Fw: Israelul European
Mesaje primite

PUSCASU IOAN
09:25 (acum 1 oră)
către Dumitru, Dumitrescu, Dragos, Cojocaru, COLCEAG, „gabstefan@gmail.com”, Ioan, Marian, Sfarlog, florin, Toma, Constantin, Gheorghe, Ovidiu, Vasile, Puscasu, CRISTIAN, Costica, Costin, Vasile, Emil, Ioan, Elena, Myr, Alex, Puscasu, eu

Subject: Re: Israelul European

Israelul European a fost un proiect al comunității iudaice de a crea un stat al Evreilor în Europa
Incorect Politic
Mai 11, 2023

Israelul European a fost un proiect al comunităţii iudaice de a crea un stat al Jidanilor în Europa

Israelul European a fost un proiect al comunității iudaice de a crea un stat al Evreilor în Europa
Via InfoBrașov:

Radu Mihai Crișan spune că ideea creării unui Israel european pe teritoriul românesc, data din timpul ministrului de interne francez (de origine jidovească!) Isaac Adolphe Cremieux (1796 – 1880) care a fost un mare susținător al acesteia!”

Despre același lucru vorbește și Paul Goma, care arăta că la Conferința de Pace de la Paris (1919 – 1920), președintele american Woodrow Wilson a susținut un plan de formare a unui Israel european alcătuit din: „Galiția, Slovacia, Maramureș, Bucovina, Moldova, Basarabia, și o parte a Ucrainei – capitala la Lemberg (Lvov)”Când, „la 23 martie 1924 începe la Curtea cu Jurați din București judecarea așa-zisului complot al Studențimii împotriva propriului guvern(;), are loc celebra depozițţie de martori din partea Istoriei și Divinitățţii a prof. dr. Nicolae Paulescu (;) din care cităm: „Cauza ajunsă înaintea domniilor d-voastră este conspiraţia Forţelor Oculte mondiale de a ni se lua dreptul nostru la suveranitate şi de a fonda aici în spaţiul Nicolae Paulescu Ncarpato-ponto-dunărean…un Israel european.Israelul european: stat bi-naţional cu jidanii, clasă conducătoare în calitate de naţiune învingătoare şi cu noi, românii, clasă subordonată, în calitate de naţiune învinsă”.

În momentul în care a apărut la jidani ideea creării unui stat jidovesc european, protocroniștii jidani au inventat o teorie care să le dea dreptul să solicite un astfel de lucru.

Astfel că, teoria unor protocroniști jidani susține că… iudeii ar fi colonizat Dacia cu câteva secole înaintea colonizării romane. Alții susțineau și susțin că jidanii(de sorginte maghiara!) erau în Dacia în număr mare încă înaintea formării poporului român!!

Dintre inventatorii și susținătorii unor astfel de teorii trebuie amintiți: Schwartzfeld Elias, Johan Kaspar Bluntschli sau Bernard Stambler care în prezent sunt contraziși de lucrarea „Izvoare şi mărturii referitoare la jidanii din România 1986, XXI-XXII” – Gyémánt 2004.

Ideea crearii unui Israel european pe teritoriul românesc și-a făcut simțită prezența atât la Conferința internațională de la Berlin din 1878 cât și la cea de la Paris de după primul război mondial, prin presiunile făcute asupra României ca să „accepte încetățenirea necondiționată a oricărui jidan” care voia să se stabilească în România.

I.G. DUCA
De menționat este faptul că venirea Jidanilor în România după 1830 a făcut ca în Moldova în principalele orape majoritatea populației să fie jidănească: Orhei=57,8%; Soroca=56,9%; Bălți=55,9%; Hotin=50%; Chișinău=45,9% și Fălticeni=57%; Dorohoi=53,6%; Iași=50,8%. Mai mult, în 1933 premierul liberal I.G. Duca a semnat un acord internațional prin care accepta intrarea în țară a încă 300.000 de jidani. Unul dintre instrumentele folosite pentru îndeplinirea planului a fost partidul comunist.

De aceea, la izbucnirea revoluției comuniste din Rusia din 1917 când statutul Basarabiei începea să se schimbe, jidanii au încercat să se împotrivească. Ei militau pentru „caracterul unitar al Rusiei libere” și au fost împotriva chemării armatei române de a opri haosul „revoluționar” care domnea. Mai trebuie evidențiat faptul că în perioada 1917 – 27 martie 1918, jidanii au cerut ca în comitetele revoluționare să se vorbească doar în rusă.

