Înfierile internaționale mijlocite de Johannis vor fi subiect tabu în campania electorală prezidențială?

2019-07-20T18:55:05+03:0020 iulie 2019|Doctrină naţionalistă, Textele altora|

Răspunsul lui Johannis

Publicat de |25 octombrie 2014|Agenda prezidențialăTextele altora

Gabriela Firea a declarat, vineri, la România TV, că a primit injurii şi ameninţări din cauză că a abordat subiectul adopţiilor în care Klaus Iohannis şi soţia sa ar fi fost implicaţi la începutul anilor 1990.

Senatorul PSD Gabriela Firea a subliniat că ameninţările primite “de la comunicatori ACL” au vizat-o atât pe ea, cât şi pe membrii familiei sale, însă a refuzat să indice persoane.

“Acum două săptămâni am încercat să readuc în atenţia opiniei publice subiectul adopţiilor, în speranţa că românii vor primi un răspuns de la dl. Klaus Iohannis în legătură cu implicarea sa şi a soţiei sale în aceste adopţii cel puţin dubioase. În loc de răspunsuri, au urmat injurii la adresa mea – nu de la domnia sa, ci de la comunicatori ACL – a familiei mele şi a fiului meu. Exact ca în cazul când, în calitate de comunicator al Comisiei Nana, în loc să se răspundă pe fond de către dl. preşedinte, am fost ameninţată că n-o să-mi mai găsesc soţul acasă. Văd că domnul Iohannis îl imită foarte mult pe dl. Băsescu. Au fost foarte multe injurii şi ameninţări că dacă mai vorbesc despre acest caz nu îmi va fi bine”, a declarat Gabriela Firea.

Vicepreşedintele PSD a făcut încă o dată apel la Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale 2014, să lămurească opinia publică în legătură cu dosarul adopţiilor: “Am reluat subiectul cu calm, în speranţa că vom primi răspunsuri şi nu din nou injurii. Mi s-a spus că fiul meu nu a luat bacalaureatul; fiul meu nu candidează la preşedinţia României. Că eu m-am căsătorit sau recăsătorit; nu eu candidez la preşedinţia Roâniei. Cred că ar fi onest, moral şi legal ca dl. Iohannis să lase aceste atacuri prin intermediari la adresa mea şi să ofere lămuriri”.

Gabriela Firea a punctat că a strâns toate mesajele de ameninţare şi injurioase pe care le-a primit pe diverse suporturi: “Le-am dat avocatului şi urmează să acţionez. Au fost oameni care consideră că sunt susţinătorii d-lui Iohannis şi cred că îl ajută, dar cred că mai mult îi fac rău. Pentru că în loc să răspundă, au găsit de cuviinţă să-mi atace familia, fiul, pe mine, să profereze ameninţări şi alte lucruri neplăcute”.

*

*

Nota redacției: Vreme de 5 ani, de când este președinte, Johannis a fost atacat pentru motive minore în comparație cu potlogăria sa vecină cu crima: cele 20 de adopții internaționale pe care le-a mijlocit și care s-au înfăptuit în condiții ilegale. Nimeni nu i-a cerut socoteală pentru aceste fapte oribile, în consecința cărora nu ar mai fi avut dreptul să ocupe nicio funcție publică: nici inspector școlar, nici primar de Sibiu, nici ditamai președintele de Țară!

Adversarii săi, în frunte cu Dragnea și Tăriceanu, au tăcut, comentatorii politici în frunte cu Gâdea și Rareș au tăcut, într-un consens suspect și bizar. Suntem un public de oligofreni, de tembeli? Cum să nu-i cerem socoteală lui Johannis pentru cinismul arătat?! Nu a fost în stare să dea nici una din adresele la care au ajuns cei peste douăzeci de copilași înfiați ilegal, pentru a verifica starea lor de sănătate la câțiva ani de la înfiere! Au fost reclamații la procuratură și la Președinții Iliescu, Constantinescu, Băsescu! Nimeni nu a mișcat un deget în justiția română, în clasa politică!

Vom repeta acest comportament iresponsabil în săptămânile care urmează? Nici unul dintre contracandidații pentru fotoliul de la Cotroceni nu-l va deranja pe neamț cerându-i explicații pentru faptele sale?

Să fim bine înțeleși: nu-i reproșăm Johanului faptul că a făcut o afacere din înfierea ilegală a unor copii! La vremea aceea mulți, persoane sus puse, au pus botul la acest trafic dezonorant.  Dezonorant atâta vreme cât nu s-au îngrijit de soarta copiilor adoptați. Îl acuzăm pe Johanis că nu s-a preocupat în niciun fel să urmărească ce s-a întâmplat mai departe cu acei copilași! Nici măcar adresa părinților adoptivi nu s-a învrednicit s-o păstreze. Necum să păstreze legătura cu acei părinți!

Nu facem deocamdată supoziții catastrofice! Subiectul este Johanis și faptele sale, fapte care dacă sunt corect prezentate și interpretate, duc la o concluzie imediată: individul nu merită votul nostru în noiembrie! Acesta ar fi primul pas! Odată plecat de la Cotrocni, urmează pasul al doilea: chemarea în instanță! Nu numai pentru casele furate, pentru abuzurile ca primar, ci mai ales pentru crimele împotriva umanității săvârșite cu ocazia acelor înfieri ilegale. Așteptăm o anchetă detaliată, mai trăiesc destui martori, dosarele acelor înfieri mai există pe undeva! Johanis este penal mai mult decât toți penalii la un loc despre care a făcut atâta tărăboi până acum! E momentul să plătească! Să plătească nemțește, desigur!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top