Israelul ucide familia corespondentului Al-Jazeera la câteva zile după ce Blinken a cerut ca acoperirea canalului să fie „atenuată”

Astăzi, șeful Biroului Al-Jazeera, Wael El-Dahdouh, a raportat în direct în Gaza când un atac aerian israelian i-a ucis soția și cei doi copii. Acum, și alți jurnaliști se tem că familiile lor ar putea fi vizate doar pentru că își fac treaba.


 9

Toate articolele Global Research pot fi citite în 51 de limbi prin activarea butonului Traducere site-ul web de sub numele autorului.

Pentru a primi Newsletter-ul zilnic al Global Research (articole selectate),  faceți clic aici .

Faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus pentru a trimite prin e-mail/redirecționare acest articol prietenilor și colegilor dvs. Urmărește-ne pe Instagram  și  Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram . Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

***

Wael El-Dahdouh , șeful Biroului Al-Jazeera din Gaza, raporta în direct când un atac aerian israelian a vizat clădirea din sudul Gazei unde se adăpostise familia sa, ucigându-i soția, fiul, fiica și nepotul . 

Vestea a venit la câteva ore după ce Axios a raportat că secretarul Antony Blinken le-a spus liderilor evrei din SUA că le-a cerut Qatarului să „reducă volumul acoperirii Al Jazeera” a campaniei de genocid israelian din Fâșia Gaza, acuzând rețeaua că este „anti-Israel”.

Mondoweiss a contactat jurnaliștii din Gaza care și-au împărtășit neliniștea că familiile lor ar putea deveni victimele bombardamentelor punitive doar pentru că își fac treaba.

„Am început să simt că sunt un pericol pentru cei din jurul meu”, a mărturisit un jurnalist. „Am simțit asta de la începutul războiului, de când vocea mea a început să se audă… Sunt atât de mulți inocenți în jurul meu, oameni care nu au nimic de-a face cu mine sau cu scrierile mele sau cu munca mea.” 

Jurnalistul, care a rămas anonim de teamă de represalii, a spus:

„A viza familia cuiva este mai dureros decât a viza numai acea persoană.” „Poate”, a adăugat el, „ăsta este mesajul pe care vor să-l transmită fiecărui jurnalist: „nu ești singurul pe care îl vom viza; vă putem arde inima țintindu-vă familia și răpindu-vă voința de a trăi după aceea.”

Mai devreme, Mohammed Farra , un alt jurnalist palestinian, a primit vestea că soția și copiii lui au fost uciși într-un atac aerian israelian asupra lui Khan Yunis, în timp ce acesta era poziționat în Ramallah, la mulți kilometri și puncte de control distanță de Gaza. 

„Orice persoană a cărei voce este auzită sau câștigă vizibilitate internațională este obligată să plătească prețul”, a declarat jurnalistul din Gaza pentru Mondoweiss . „Puteți simți supravegherea intensă a oricărui lucru care iese din Gaza. Și dacă cineva spune ceva, chiar și o frază sau un cuvânt, pe care Israelul nu-l dorește, va fi vizat și familiile lor vor fi vizate.” 

Această mărturie este în concordanță cu țintirea studenților, activiștilor și utilizatorilor obișnuiți ai rețelelor sociale din Ierusalimul ocupat și teritoriile din 1948 și acuzați-i pentru incitare prin postările lor pe rețelele sociale. 

Din 7 octombrie, regimul israelian a ucis 20 de jurnalişti palestinieni în Gaza şi un jurnalist libanez în sudul Libanului.  

El-Dahdouh, un reporter veteran, a fost înregistrat în genunchi pe podea, mângâind chipul însângerat al fiului său de 15 ani, Mahmoud, care aspirase să devină jurnalist.

„Ei își impun răzbunarea ucigându-ne copiii”, a spus Dahdouh, înconjurat de un echipaj de colegi.

Alți membri ai familiei sale rămân sub dărâmături. 

În timpul conversației lui Mondoweiss cu jurnalistul din Gaza, acesta și-a amintit de un videoclip în limba engleză pe care tocmai îl făcuseră și l-au distribuit online răposații copii ai lui Dahdouh.

„Au descris ce se întâmplă în Gaza. Ei au vorbit despre cum au fost distruse cartiere întregi și despre cum nicăieri nu este sigur. Ei au întrebat ce au de spus dreptul internațional și drepturile omului în acest sens. Și și-au încheiat videoclipul cu un mesaj: „Ajută-ne să rămânem în viață”. Și lumea i-a eșuat.”