Buta Dumitru
6 aprobate

Dumitrubuta189@yahoo.com
79.115.35.87

 

 

ATENȚ?IE POPOR ROMÂN !
Un comentariu.
ATENȚIE POPOR,PARTIDELE SUNT MANEVRATE DE UE prin MERKEL și DE BINAI BRIT prin lojile Masonice. PANDEMIA a fost metoda SIONISTĂ pentru a Elimina Protestele de Stradă. GUVERNUL și Parlamentul trebuie să lucreze în liniște pentru distrugerea statelor Naționale.
Klaus Iohannis și istoricii evrei să citească apelul istoricilor francezi (vreo 444 numai) din 12 decembrie 2005 (Libertatea pentru istorie). Citez: istoricul nu acceptă nicio dogmă, nu respectă nicio interdicție, nu cunoaște tabuuri; istoricul nu are rolul de a exalta sau condamna, ci de a explica; istoricul nu aplică trecutului schemele ideologice contemporane și nici nu introduce în evenimentele din trecut sensibilități ale prezentului; istoricul adună amintirile oamenilor, le compară între ele, le confruntă cu documente, cu obiecte, cu urme și stabilește faptele; ISTORIA NU ESTE UN OBIECT JURIDIC – ÎNTR-UN STAT LIBER, DREPTUL DE A STABILI ADEVĂRUL ISTORIC NU APARȚINE NICI PARLAMENTULUI, NICI AUTORITĂȚII JUDICIARE.
Interzicerea negării Holocaustului este o mare prostie. În primul rând, termenul holocaust trebuie să rămână cel inițial, care face referire la uciderea prin ardere. Numai că el a fost extins la mult mai mult. În al doilea rând, în România nu a fost Holocaust. O zice istoricul evreu Nicolae Minei Grunberg.
In Romania nu doar evreii au fost omorati. Mai mult de 10.000 de romi/tigani au fost omorati si/sau deportati si au murit in Transnistria.
Mie mi se par puțin neconstituționale anumite prevederi din ordonanța aia (semnată de Năstase, Stănoiu, Rus, ce să mai zici). Înțeleg (și aprob) sancționarea faptelor cu substrat xenofob, dar să ajungi să pedepseși (cu închisoare! – art. 6) simple declarații („negarea”, „contestarea” etc.) mi se pare exagerat – este o sancționare a delictului de opinie, practică demnă, printre alții, chiar de autorii holocaustului. Ăia ardeau cărți, eliminau autorii, luau măsuri preventive față de opiniile „periculoase”.