Un detaliu nu a fost mentionat si ma intreb daca nu a cantarit in cumpana rea si mincinoasa a lui Carol, si anume faptul ca I G Duca mostenise, in calitate de lider PNL, seiful lui Ionel Bratianu in care se gasea dosarul cu tunurile date de beizadeaua dezertoare in afacerea Fokker Armstrong si altele. Am citit undeva ipoteza cum ca aceasta cheie se gasea in buzunarul marelui om politic in momentul in care a murit. Se spune, de asemenea, ca la scurt timp seiful a fost gasit deschis si dosarul lipsa.
Nu stiu cat este de adevarat, dar daca e, ar fi cuiul definitiv pe care soarta i l a batut in sicriu, prin mana lui Carol.
In legatura cu toata afacerea, imi pare rau ca a trebuit sa plateasca un om ca I G Duca pentru deciziile altora, insa tinand cont de crimele comise impotriva legionarilor prin deciziile pe care totusi le a luat, pot spune ca a cules ceea ce a semanat.

*

Nota redacției: I-am auzit pe bătrânii din anii 60-70 comentând moartea suspectă a marelui om de stat în urma unei operații care nu se anunța a fi riscantă. Textul de mai sus aduce detalii / ipoteze pentru mine noi.