Primim de la GRUPUL PENTRU ROMÂNIA

Întrebări pentru candidații suveraniști la președinția României

I. Întrebări privitoare la administrarea puterii în România

a) Întrebări privitoare la necesitatea resetării activității serviciilor secrete din România și refacerea sistemului informativ pe alte principii.

– (CL) Cum veți deglobaliza serviciile secrete pentru a le scoate de sub controlul altor servicii secrete străine și a le aduce sub controlul exclusiv al statului român? – 5 minute

– (CL) Cum veți înlocui actuale cadre ale serviciilor secrete, compromise prin activitățile pe care le-au desfășurat, prin neasigurarea securității bazei materiale a societății, a sistemului financiar și a prevenirii abuzurilor de multiple feluri, sau compromise prin complicitate prin ascunderea încălcării legilor și obligațiilor regulamentare? – 5 minute

– (CL) Ce atribuții veți da sistemului informativ viitor al României? – 3 minute

– (CL) Este necesară demilitarizarea serviciilor de informații? (da sau nu) – 10 secunde

b) Întrebări privitoare la organizarea justiției în România (d-na Baltag, dl. Drăghici)

– (GȘ) Modul de funcționare al justiției este defectuos, având grave probleme care afectează democrația, precum termenele lungi în judecarea proceselor care duc de multe ori la prescrierea faptelor, parchetele au mii de dosare nerezolvate în termene rezonabile, principiul jurisprudenței nu se aplică de către instanțe. CSM este o structură care apără magistrații în defavoarea cetățeanului, deși este finanțat de la bugetul statului. Angajaților din justiție li s-au dat permanent drepturi și avantaje salariale și la pensii care nu se reflectă în calitatea actelor de justiție. Procurorii sunt asimilați magistraților ridicându-i deasupra avocaților, ceea ce afectează echilibrul dintre apărator și acuzator în desfășurarea proceselor. Distanța dintre procuror și judecător nu este aceeași cu cea dintre judecător și avocat.

Aveți în program măsuri de creștere a responsabilității magistraților în derularea actelor de justiție și creșterea eficienței muncii acestora? Dați câteva exemple, vă rugăm.

– (LP) Veți cere prim-ministrului și coaliției aflate la guvernare să vină cu o lege a răspunderii magistraților ?

c) Întrebări privitoare la organizarea apărării militare a țării

– (CL) Veți susține ieșirea României din NATO? (da sau nu) – 10 secunde

– (CL) Veți susține retragerea armatelor străine de ocupație din România (da sau nu)–10 secunde

– (CL) Veți susține reintroducerea serviciului militar obligatoriu? (da sau nu) – 10 secunde

– (CL) În cazul necesității de a se reintroduce serviciul militar obligatoriu, cum vedeți derularea lui? – 3 minute

d) (CL) Cum veți influența refacerea industriei militare românești?

II. Întrebări privitoare la oprirea dezastrului țării

a) (CL) Ce trebuie făcut pentru stoparea deromânizării Românie, respectiv a absorbirii românilor în Occident și a înlocuirii lor cu străini (evrei, ucraineni, cetățeni de la periferia unor state înapoiate de pe alte continente, de alte rase, religii, educații, tradiții etc.? – 3 minute

b) (CL) Cum veți acționa concret pentru stimularea românilor din Occident pentru a se întoarce în țară? – 5 minute

c) (GȘ) Situația demografică a României s-a degradat constant după 1990, astăzi având municipii și multe localități în care numărul pensionarilor este peste numărul persoanelor care dețin un loc de muncă. Ce măsuri veți lua pentru a opri declinul demografic, în condițiile în care statele învecinate cu noi Ungaria , Serbia și alte state europene acordă facilități familiilor în funcție de numărul de copii și posibilități de împrumuturi cu dobânzi mici pentru tinerii căsătoriți în vederea achiziționării unei locuințe?

d)

e) (CL) Ce trebuie făcut pentru lichidarea datoriei externe și eliberarea României de sub controlul sistemului financiar iudeu internațional? – 5 minute

f) (CL) Ce veți face pentru intrarea statului român în posesia resurselor naturale ale poporului român? – 5 minute

g) (CL) Cum veți acționa concret pentru oprirea completă a consumului de droguri în România? – 3 minute

h) (CL) Sunteți de acord cu reintroducerea pedepsei cu moartea în România?

