma Bălășoiu

P.S. 1.- Sunt convins că dvs. dispuneți de posibilitatea de a verifica autenticitatea afirmațiilor autorului acestui text.
Folosesc (și) acest prilej pentru a vă re-aduce în memorie că PARADITORUL TRAIAN BĂSESCU a mai fost implicat (și) în favorizarea indivizilor care au pus la cale falimentul Băncii Internaționale a Religiilor.
Printre acești indivizi se află și un membru de vază al familiei unui actual membru al Guvernului IOHANNIS-ORBAN (?!).
Dacă veți avea timp pentru a afla care sunt – de fapt – rațiunile pentru care Guvernul IOHANNIS-ORBAN solicită desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție veți constata interesul vital – P E R S O N A L – al dlui Cătălin PREDOIU și al dlui Klaus IOHANNIS de a feri de rigorile legii pe amici politici și personali ai celor doi.
Vă doresc mult, mult succes !
2.- Vă reamintesc că spețele Falimentul fraudulos al Băncii Internaționale a Religiilor și „F L O T A” au fost competent / profesionist analizate de un cunoscător profund al dedesubturilor acestor dosare, respectiv de către ex-șeful Direcției Specialiști din DNA, dl dr. Gh. BURLACU, în lucrarea sa intitulată „Un incompetente la vârful D.N.A., în luptă cu „Anticorupția”, publicată în anul 2015.
La solicitarea dvs., vă voi putea pune la dispoziție / înmâna un exemplar al acestei lucrări deosebit de convingătoare/ doveditoare.
Aștept răspunsul dvs.
Vă mulțumesc !

Cu asa material publicat, neurmat de nicio investigatie oficiala, inseamna ca justitia doarme in bocanci! De altfel suntem obisnuiti cu astfel de surprize, opinia publica fiind vaccinata cu o doza uriasa de indiferenta, permisivitate sau lasitate. Acea majoritate, rezultata din procesul electoral, care impune de aproape 30 de ani gastile de la conducere Romaniei a ramas tradusa in viziunea icoanelor sau tablourilor cu fruntasi de partid, aduland cate un tatic care le fura atat prezentul cat si viitorul. Este un proces clasicizat de care romanii se vor elibera cu greu!
Unul dintre simpaticii care au pacalit si furat pe romani este cel definit mai jos, intr-o mica parte din bogata activitate de jaf: Traian Basescu!
Conducandu-ne dupa precedent judiciar (mai bine spus dupa autoritate de lucru judecat, chiar daca nu cu acelasi obiect, dar cu acelasi subiect), dintr-o eventuala inculpare a lui Basescu & Co. va rezulta ca nu exista prejudiciu material in urma disparitiei celor peste 64 000 vagoane si 1700 de locomotive. Adica acelasi verdict ca in dosarul de trista amintire „Flota”! Individul a fost si este pe cai mari, a servit si s-a oplosit, spre protectie, sub poala artizanilor acelei UE care, desi scartaie din toate incheieturile, se va traduce pana la coada intr-un sistem colonial, de altfel cum deja si seamana. Romanilor le-a fost lasata doar posibilitatea sa zbiere-n pustie, privind cum jefuitorii de rang inalt defileaza nonsalant prin fata unor legi penale imbarligate permanent, exclusiv pentru asigurat impunitatea unor astfel de loaze.

Mugur Preda/Bucharest-Romania
P.S. Trista este si fata murdara a mass media. Astfel de materiale, in care se repeta obstinant „detinem documente…”, servesc la pescuit. In slaba speranta a unei sesizari oficiale au loc intelegeri transante cu subiectul investigatiei, model consacrat Pamfil Seicaru cu a lui butada „Etajul si santajul”, tradus in actualitate la Ziua, de ieri si de azi, de catre S.R.S.

JAF FEROVIAR IN STIL MAFIOT !!

Traian Băsescu a vândut la FIER VECHI, prin Bercea MONDIAL si Gruia Stoica, peste
61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive.

Jurnaliștii de la ZiuaNews.ro au publicat în exclusivitate o serie de documente care prezintă rețeaua formată din Traian și Mircea Băsescu, Gruia Stoica (patron GFR) și Sandu Anghel (zis Bercea Mondial), ca fiind implicată în tăierea, dispariția și valorificarea a 61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive.Zeci de mii de vagoane și locomotive CFR, dispărute când Traian Băsescu era ministrul Transporturilor

Din 1998 până în 2013, au dispărut fără urmă peste 60.000 de vagoane de marfă şi 1.700 de locomotive din patrimoniul CFR. ZIUA NEWS deţine documente din care rezultă că aproape 62.000 de vagoane de marfă au dispărut, atât fizic cât şi scriptic, fără nicio urmă, din evidenţele uneia dintre cele cinci societăţi înfiinţate în 1998, anume Societatea de Administrare a Activelor Feroviare – SAAF SA.
Printr-o hotărâre de guvern controversată, promovată în 1998, de către fostul ministru al transporturilor, Traian Băsescu, compania naţională de căi ferate – SNCFR RA, a fost „spartă” în cinci societăţi comerciale.
Prin această decizie, întreg patrimoniul CFR a fost împărţit între cele cinci societăţi. Însă preluarea fizică a patromoniului a durat vreo doi ani, timp în care multe active, adică vagoane şi locomotive, s-au evaporat şi nimeni nu mai ştie unde au dispărut.
Un raport recent evidenţiază faptul că inventarierea şi transferul patrimoniului s-au făcut fără respectarea prevederilor legale.

