Iulian MARES
485 aprobate

mares.iosif@gmail.com
195.254.182.224

 

Aceste femei drepte si frumoase din magistratura vor asigura independenta justitiei nu tagma vandutilor, cu proteste si greve interpretate semantic!

„Adusă în faţa Plenului CSM printr-un tertip al judecătoarei Andreea Chiş, susţinut, din păcate, chiar de secţia de judecători, GABRIELA BALTAG a dobîndit joi o victorie uriaşă împotriva celor care au vrut să obţină sancţionarea celebrei judecătoare şi chiar excluderea sa din cadrul CSM!

În faţa Plenului CSM, Gabriela Baltag a solicitat să fie apărată de cunoscutul avocat profesor Corneliu Liviu Popescu, membru al barourilor Bucureşti şi Paris. După dezabteri îndelungi, în care aceeaşi judecătoare Andreea Chiş, fosta soţie a contestatului procuror Doru Ţuluş, a încercat să-l împiedice pe avocatul Corneliu Liviu Popescu să intre în sala de şedinţă, Plenul CSM a acceptat în final ca apărarea judecătoarei Gabriela Baltag să fie efectuată, stabilindu-se astfel un precedent, în urma căruia orice persoană acuzată că ar afecta indepenţa Justiţiei va putea să-şi formuleze apărarea în Plen, nu aşa cum s-a procedat pînă acum!

Apărarea avocatului Corneliu Liviu Popescu a fost una magistrală, în care a fost demontat fiecare punct al acuzațiilor aduse Gabrielei Baltag, subliniind în acelaşi timp că învestirea Plenului CSM a fost una nelegală, mai ales pentru că nu exista nici o plîngere oficială împotriva Gabrielei Baltag, ci doar acel tertip folosit de Andreea Chiş în şedinţa secţiei de judecători din 25 iunie 2020, cazil fiind rezolvat încă din şedinţa din 4 iunie 2020, cînd a fost respinsă sesizarea judecătoarei Niţă de la Piatra Neamţ.

Extrem de importante au fost susţinerile Gabrielei Baltag din partea judecătoarei EVELINA OPRINA şi a lui VICTOR ALISTAR, reprezentant al societăţii civile în CSM, aceştia fiind, de altfel, prezenţi chiar la conferinţa de presă de la Caraş-Severin.

Întreaga şedinţă a CSM a putut fi văzută pe site-ul instituţiei, astfel încît oricine a putut să vadă poziţia neutră pe care au adoptat-o procurorii din CSM care nu au acceptat să devină armele cu care Andreea Chiş a vrut s-o execute public pe colega sa, Gabriela Baltag! O atitudine onorantă a procurorilor, care au perceput corect mesajul pe care l-a transmis judecătoarea Viorica Costiniu în Scrisoarea deschisă publicată de „Cotidianul”, în care spunea răspicat că „Politicului îi prieşte o Putere judecătorească sleită de fricţiuni interne”!

Rezultatul votului de joi din Plenul CSM a fost unul elocvent: 11 voturi împotriva sancţionării Gabrielei Baltag, 2 voturi pentru şi 4 voturi nule! În acest fel, întregul scenariu pus la cale de Andreea Chiş, prin complicitatea unor judecători care – culmea! – beneficiaseră de susţinerea grupului Baltag-Oprina-Alistar, a căzut în derizoriu.

Una dintre explicaţiile „operaţiunii” pusă la cale de Andreea Chiş poate fi şi răutatea dobîndită după ce a fost înlăturată de CSM din funcţia de manager al proiectului TAEJ pentru că „a încălcat, în mod repetat, prevederile legale incidente”, aşa cum se precizează în Decizia nr. 113/01.04.2019 a preşedintelui CSM! Locul său a fost luat apoi de judecătoarea Evelina Oprina, cea care şi-a dat, de altfel, demisia din această funcţie după izbucnirea scandalului în care a fost implicată Gabriela Baltag. Vom reveni însă şi asupra acestui subiect.

De remarcat declaraţia Gabrielei Baltag după încheierea dezbaterilor: „Indiferent cum veţi vota, vreau să vă spun că eu nu voi renunţa să spun adevărul!”

Ciudat este însă faptul că, deşi cazul acesta, în care s-a încercat sancţionarea judecătoarei Gabriela Baltag, astfel încît să nu poată ocupa funcţia de şefă a CSM în acest mandat, nimeni din presă n-a crezut că acesta este un subiect de interes, cu excepţia site-ului „Lumea justiţiei” şi a ziarului „Cotidianul”, ambele publicaţii prezentînd pe larg acest caz în care s-a încercat execuţia publică a unui judecător chiar în forul superior al magistraţilor.”

https://www.cotidianul.ro/victorie-uriasa-a-judecatoarei-gabriela-baltag-in-fata-plenului-csm/
9 iulie 2020 Ion Spânu

*Cu nume predestinat, Gabriela Baltag este o Vitoria Lipan actuala! Fii barbata Gabriela, caci sunt destui barbati in fusta!

**Cat tupeu are asta, muierea lui Tulus! Unde incape atat tupeu?