III. Întrebări privitoare la refacerea României și a românismului

a) (CL) Cum vedeți organizarea viitorului sistem bancar românesc? – 5 minute

b)

IV. Întrebări privitoare la politica internațională a statului român

– (GȘ) România a fost o țară cu o activitate intensă pe plan internațional în politica externă, mediind acorduri și conflicte, iar astăzi nu mai suntem luați în seamă nici în deciziile politice din zonele învecinate. Ce măsuri prevedeți să luați pentru refacerea activității de politică externă a țării noastre și reafirmarea ei pe plan internațional?

V. Întrebări privitoare la politica internă a statului român

a) Întrebări privitoare la domeniul financiar

– (GȘ) În România nu există un echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului, astfel că impozitul pe muncă este mult mai mare decât impozitarea capitalului ceea ce defavorizeaază cetățeanul român printr-o impozitare excesivă.

Aveți în programul dvs un plan de revizuire a acestui mod de impozitare specific României și ce măsuri prevedeti?

– (GȘ) Băncile românești dețin o mică parte din capitalul bancar de la noi, ponderea deținând-o băncile străine prin filialele lor de la noi din țară care aplică dobânzi excesive, ceea ce nu este în favoarea dezvoltării economiei românești.

Aveți în program o analiză a ctivității BNR și aplicarea unor măsuri de atragere și creștere a capitalului autohton în bănci și fonduri de investiții?

– (GȘ) În România nivelul corupției pe toate palierele administrației publice, de la primăriile de comună și oraș la ministere și alte autorități publice de autorizare și certificare, a crescut datorită ineficienței activității de prevenire și control ale instituțiilor cu atribuții de control, ceea ce a permis creșterea nivelului economiei subterane la peste 35% din PIB. În perioada mandatului dvs., ce măsuri veți lua pentru reducerea imediată a corupției în instituțiile publice. Reducerea economiei subterane ar duce și la creșterea veniturilor la bugetul statului.

b) Întrebări privitoare la educație

– (GȘ) Sistemul românesc de educație s-a degradat continuu după 1990, astfel: lipsește personalul calificat din multe școli și grădinițe, salarizarea personalului din învățământ nu reflectă importanța socială a acestui proces și efortul depus la catedra de învățători și profesori, școlile profesionale au dispărut în procent de peste 90%, universitățile pregătesc forța de muncă înalt calificată care nu se corelează cu nevoile economiei, unele profesii precum economiști și absolvenți de drept fiind în exces și sunt nevoiți să practice munci în alte domenii sub calificarea lor. Universitățile tehnice, de IT și cele de medicină pregătesc forța de muncă cu finanțare de la bugetul de stat, aceasta fiind atrasă de statele și companiile străine unde li se acordă în primii ani salarii cu până la 40% mai mici decât au absolvenții din acele state.

Toate statele învecinate cu noi, cât și cele europene pun accent pe educația patriotică, pe cunoașterea istoriei și a valorilor românești, iar programa noastră școlară nu mai ține seama de aceste obiective cu toate că în școlile străine organizate la noi în limba turcă, engleză, ebraică, germană și altele, au în programele proprii teme legate de istoria statelor care finanțează aceste școli.

România a pregătit studenți străini din multe state arabe, africane, sud-americane și europene, în urmă cu 30 de ani, ceea ce a creat o imagine bună în lume a țării noastre și a adus un aport valutar la bugetul de stat. În prezent numărul acestor studenți a scăzut foarte mult, dar și calitatea învățământului superior nu mai este aceeași și nu mai avem universități clasificate în topul internațional.

Ce măsuri veți aplica în domeniul învățământului pentru îmbunătățirea situației existente?

c) (GȘ) România are un număr de parlamentari dublu față de cel aprobat prin referendum în urma cu mai mulți ani, dar ignorat de Parlament ceea ce duce la cheltuieli bugetare duble. Aveți în program respectarea acelui referendum de trecere la un Parlament cu 300 de membrii, în timpul mandatului dumneavoastră?

d) (LP): COMUNICAT – CHESTIONAR PENTRU CANDIDAȚII LA PREȘEDINȚIE
Politicienii români ne-au obișnuit în fiecare campanie electorală cu fel de fel de promisiuni minunate, iar după ce au fost aleși nu numai că nu și-au respectat promisiunile, dar de multe ori au făcut exact invers decât au promis. Pentru a evita o nouă dezamăgire de acest gen, GPR solicită imperativ fiecărui candidat la președinție care este bine intenționat și nu dorește să înșele poporul să răspundă la următoarele întrebări cu „da” sau „nu” urmând ca ulterior viitorul președinte să fie atent monitorizat de către GPR cu privire la respectarea promisiunilor din campania electorală.

