Încă o minciună de-a lui Johanis & comp.

2021-05-11T13:05:41+03:0011 mai 2021|Doctrină naţionalistă|

Un reportaj realizat de Recorder scoate la iveală adevărul despre campania de împădurire ”O pădure cât o țară”. Mai exact, reporterii au verificat stadiul în care campania de împădurire susținută atât de președintele Klaus Iohannis cât și de marii miniștri din Guvern a ajuns.

Astfel, jurnaliștii au urmat harta digitală, realizată de Ministerul Mediului, care indica câți pomi au fost plantați pe fiecare parcelă în parte. Deși în sistem apar mai mulți puieți ca fiind plantați, în realitate, în spațiul prezentat puternic de șeful statului nu este plantat absolut nimic.

De menționat este faptul că, în urmă cu câteva săptămâni, președintele Klaus Iohannis, însoțit de premierul Florin Cîțu și ministrul Mediului, dar și alți oficiali de rang înalt, au dat startul campaniei de împădurire.

Niciun copac plantat după vizita lui Iohannis

După vizita oficialilor însă, nimeni nu a mai plantat puieții promiși, deci pădurea a rămas practic neexistentă. Vizita șefului statului a avut loc la finele anului 2020, iar la încheierea oficială a campaniei acesta declara că Guvernul va acorda o ”atenție deosebită” protejării mediului, lucru care, potrivit sursei citate, nu prea s-a întâmplat.

„Voi insista ca următorul guvern să dea o atenție deosebită și să creeze structurile adecvate pentru a avea o politică națională care protejează mediul și previne schimbările climatice”, spunea Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului mai spunea la acel moment că dacă România își dorește într-adevăr un mediu curat și prevenirea schimbările climatice, atunci este nevoie de eforturi pentru ca emisiile care încălzesc întreg globul să fie reduse.

Amintim faptul că în 2008, Parlamentul vota o lege prin care statul era obligat să împădurească 2 milioane de hectare de teren până în anul 2035.

România încerca, astfel, să recupereze decalajul față de celelalte țări din Uniunea Europeană, unde media suprafeței împădurite este de 38%. Noi aveam doar 29% și eram la coada clasamentului.

Un comentariu

 1. surena1 12 mai 2021 la 8:31 pm - Raspunde

  D-ul Președinte este o persoană responsabilă și cu simțul umorului. Odată, întrebat fiind de unde a avut atâția bani pentru case, a răspuns: Întrebarea dvs îmi amintește de o întâmplare de pe vremea sovieticilor…
  „Un securist îl întreba pe un cetățean:
  -De unde aveți atâta valută?
  -Din dulap, răspunde cetățeanul.
  -Cine i-a pus în dulap?
  -Cum cine? Soția!
  -Cine i-a dat banii soției? întrebă securistul
  – Eu! spuse cetățeanul
  -Dar, tu de unde i-ai avut? urlă securistul
  -Din dulap tovarășe, doar ți-am spus… ”
  Așa stă treaba și cu arborii plantați… Președintele spune că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (tăiate și regenerate) i-a plantat, Ministerul spune că Romsilva a plantat milioanele iar Romsilva vine și spune că a plantat câteva mii, câteva mii se regenerează natural și restul au fost plantate de Președinte cu voluntarii. După cum se vede toată lumea spune câte un adevăr…
  P.S Toată lumea vorbește de tăierile arborilor, dar de masacrul pomilor fructiferi din 1990 încoace nu se vorbește… 80% din suprafața pomicolă a dispărut. Astfel,din exportator de fructe am devenit un mare importator în special mere, pete, prune, piersici, caise etc..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top