Vagoane şi locomotive fictive
Surse apropiate anchetei în derulare ne-au specificat că din perioada cât Traian Băsescu a fost ministrul Transporturilor lipsesc cele
mai multe documente privind transferul activelor feroviare.

La sfârşitul anului 2013, directorul general al SAAF SA, Gheorghiţă Agafiţei, îi comunica, în scris, fostului ministru al transporturilor, Ramona Mănescu, că în gestiunea societăţii pe care o conduce se află 12 vagoane de călători, 12 locomotive cu abur şi 949 de vagoane de marfă. Dar, din documentele deţinute de ZIUAnews rezultă că, în 1998, au fost transferate de la SNCFR către SAAF SA un număr de 1.703 de vagoane de călători, 1.727 de locomotive şi 62.752 de vagoane de marfă.
Practic, rezultă că 1.691 de vagoane de călători, 1.715 de locomotive şi 61.803 de vagoane de marfă au dispărut din 1998 şi până la sfâşitul lui 2013 din scriptele SAAF SA.
Cu toate acestea, Agafiţei îi transmite Ramonei Mănescu ca pe teren există doar 12 vagoane din cele 949 câte figurează în actele societăţii. Unde au dispărut aceste vagoane şi locomotive?
Nimeni din Ministerul Transportuilor şi de la companiile CFR nu poate răspunde clar la această întrebare. Toţi miniştrii care s-au perindat la şefia acestui minister din 1998 şi până în prezent au ignorat acest veritabil jaf feroviar.

Jackpot de 365.000.000 USD din vânzarea la fier vechi.
Prin vânzarea la fier vechi a vagoanelor şi locomotivelor ar fi trebuit să se încaseze peste 350 de milioane de dolari.
La un calcul simplu rezultă că prin vânzarea la fier vechi a celor peste 61.000 de vagoane si a celor peste 1.700 de locomotive s-au încasat sume uriaşe de bani.
Din informaţiile deţinute de ZIUAnews, SAAF a vândut tona de fier vechi cu circa 300 USD, iar o locomotivă şi un vagon cântâreau, in medie, cam 17 tone. Astfel, pentru cele 61.803 vagoane, a caror greutate medie aste de 17 tone, vândute la fier vechi cu 330 USD/tona, înseamnă că SAAF a încasat circa 346.700.000 de dolari,gratuit.

Pentru cele 1715 locomotive vândute tot cu 330 USD/tona , compania CFR a încsat circa 9.600.000 de dolari. Prin vânzarea acestor locomotive şi a vagoanelor, SAAF SA ar fi trebuit să încaseze circa 365.000.000 de dolari, GRATUIT.

Dar nici în acest caz, nimeni din conducerea companiei şi din Ministerul Transporturilor nu poate spune, concret, dacă au intrat sau nu aceşti bani în conturile SAAF SA, dacă sunt sau nu rezultaţi din vânzarea la fier vechi a locomotivelor şi vagoanelor CFR.

Ca o simplă comparație, distanţa dintre Constanţa şi Baia Mare, de peste 850 km, ar putea fi acoperită cu materialul rulant dispărut de la compania de stat.Mai trebuie precizat că un vagon de marfă (la fel, o locomotivă) are o lungime medie de circa 14 m (între 9 și 21 de metri). Asta înseamnă că cele 61.803 vagoane şi 1.715 locomotive, puse cap la cap, unul lângă altul, ar acoperi o lungime medie totală de 890 km.
Dacă am face o analogie, aceste vagoane şi locomotive ar acoperi distanţa, pe calea ferată, de la Contanţa până Baia Mare prin București.

Fiare vechi.
La început a fost țiganul cu fierul vechi. Apoi au apărut clanurile de țigani și tăierile masive de fabrici, uzine, vagoane, nave, șine…
Există patru personaje implicate în cel mai mare caz de corupție din lume, în care fratele unui președinte este arestat pentru activități de corupție, în legătură cu președintele țării și un clan de țigani.
Întrebări cum ar fi de unde îl cunoștea Mircea Băsescu pe liderul clanului, Sandu Anghel, de ce președintele a mers la petrecerile clanului și cum a reacționat SRI la toate acestea se află pe aceeași pagină.
Averea lui Bercea Mondial este făcută din fier vechi, lucrări de construcție sau acte de corupție?!

