MOȘU
197 aprobate
oricare@careofi.com
85.255.232.198
.

.

”Ligia Deca anunță o nouă disciplină pentru elevi, începând din această toamnă: „Noua materie propune elevilor dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței”
Lucian Constantinescu
10/08/2023
.

Din acest an școlar, 2023-2024, elevii de clasa a XI-a vor studia o nouă disciplină. Este vorba despre materia numită „Istoria Evreilor. Holocaustul”. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de ministrul Ligia Deca.

„Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice care trebuie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu. Programa cuprinde conținut care va ajuta elevii să înțeleagă mai bine originea și cultura evreilor, provocările contemporane (antisemitism, xenofobie, genocid și amenințările la adresa normelor și a valorilor democratice) și memoria Holocaustului în secolul al XXI-lea”, susține ministrul Ligia Deca.

Pentru învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, disciplina va fi studiată în clasa a XI-a, fiindu-i alocată o oră pe săptămână.

În anul școlar 2022-2023, elevii clasei a XI-a din învățământul profesional au 330 de ore pe an școlar în trunchiul comun. Numărul orelor din trunchiul comun va crește și va ajunge la 360 de ore, începând cu anul școlar 2023-2024.

Dacă ceilalți liceeni vor studia noua disciplină în clasa a XI-a, elevii din învățământul profesional special se vor întâlni cu această materie în clasa a XII-a.

Elevii de clasa a XI-a de la filiera teoretică, profilul real (cu specializările matematică-informatică și științe ale naturii) și profilul umanist (specializările filologie și științe sociale) vor studia „Istoria evreilor. Holocaustul” tot timp o oră pe săptămână.

Același regim este valabil pentru cei de la filiera vocațională, cursuri de zi, cu specializările Muzică, Coregrafie, Arta actorului, Arhitectură, Arte ambientale și Design, Arte plastice, Arte decorative, dar și pentru elevii de la profil sportiv, toate specializările.
CITEȘTE ȘI Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre viitorul an școlar: Școala se va face cu prezență fizică. E posibilă testarea profesorilor înainte de intrarea la ore

Tot o oră pe săptămână vor trebui să studieze noua disciplină și liceenii de la profilul pedagogic, precum și liceenii filierei tehnologice, cursuri de zi și seral, menționează EduPedu.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în noiembrie 2021 legea privind introducerea în programa școlară a studierii istoriei evreilor și a Holocaustului.”

Când unui om i se bagă forțat pe gât un ”aliment” oricât de mult ar iubi el omul acel aliment, va sfârși prin al vomita și al urâ.

Păcat
…de forțarea manifestării LEGITĂȚILOR. :(

.

Nota redacției – Dacă citatul este exact, înseamnă că avem o ministresă incapabilă să scrie corect o frază:
„Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice care trebuie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu. Programa cuprinde conținut care… ”
Amărâta asta este profesoara profesorilor din România?! Ar trebui supusă unui test de redactare a textelor elementare de soiul unui comunicat oficial precum cel din care am citat mai sus! S-ar putea să descoperim o mare impostură! La vârful Ministerului Educației și Învățământului…