Imagine în linie
.
.
Rudă a lui Iisus prin Fecioara Maria, Sfântul Ioan a fost fiul preotului Zaharia şi al Elisavetei, venit la ei la bătrâneţile acestora, după ce i-a fost anunţată sosirea de către Arhanghelul Gavril. Ioan a trăit ca un ascet şi, când a împlinit 30 de ani, a fost chemat să-şi îndeplinească menirea.     
.
Socotit cel mai mare dintre profeţi, grăia în pustie: „Gătiţi calea Domnului!” şi îndemna oamenii să se boteze: „Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat împărăţia cerurilor!”.                   
.
Se spune că, Ioan, temător, I-a zis Lui Iisus : „Eu am trebuinţă să fiu botezat de Tine şi Tu vii la mine?”. Şi Mântuitorul a răspuns că aşa se cuvine să fie, ca Botezătorul să-L boteze pe El.           
.
Numele de Botezător, aşezat lângă prenumele de Ioan, sfântul l-a căpătat ca urmare a faptului că a botezat masele, punând, astfel, bazele unor reguli creştine. El este considerat puntea dintre cer şi pământ, dintre Vechiul şi Noul Testament, fiind trimis de Dumnezeu să-I netezească drumul Lui Mesia şi să anunţe venirea Sa .
.
Aceasta este originea numelui pe care ţi l-au ales părinţii şi naşii , motiv pentru care astăzi , din toată inima , rudele şi prietenii îţi spunem cu bucurie :
.
.
LA MULŢI ANI !
.
7 ianuarie 2015

prof.dr. Mihai Miron