O altă familie de țigani, implicată în afaceri cu fier vechi, este cea a lui Gruia Stoica. Dacă răscoliți internetul, veți găsi zeci de informații legate de relația Bercea – fier vechi – Gruia Stoica.
Nu toate sunt adevărate. Nu toate pot fi probate. În fapt, marea problemă a dosarului în care este implicat fratele președintelui este că nu prea poate fi demonstrat nimic care să confirme înregistrările de pe casetele puse la dispoziția anchetatorilor de familia Bercea.

ZIUA NEWS vă prezintă câteva indicii cutremurătoare pentru societatea românească, dacă ele ar fi cuprinse și motivate într-un dosar penal, care leagă familia președintelui Traian Băsescu de anumite nebuloase din economia României. Reamintim cititorilor că, la mijlocul anilor `90, Traian Băsescu și-a suspendat deputăția pentru a se pune la dispoziția autorităților care investigau dispariția flotei României.
S-a ales praful de dosar, deoarece nimeni nu a putut spune dacă Băsescu a fost vinovat când a semnat actele referitoare la flotă. A scăpat de judecată pentru că a devenit președinte. Dacă atunci era vorba de nave, acum este vorba de vagoane și locomotive.

ZIUA NEWS vă propune observarea unei legături între Traian Băsescu, Ministerul Transporturilor, CFR, Gruia Stoica, Bercea Mondial, Mircea Băsescu. Această linie de relații este susceptibila de a fi implicată în tăierea, dispariția și valorificarea a 61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive. Toate ale CFR.

Începutul afacerilor.
În pofida luptelor politice, Traian Băsescu a reușit să fie ministru al Transporturilor în trei guverne. Perioada interesantă, însă, este cea între anii 1998-2000, când apar primele documente referitoare la valorificarea celor 61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive.
În doi ani, 30.000 dintre acestea dispar.
La vremea aceea, clanurile Bercea și Gruia, unul din Drăgănești-Olt și altul din Galați, erau necunoscute în lumea afacerilor.Singurii care știau de ei fiind cadrele de nădejde ale Direcției Generale de Inofrmații și Protecție Internă al Ministerului Administrației și Internelor, care îi aveau în supraveghere ca rămășiță a ordinelor de serviciu de la fosta Securitate. Mircea Băsescu era, în aceeași perioadă, un anonim. fără Mercedes, fără vilă, fără faimă, fără vină. Următorii zece ani reprezintă pentru toți cei patru lideri rampa de lansare în afaceri și politică.
O stare de incompatibilitate a apărut în momentul în care Traian Băsescu a fost implicat într-o societate comercială al cărei obiect de activitate era „demontarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”, mai pe înțelesul tuturor avea voie să taie vagoane și să le dea la fier vechi, asta în timp ce era … ministru… al Transporturilor.
Adică șeful șefului care îl controla pe șeful șefului CFR-ului.

Autoritățile române nu au reușit să stabilească cu exactitate din ce a făcut bani Bercea Mondial de a reușit să strângă zeci de milioane de euro
în geamantane.
Societatea românească s-a trezit, însă, peste noapte cu Gruia Stoica și al său GFR – Grup Feroviar Român -, care făcea concurență CFR-ului.
Nici la Gruia Stoica nu s-au putut formula acuzații cu privire la dobândirea averii înainte de a se afirma pe piața transporturilor feroviare din România. Există însă rapoarte care îi poziționează pe Gruia Stoica și pe fratele său, Vasile Didilă, în activități de recuperare și valorificare a fierului vechi.

Rapoartele Serviciilor Secrete menționează însă un fapt extrem de interesant:
punctele comune ale celor două clanuri erau Portul Constanța și fierul vechi exportat de acolo.
Deci avem: două clanuri de țigani care recuperează fier vechi, firma președintelui Traian Băsescu care recuperează fier vechi și dispariția sau tăierea pentru fier vechi a 61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive.Simple coincidențe(!?).

Cu banii din afacerile anterioare, Gruia Stoica a vrut să cumpere tot CFR-ul.
Cu banii din afacerile anterioare, Bercea Mondial a vrut să cumpere un președinte.

Primul s-a dus la pușcărie pentru că a ratat, cel de-al doilea s-a dus la pușcărie pentru că l-a cumpărat doar pe fratele președintelui.
Dacă veți avea curiozitatea să citiți materialul din paginile ZIUA NEWS, veți afla ce înseamnă în lei „tramvai” 1.037.000 de tone de fier vândut la prețul pieței.

Credem că dansul din buric al președintelui Traian și al fratelui Mircea la parangheliile țiganilor nu a fost făcut pe banii românilor.
Credem că palatele țiganilor nu sunt făcute din furt.
Credem că Traian Băsescu nu a furat flota.
Credem că Traian Băsescu nu este implicat în dispariția zecilor de mii de vagoane și locomotive.
De asemenea, credem în Dumnezeu!

(Sursa Ziua News)