Chestionar întrebări pentru candidații la președinție:

1. Veți cere primului ministru și coaliției aflate la guvernare să reducă personalul din administrația publică la maxim 400.000 atâta cât era în 1990 ?

2. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să revină la o piață reglementată a energiei astfel încât să fie protejate interesele populației și a economiei românești în loc să fie îmbogățiți „băieții deștepți”?

3. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să oprească abuzurile lgbt și educația sexuală aberantă din școli ?

4. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să elaboreze o legislație foarte dură împotriva consumului și a traficului de droguri, după modelul altor țări care au reușit astfel să eradicheze fenomenul ?

5. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să rezilieze contractul cu OMV?
6. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să reducă fondurile alocate achizițiilor de arme până la scăderea deficitului bugetar sub 3%?
7. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să elaboreze o strategie de stimulare a producției în România și descurajare a exportului de materii prime?
8. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să reducă raportul între salariul minim și salariul maxim în sectorul bugetar la maxim 1:10?

9. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să reducă raportul între pensia minimă și pensia maximă la maxim 1:10 ?

10. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să ia măsuri legislative împotriva posibilității de înstrăinare a pădurilor și terenurilor agricole românești?

11. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să ia măsuri pentru eradicarea clanurilor interlope?

12. Veți lua măsuri pentru reducerea cheltuielilor administrației prezidențiale, inclusiv a călătoriilor cu avioane de linie în loc de avioane private?

13. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să oprească cenzura, îngrădirea libertății de exprimare și desființarea CNCD, CNA și a Institutului „Ellie Wiesel”?

14. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să scoată în afara legii fundațiile și organizațiile care sabotează economia națională și investițiile în infrastructura României? (ar trebui exemple)

15. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să naționalizeze producția și distribuția de energie electrică, gaz, apă și carburanți?

16. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să elaboreze în regim de urgență un plan de refacere a sistemului de irigații la nivel naţional?

17. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să refacă Institutul Cantacuzino ca unic furnizor de vaccinuri în România? (el există în cadrul Direcției Medicale din MApN, trebuie doar să producă tot ce producea și alte produse farmaceutice noi)

18. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să elaboreze o legislație care să interzică firmele off shore și afacerile firmelor din România cu firme din zone off shore?

19. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să dezvolte relații economice echilibrate cu toate țările lumii inclusiv cu cele BRICS?

20. Veți cere prim-ministrului și BNR repatrierea celor aproximativ 60 de tone de aur din UK?

21. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să ia măsuri pentru retragerea României din OMS ?

22. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să ia măsuri de retorsiune împotriva statelor ce se opun intrării României în Schengen? (Nu știu dacă este potrivită întrebarea. GpR nu ar trebui să se pronunțe pentru adâncirea integrării în UE, care înseamnă și mai puțină suveranitate și mai multă globalizare, ci pentru pregătirea țării în vederea ieșirii din UE, fie cu ocazia posibilei dezmembrări a UE, fie împreună cu alte state, fie, dacă vor fi condiții, singură, sub protecția unor puteri mari ale Lumii: SUA sau Rusia+China)

23. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să elaboreze o lege prin care în România vaccinarea să fie facultativă? (aici este o discuție în care ar trebui să-i consultăm pe medici și să le lăsăm ultimul cuvânt; dacă ai vaccinuri sigure, făcute în țară, nu făcute de către cei care s-au pronunțat asupra necesității reducerii populației Globului, cred că sunt vaccinuri foarte necesare care nu ar trebui eliminate; propun să se pronunțe dl. dr. Zăgrean)

24. Veți cere prim-ministrului și coaliției aflată la guvernare să oprească orice cheltuială, ajutor, donație, sponsorizare în relația cu Ucraina, care s-a dovedit în istorie și în prezent a fi un stat ostil României și cetățenilor ucraineni de naționalitate romănă?

Candidații care nu vor răspunde la acest chestionar vor da dovadă că nu doresc să își asume responsabilitatea viitoarelor lor decizii, vor să trișeze și GPR recomandă ca acești candidați să nu fie votați !

Fiecare candidat la președinție va primi din partea GPR un chestionar cu aceste întrebări, răspunsul fiecărui candidat va fi făcut public, iar chestionarul cu răspunsuri ale viitorului președinte va fi monitorizat de către GPR pe tot parcursul mandatului său. Laurentiu Primo