Iulian Capsali, Manifest de 1 Decembrie

2023-12-02T12:33:58+02:002 decembrie 2023|Doctrină naţionalistă, Textele altora|

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

 

La 1 decembrie 1918, deci acum 105 ani, România devenea o țară care începea să conteze în arhitectura politico-economică a Europei secolului XX.
Astăzi suntem o balama globalistă; avem o țară care nu ne mai aparține decât formal, cu pământul arabil vândut în proporție de aproape de 50%, dezindustrializată, cu aprox. 4.5 milioane de concetățeni plecați din țară – de la muncitori și badante, la cercetători, medici și profesori. Familiile tinere, lipsite de perspective, părăsesc țara.
Consecința: se nasc mai mulți copii români în afara țării. Demografic, suntem în colaps. De 30 de ani, mor mai mulți români decât se nasc. În anul 2100 vor fi aprox. 6 milioane de români în granițele actuale, conform Institutului de Statistică al Academiei Române. Din acest motiv, în câțiva ani, sistemul de pensii va colapsa total.
Armata și Serviciile, dar și Presa, nu ne mai aparțin – sunt conduse din exterior prin cozi de topor. Avem un șef al serviciilor decorat de străini și o procuroare care a fost recuperată de Bruxelles pentru că a nimicit economia locală și a protejat corporațiile.
În plus, a răspuns comenzilor externe pentru lichidarea persoanelor care puteau să coaguleze o politică suveranistă.
Ambasadele străine ale Occidentului Colectiv bat cu pumnul în masă nu doar în chestiuni de politică internă, ci inclusiv în probleme de învățământ: se forțează ideologizarea acestuia prin impunerea agendei homosexualiste care conduce deja la pervertirea copiilor. Istoria României este împinsă în derizoriu în programă, dar din acest an copiii noștri învață Istoria Holocaustului.
În timp ce guvernul condus de criminalul economic Cîțu a dat o gaură bugetului de peste 1 miliard de euro finanțând Big Pharma, în timp ce finanțăm complexul militar industrial din Vest prin achiziții de fier vechi și cheltuim milioane pentru susținerea refugiaților și a războiului din Ucraina, zilele trecute, pe masa senatorilor a fost pusă o hotărâre de guvern prin care ne obligăm să acoperim o tranșă din împrumuturile bancare ale Ucrainei în valoare de 60 de milioane de euro. O țară care închide școlile minorității istorice din vechiul ținut al Bucovinei de Nord, prigonește bisericile românilor și prăpădește Delta Dunării.
Susținem datoria bancară externă a unui stat ostil elementului românesc în timp ce copiii români primesc o alocație de 256 lei/lună.
Dacă în ceaușism România era o prezență activă și un factor de negociere care conta serios în geopolitica acelui timp, astăzi politica externă a României este complet inexistentă. Nici măcar interesele românilor din jurul granițelor nu mai interesează pe aceste năpârci securiste care au invadat ambasadele.
Toate relațiile cimentate în decenii cu state importante din Orient, Asia, Africa și America Latină, inclusiv piețele de desfacere pentru produsele românești, au fost pierdute.
Serviciile trădătoare au plantat în fruntea statului, timp de un deceniu, un parazit politic sociopat, indiferent la problemele românilor. Asta după ce au susținut, tot 10 ani, o scursură umană lipsită de orice scrupul, care a urmărit doar îmbogățirea propriei familii și demantelarea statului, promovând, împreună cu intelectualii de curte, utopia denumită Statele Unite ale Europei, anticamera unui guvern mondial.
Astăzi, turistul din Dealul Cotrocenilor a devansat cina festivă de Ziua Națională ca să poată pleca în Dubai la o conferință despre „schimbările” climatice, unde va vorbi câteva minute.
Instituțiile statului persecută firmele românești, le spoliază, în timp ce venalitatea corporațiilor este cu grijă ocrotită. Ofițerii SRI se luptă să pună mâna pe firmele de stat și private profitabile, la adăpostul legii care permite serviciilor activități economice.
Că tot urmează un an electoral, să spunem că suntem singurul stat din lumea civilizată unde de procesul electoral se ocupă un serviciu secret – STS.
Ar fi multe de spus astăzi, în zi de sărbătoare. Eu atâta îmi doresc, să mai prind ziua în care ne vom bucura de o Românie Suverană.
Până atunci, să facem tot ce ne stă în putință, cu puținele noastre posibilități dar cu încredere în Dumnezeu, ca să eliberăm Țara de tirania globalistă!
Să apărăm Constituția, Articolul 1, care prevede, citez: „Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”.
Trăiască România Liberă!