Poziția minorităților etnice în ceea ce priveşte statutul Basarabiei în perioada 1917-1918 ne este prezentată de istoricul Rodica Svetlicinâi, care afirmă că germanii, polonezii și jidanii susțineau autonomia Basarabiei,
iar bulgarii și ucrainenii voiau unirea cu Ucraina. Același istoric ne spune că: „pe parcursul anilor 1918-1924, estimarea pe nationalități arăta că germanii şi polonezii acceptau guvernarea românească, pe când ruşii, ucrainenii, găgăuzii, jidanii şi bulgarii doreau să se unească cu Uniunea Sovietică”.
Astfel ca unii dintre membrii Sfatului Țării, în prima lui configurație, doreau ramânerea Basarabiei în componența Rusiei și s-au opus chemării armatei române pentru a restabili ordinea. Aceştia erau membrii Bundului: Grindfeld Nadejda, Grinfeld Veniamin, G. Grinberg, Grinstein, Lando Gutman, dar și N. S. Rabei (Rabbei), A. Z. Rabinovici, Seinberg, dar mai ales Iakir Iona și Levenzon Filip. Organizatia politică națională jidovească Bund, propaga doua idei de bază: autonomia național culturală jidovească și menținerea Basarabiei în componenta Imperiului Rus.Alexandru Şafran

După unirea Basarabiei cu România de la 27 martie 1918, jidanii au continuat să lupte şi să spere, şi datorită lobby-ului făcut au reușit ca la Conferința de Pace de la Paris (1919 – 1920), preşedintele american Woodrow Wilson să sustină un plan de formare a unui Israel european alcătuit din: „Galiția, Slovacia, Maramureş, Bucovina, Moldova, Basarabia, şi o parte a Ucrainei –cu capitala la Lemberg (Lvov)”. Cum planul lui W. Wilson nu a putut fi îndeplinit, toate energiile s-au canalizat spre varianta unei republici sovietice, astfel încât „începând cu 23 august 1939 – pactul Stalin-Hitler ! – printre jidani a început sa circule promisiunea fermă că în curând Tovarăşul Stalin va preface Basarabia românească în Republica Socialistă Sovietică Evreiască.” De aceea, atunci când prin dictatul din 26 iunie 1940, Rusia sovietică (U.R.S.S.) a reocupat Basarabia, dar a furat și Bucovina de Nord, jidovii din Chișinău îi întâmpinaseră pe sovietici cu lozinci ca: „Bine ați venit! V-am așteptat 22 ani!”. Mai mult, după 28 iunie 1940, jidanii cereau și TransNistria (Ucraina dintre Nistru şi Bug)”

Unul dintre liderii de seama ai jidovimii din România, Excelenta Sa Alexandru Șafran (remarcabil rabin șef în România), a recunoscut cam cu jumătate de gură cele întâmplate declarând în 1946: „Ultimatumul sovietic de la 26 iunie 1940 şi anexarea teritoriului dintre Prut şi Nistru la Uniunea Sovietică a fost întâmpinată cu bucurie de unii jidani din aripa stângă şi comunişti”.Ana Robinsohn Pauker

Foto : Ana Pauker, lider comunist jidov trimis de Moscova la conducerea României ocupate

La 7 aprilie 1944, în timpul celui de-al doilea război mondial, în momentul intrării armatei sovietice în Botoșani, jidanii care controlau în acel moment orașul și care-și formaseră o administrație proprie au declarat Republica Autonomă Sovietică Evreiască. Mare parte din populație precum și administrația românească fuseseră evacuate în sudul țării înainte de intrarea armatei sovietice în Botoșani, astfel că jidanii au preluat conducerea orașului și și-au declarat propria republică sovietică jidovească.

Ulterior sovieticii au instaurat o altă administrație comunistă conform cu politica pe care o aveau în vedere. Totuși Stalin s-a ținut de cuvânt și conform cu spiritul propriei politici a naționalităților pe care o promova, a fondat în 1928, în URSS la granița cu China, Regiunea Autonomă Evreiască, gândită ca un cămin național jidovesc. Anterior, „a existat proiectul creării pe teritoriul Crimeei a unei republici autonome pentru jidovimea sovietică, însă cum jidanii nu au dorit să-și transforme țara într-un port-avion ne-imersionabil al URSS”, s-a ajuns la varianta enunțată mai sus, a unei regiuni autonome

Surse :–.Săptămâna roșie, Paul Goma, (Ediția august 2006)
– .Secretul sabiei de foc, Radu Mihai Crișan,

– 5De unde ne vin jidanii ! http://bisericasecreta.wordpress.com/2007/08/23/de-unde-ne-vin-evreii/

– 6 Izvoare si marturii referitoare la jidanii din Romania 1986, XXI-XXII
– Activitatea social politica a minorităților naționale din Basarabia, Rodica Svetlicinai, p.16
– Comunitatea Evreiasca din Romania, Emmanuel DYAN
– “Clipa Siderala” a Ucrainei – Cârdășia sovieto-germana, A. Savi– FrontPress.ro
(Text primit de la dl Pastun Vitali)