Un comentariu

 1. Iulian MARES 3 decembrie 2023 la 7:48 am - Raspunde

  Da sunt Adevaruri Mari, insa ele intra la categoria Adevaruri Constatate si nu Anticipate!
  Cand ai intrat intr-o uniune/alianță si ai fost mic si pricajit, mai ales neconcurential si neinformat (pentru ca ai dorit aderarea, a dorit-o poporul suveran) nu ai prevazut ca tot acest eseu foarte bun si corect poate deveni patriotard?
  Ne cam place sa ne laudam cu realizarile de pana in 89, insa eu nu cred ca la toate capitolele excelam, asa cum nu exceleaza nicio alta tara! Princioiul ca ”orice cioara-si lauda puii” nu trebuie generalizat! Sa ne fie clar: vindeam la export, pe datorie, mult sub pretul pietei si kiar de productie, deci pe pierdere, numai din decizia nebuna de a aduce cat mai multa valuta in tara….
  Ce-i drept, clasa politica de la palierul decizional a fost de cea mai proasta factura, ea dorind sa epateze in avutie cu cele din vest sau cu democratii seculare, la nivel individ! Pentru asta si pentru a nu fi trasa la raspundere si-a asigurat obedienti, pe verticala si orizontala in: servicii, magistratura, sanatate, invatamant, regii autonome inventate si parazitare, armata, a favorizat pe unii din mediul de afaceri dand fiecaruia o felie buna…
  Daca, actualul Premier ne explica ca trebuie sa le mareasca simbriile primarilor ”că le mor copiii de foame” – ei avand la acea data coeficienti de salarizare (gratie Dragnea, Tudose, Olguta si Grindeanu) la nivel comuna, mai mare decat al Șefului Apărării!
  Aduc in atentie un exemplu din care puteti extrage cel putin deznaționalizarea: *pe timpul Betivului Kior si Sifonar, Premier Boc-boc, ca sa faca ei nu stiu ce manarii de restructurari guvernamentale li s-a spus ca evita legea doar skimband denumirile ministerelor din Guvern; astfel, Ministerul Apararii Naționale a devenit sub cei 2 derbedei doar Ministerul Apărării, pierzand substanta nationala!

  **Cat despre achizitiile de tehnica noua/in uz sa nu ne ambalam cu aprecierile neprofesiniste: 30 de ani bugetul a fost foarte mic (pe timpul Basescu-Boc kiar 0,91 % din PIB), iar in contextul actual ar fi fost o nenorocire sa nu faci nimic pe aceasta linie!

  **De ce nu am produs noi? 1-nu poti produce tot, nu am fost si nici nu suntem o asa de puternica economie, apoi ca sa produci ceva consistent trebuie bagat enorm in cercetare/proiectare! A se vedea costurile mari (putin spus) cu operarea aeronavelor Eurofighter-Typhoon, F-35 sau tancul M1 Abrams/Leopard 2/Challenger 2; sunt multe exemple in care proiectul, ce părea bun, a fost abandonat si a devenit hilar sau caduc (ma refer la cele 2 fregate luate din UK si pe care nu am fost in stare sa punem nimic; dar asta nu este totul: cand au intrat ultima oara la #doc uscat, pentru operatiuni specifice?)

  ***Cu regret o spun ca nu se intrezareste ziua pe care o asteapta: ”Eu atâta îmi doresc, să mai prind ziua în care ne vom bucura de o Românie Suverană.” Si unul din motive este ca intr-o alianta/uniune nu poti fi SUVERAN 100%!
  Castigi/Pierzi negustor te numesti!

  ****Eu cred in continuare ca singurul lucru bun facut de elementul decizional il constituie aderarea la UE si mai ales la NATO! Despre proiect de tara nu incape nici vorba: nu am avut si nici nu se zareste, pentru ca barbatii de stat pregatesc strategii pentru zeci de ani, iar politicienii doar pentru viitoarele alegeri!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top